Rekommenderade Reseprylar

Det finns hundratals olika reseprylar som gör livet enklare för oss resenärer. Vissa av dem kan tyckas vara onödiga, medans andra reseprylar kan vara livsviktiga. Ibland kan det vara svårt att veta vilka reseprylar som är bra och vilka som är mindre bra.

Men hursomhelst så är en sak säker, oavsett om man bara ska på solsemester eller jorden runt-resa så har man nytta av reseprylar.

I den här guiden ger vi våra bästa tips och rekommenderar en rad olika reseprylar som kommer att göra ditt resande enklare, roligare och smidigare.

Innehållsförteckning

Nödvändiga reseprylar Elektronik Packning
På flyget Bra att ha Roliga reseprylar

 

Nödvändiga Reseprylar

Bagagevåg

Ha koll på hur mycket ditt bagage väger med hjälp av en bagagevåg. Du behöver aldrig mer oroa dig för övervikt när du ska ut och resa. Med en bagagevåg vet du hur mycket souvenirer och annat du får plats med på hemresan eller ditresan. Enkelt, smidigt och billigt!

Bagagevåg    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Liten och kompakt ficklampa

En liten men kraftfull ficklampa med flera olika ljuslägen. I många länder är det vanligt med strömavbrott som kommer helt plötsligt. På vissa ställen är belysningen efter kvällstid inte alltid så bra heller. Då är ficklampan räddaren i nöden. Ficklampan är även användbar om man ska ut och vandra eller campa.

Ficklampa led    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Mikrofiber handduk

En ultralätt handduk som torkar supersnabbt och suger upp till 5 gånger sin vikt i vatten. När man reser är det viktigt att ha en lätt handduk som inte tar så mycket plats och kanske det viktigaste – Att den torkar snabbt. Storlek 150 x 80 cm.

Mikrofiber handduk    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Swiss army knife

Världens mest kända multiverktyg är en resepryl som man alltid har nytta av. Victorinox swiss army knife är smidig att ta med sig och ger tillgång till verktyg så som: sax, pincett, tandpetare, vinöppnare, skruvmejsel, konservöppnare, kniv, kapsylöppnare och mycket mer. Alla resenärer borde ha en Swiss army knife.

Swiss army knife    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Portabel laddare

Man vet aldrig när man behöver ladda sina reseprylar, ibland är det till och med livsviktigt att kunna använda GPS eller sin mobiltelefon. Alla resenärer borde införskaffa en portabel laddare. Denna portabla laddare har en batterikapacitet på 15000mah och är en av de bästa och mest prisvärda laddare som vi har testat. Batterikapaciteten motsvarar cirka 6 fulla laddningar av en smartphone.

Deltaco    Klicka här för mer information och aktuellt pris

First Aid Kit

Man vet aldrig när olyckan är framme och det är därför viktigt att vara förberedd genom att alltid ha med sig ett första hjälpen set när man är ute och reser. Detta smidiga kit innehåller plåster, antiseptisk salva och servetter, bandage, gasbindor, sax, tejp och flera andra saker som är bra att ha.

First aid kit    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Hänglås

Ett TSA-certifierat lås, vilket innebär att säkerhetspersonal på flygplatser kan öppna låset utan att behöva klippa upp låset. På detta sätt är ditt bagage säkert från inbrottstjuvar eller klåfingriga rumskamrater på vandrarhem. Hänglåset går även att använda till förvaringsskåp och andra ställen man kan tänkas vilja sätta lås på.

TSA hänglås    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Bankomatkort som är anpassade för resenärer

Genom att använda ett bankomatkort anpassat för resor kan man spara mycket pengar genom att slippa kostnader för uttag. En typisk resenär kan spara i 500 kronor i genomsnitt på en vecka genom att ta ut pengar på plats med ett bankomatkort som är anpassat för resenärer, istället för att växla pengar innan resan.

Destinavo.com samarbetar med både Norwegian och Ica Banken, som erbjuder bankomatkort som är anpassade för resor. Norwegiankortet ger dessutom bonus på alla inköp som görs med kortet och det ingår även en reseförsäkring. Samma sak gäller med ICA-kortet, men bonus får man numera endast på inköp gjorda på ICA.

Norwegians resekort kan du skaffa helt gratis via länken nedanför.

Norwegian bankomatkort Klicka här för mer information om Norwegians resekort

Ica banken kort Klicka här för mer information om Ica Bankens resekort


Elektronik

Reseadapter som fungerar i hela världen

Den här smidiga reseadaptern fungerar i stort sett i hela världen tack vare dess multifunktionella design. Skross reseadapter låter dig enkelt ställa in och växla mellan olika pluggar, vilket innebär att du slipper köpa flera olika reseadaptrar. Denna reseadapter är allt du behöver för att kunna ladda dina elektriska prylar.

