Ixia Rhodos – Reseguide

Ixia är en av Rhodos mest välbesökta semesterorter bland familjer. Ixia är belägen på den nordvästra sidan av Rhodos, en liten bit utanför Rhodos stad. Ixia är en trevlig och mysig semesterort som passar perfekt ifall man vill ha en lugn och skön semester, men ändå ha nära till restauranger och aktiviteter.

Bilresan in till Rhodos stad och den gamla stadsdelen tar cirka 10-15 minuter. Hotellen i Ixia håller en bra standard och är ofta billigare än till exempel inne i Rhodos stad. Poolområdena är för det mesta stora och det är alltid gångavstånd ner till stranden.

Är det fina stränder man är ute efter så är Ixia kanske inte det bästa valet, då det blåser en del och stranden är av klappersten. Däremot erbjuder Ixia perfekta förhållanden för vindsurfing och kitesurfing samt dykning. Det är inget fel med stranden i Ixia, den är hur fin som helst, men ifall man vill ha nära till paradisstränder med finkornig sand, så är det bättre att bo mer söderut på Rhodos.

Ixia – en lugn och mysig semesterort på Rhodos

Den största fördelen med Ixia är framförallt att det är en lugn semesterort där man kan koppla av samtidigt som man har ett bra utbud av restauranger och barer. Det finns även ett par småaffärer som säljer souvenirer och lokala produkter runt omkring i Ixia. Hela Ixia är ganska nybyggt och hotellen erbjuder i stort sett allt man behöver för en lyckad semester på Rhodos.

Åker man till Ixia rekommenderar vi att man åker in till Rhodos stad och framförallt gamla stan, som är ett världsarv och ett av Europas bäst bevarade medeltida stadskärnor. Än idag finns det många historiska byggnader kvar och det finns en viss charm med att promenera runt bland de ljuvliga kullerstensgatorna i gamla stan.

Från Rhodos stad utgår även dagsutflykter via båt som tar dig till Lindos, Symi, Kos eller över till Turkiet och Marmaris. Från Rhodos stad går även en gratisbuss som kör till vattenlandet i Faliraki, som är ett av Europas största vattenland.

Längre söderut på Rhodos hittar vi fina paradisstränder med finkornig gyllene sand.

Den finns mycket att se och göra på Rhodos och det är många som väljer att bo i Ixia, och det är ännu fler som återvänder, mycket tack vare den lugna atmosfären och närheten till Rhodos stad.

Läs även dessa artiklar om Rhodos:

Har du några frågor om Ixia på Rhodos? Tveka inte på att höra av dig, vi är experter på Rhodos och två i vårt reseteam har själva bott på Rhodos under en lång tid och kan ön utan och innantill.

Vår mailadress: info@destinavo.com