Faliraki

Faliraki är en populär semesterort som ligger på den södra delen av Rhodos. Tidigare har Faliraki varit en turistort som lockat britter och ryssar som kommit hit för att festa. Men de senaste åren har Faliraki förvandlats mer och mer till en klassisk semesterort för familjer.

I Faliraki finns många hotell att välja mellan och det finns både stora resorter vid vattnet och små familjeägda hotell. Resorterna är väldigt familjevänliga och ligger lugnt längs den långa sandstranden i Faliraki. Hotellen har stora poolområden och det finns både solstolar på hotellområdet och nere på stranden att välja mellan. På stranden finns också ett brett utbud av restauranger och vattensporter.

I Faliraki kan man koppla av i solen under dagen och framemot kvällen kan man äta god mat, shoppa eller gå till någon av alla barer som finns på bargatan och runt omkring. I Faliraki finns även biograf, bowlinghall och ett nöjesfält för barnen.

Att göra i Faliraki

Det finns mycket saker att göra i Faliraki och det finns något för alla smaker och åldrar. Reser man till Faliraki med barn kan man gå på biograf, bowlinghall och spelhall eller varför inte besöka ett av Europas största vattenland? Glöm heller inte bort att besöka nöjesfältet som ligger bredvid shoppingområdet.

Är man lite äldre så finns det gott om mysiga restauranger och barer att besöka. Det finns också gott om butiker som säljer souvenirer och lokala varor. För den som är lite mer äventyrlig ska man inte missa att testa på någon av alla vattensporter som erbjuds i Faliraki.

Från Faliraki är det även enkelt att åka till andra ställen på Rhodos så som Lindos och Rhodos stad. Enklaste sättet att ta sig dit är via buss eller egen hyrbil, taxi finns och kostar cirka 30-40 euro mellan Faliraki och Rhodos stad.

Från Faliraki har man också nära till fina stränder som Anthony Quinn Bay, Tsambika Beach, Oasis Beach och Lindos Beach.

Resa till Faliraki

De flesta charterbolag erbjuder paketresor till Faliraki och ibland går det att hitta riktiga fynd, särskilt om man bokar sista-minuten resor. Men det är också en bra idé att kolla upp boende och flyg på egen hand. I många fall är det nämligen billigare att boka flyg och hotell på egen hand utan att blanda in något charterbolag.

Hotels.com är en bra hotellbokningssajt som har ett bra utbud av hotell i Faliraki.

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Rhodos och Faliraki

 

Har du fler frågor om Faliraki eller något annat ställe på Rhodos? Tveka inte på att höra av dig till oss. Vi är experter på Rhodos och två personer från vårt reseteam har bott på Rhodos i över två år och kan ön innan och utantill. Vi hjälper gärna till med att rekommendera hotell och restauranger samt svarar på dina frågor om Rhodos.

Vår mail: info@destinavo.com