Reser man runt i Europa, så kan man oftast klara sig utan reseadapter med några få länder som undantag. Reser man utanför Europa ser eluttagen oftast lite annorlunda ut jämfört med våra eluttag hemma i Sverige. I dagens samhälle har teknologiska prylar en stor plats och det är viktigt att kunna ladda t.ex mobil, dator, kamera m.m.

Skross Reseadapter    Klicka här för mer information och aktuellt pris

GoPro Hero 4 Black Edition

En actionkamera som låter dig filma allt i en hög bildkvalite trots sin lilla och kompakta storlek. GoPro gör det möjligt att filma alla aktiviteter och med tillbehören som finns, så finns där egentligen inga gränser för när man kan ta med sig kameran. T.ex kan man filma när man hoppar bungyjump, åker skidor, under vattnet, när du cyklar och mycket mer. Det går även att ta fina semesterbilder med en GoPro kamera.

Tycker man om att filma, så kommer man att älska GoPro.

gopro_hero4_black_edition    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Kindle eller läsplatta

Kindle är anpassad för E-böcker och har ett flertal gånger blivit utsedd till världens bästa läsplatta. Med en vikt på endast 191 gram är den både enkel och smidig att ta med sig överallt. Med en Kindle kan du läsa E-böcker på stranden, i sängen, i en park eller vart du än vill. Du kan också ladda ner böcker eller dokument så fort du har tillgång till Wi-Fi.

Kindle läsplatta    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Macbook Air 13 tum

Den här datorn är enligt många resenärer den allra bästa tack vare sin lätta vikt, kompakta storlek och sin långa batteritid. Har man inte behovet av att jobba i Photoshop eller Illustrator så är det här datorn för dig. Behöver man en mer kraftfull dator, så är det bara att gå upp ett steg och köpa en Macbook Pro.

macbook-air-13-inch    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Mi-Fi router / trådlös router med simkortsplats

En olåst Mi-Fi router som gör det möjligt att köpa ett lokalt sim kort laddat med internet. Routern är så liten att den får plats i fickan och är således väldigt smidig att ta med sig. 150 mb/s är den högsta hastigheten och den fungerar med både 3G och 4G nätverk. Köper man motsvarande Mi-Fi Router eller Pocket Wi-Fi i Sverige, så kostar den mer än 1500 kronor. Men på Ebay kostar den ungefär 600 kronor inklusive frakt. Klicka på länken nedan så kommer du direkt till produkten på Ebay.

Pocket Wifi    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Extern hårddisk

En extern hårddisk låter dig lagra bilder, filmer, musik och viktiga dokument utanför datorn. Om din dator skulle bli stulen, så har du backup på allting på din externa hårddisk och slipper således bli av med alla bilder och viktiga dokument. En extern hårddisk är ett måste för någon som reser mycket eller fotograferar mycket. Vi rekommenderar en hårddisk med 2 TB lagringsutrymme.

Verbatim hårddisk    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Minneskort / SD-kort

De flesta prylar med plats för minne använder sig av ett microSD-kort. Korten kommer med olika mycket lagringsplats med alltifrån 4 gb till 128 gb. En vanlig resenär klarar sig antagligen utmärkt med 32 gb eller 64 gb.

SD-kort    Klicka här för mer information och aktuellt pris


Packning

Vakuumpåsar

Vakuumpåsar är ett enkelt och smidigt verktyg för att få mer plats i väskan. Vakuumpåsarna pressar ut all luft som finns i resväskan och sparar på så vis väldigt mycket utrymme. Den enda nackdelen med vakuumpåsar är att det är jobbigt ifall man åker runt och ska komma åt kläderna ofta. Då är det mycket bättre att använda sig av packningskuber.

Vakuumpåsar    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Packing cubes

Packningskuber är revolutionerande när det gäller organisering vid resor. De flesta som testar att resa med packningskuber, skulle aldrig kunna tänka sig att resa utan igen, inklusive oss själva på Destinavo. Packningskuber ger dig nämligen möjlighet att få mer plats i resväskan samtidigt som man har stenkoll på vart allting finns.

Med packningskuber kommer du aldrig att behöva oroa dig för att det ska bli stökigt eller svårt att hitta saker. Denna packningskub från Eagle Creek är en av de bästa och mest prisvärda på marknaden. Förutom att den knappt väger något och att den hjälper dig att organisera, så hjälper den dessutom dig att få mer plats. Eagle Creeks packningskub har nämligen en inbyggd dragkedja som komprimerar packningskuben upp till hälften av sin vanliga storlek.

Packningskub    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Små refillflaskor

Små flaskor i robust silikon, som är enkla att fylla på och smidiga att ta med sig. Flaskorna rymmer 60 ml styck och går bra att ta med sig i handbagaget. En särskild “droppfri” ventil hjälper till att hålla locket rent.

Refillflaskor    Klicka här för mer information och aktuellt pris


Reseprylar På flygplanet

Nackkudde

Den här nackkudden är utan tvekan en av de bästa och mest prisvärda som vi har testat. Här har man lyckats kombinera hög komfort med en låg vikt och liten packstorlek.

Cabeu nackkudde Klicka här för mer information och pris

Ögonbindel

Ibland är det svårt att sova på flyget, särskilt om det är tänt i kabinen. Det kan också vara så att ditt boende inte har något som hindrar ljuset från att komma in på morgonen. Den här ögonbindeln har ett brett elastiskt band i ett mjukt material.

Ögonbindel    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Hörlurar som stänger ute ljud

Vårt val när det gäller hörlurar faller självklart på Bose Quiet Comfort 25. Visserligen är dem ganska dyra, men är du precis som oss, att vi helst inte vill höra på skrikande barn, flygplansoljud och allt annat som kan tänkas störa när man försöker sova eller vill lyssna på musik. Ja, då är valet enkelt för dig också – Bose Quiet Comfort är precis som det låter, tyst komfort när det är som bäst, där man i lugn och ro kan lyssna på precis vad man vill.

Bose hörlurar    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Öronpropar

Dessa öronproppar består av ett unikt membran som släpper igenom “normalt” ljud (samtal), medans högre ljud som skrik, musik, trummor och andra höga ljud filtreras bort. Öronpropparna går dessutom att rengöra och använda länge. Förutom på flyget, så kan det vara bra när man besöker bullriga städer eller om man åker buss.

ljuddämpande öronproppar    Klicka här för mer information och aktuellt pris


Bra att ha

En vattenflaska med inbyggt filter

På flera platser i världen är det inte möjligt att dricka kranvatten eller vatten från naturen. Nu är det ändring på det! Clearly Filtered har tagit fram en vattenflaska i rostfritt stål som är enkel och smidig att ta med sig överallt. Inuti flaskan sätter man ett filter (ingår) som renar vattnet till 99.9 % från bakterier, vilket i praktiken innebär att du då dricker renare vatten än vad vi gör hemma i Sverige.

Detta är egentligen ett måste för alla miljö- och budgetmedvetna resenärer. Att köpa vatten på flaska är både dyrt för plånboken och naturen. Med den här vattenflaskan kan du dricka vattnet från kranen och andra vattenkällor som finns på ditt resmål utan att behöva oroa dig.

Clearly Filtered    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Ryggsäck på nyckelknipan

20 liters ryggsäck som är otroligt smidig och enkel att ta med sig. Hopvikt mäter ryggsäcken endast 8 cm på längden och 6 cm på bredden och får enkelt plats på nyckelknippan eller i fickan. Ryggsäcken är gjord i ett slitstarkt Cordura® med silikon och är dessutom vattentät.

Ultrasil Backpack    Klicka här för mer informatio och aktuellt pris

The Scrubba – Portabel “tvättmaskin”

Ska man ut och backpacka, så kan det bli både dyrt och jobbigt att hitta ställen där man kan tvätta. Att tvätta i handfatet blir även det i längden jobbigt och resultatet blir inte alltid det bästa. Därför rekommenderar vi “The Scrubba“, som är en portabel tvättmaskin som man enkelt kan ta med sig när man är ute och reser.

    Klicka här för mer information och aktuellt pris

En solcellsladdare som tåler vatten

Perfekt om man ska resa till ett soligt land och inte planerar att spendera all tid på hotellrummet. Den här laddaren är smidig att ta med sig och har en styrka på 12000mah. Dessutom tåler den vatten, så man behöver inte oroa sig om man ligger på stranden eller är ute på en båt.

Solcellsladdare    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Sykit

Ett litet sykit som får plats i fickan. Innehåller allt nödvändigt ifall dina kläder eller något annat i tyg skulle gå sönder.

Sykit    Klicka här för mer information och aktuellt pris


Roliga Reseprylar

Selfiestick

En selfiestick kan revolutionera ditt sätt att ta semesterbilder på. Ta fina bilder med dig själv och andra i bakgrunden och få med hela bakgrunden och inte bara era huvuden. Fotograferar man mycket när man reser, så är egentligen en selfiestick ett måste. Vi på Destinavo reser aldrig utan en selfiestick.

Selfiestick    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Tillbehör till GoPro

För att kunna använda sin GoPro fullt ut är det bra att köpa ett set med olika tillbehör. Detta set är ett ultimat tillbehörspaket med headstrap, selfiestick, sticker kit, bike mount och chest mount.

Gopro tillbehör    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Scratch map

Skrapa alla platser som du besökt på din alldeles egna världskarta. En rolig grej som inspirerar och gör det lättare att hålla koll på alla ställen man har varit på.

Scratch map    Klicka här för mer information och aktuellt pris

Lämna en kommentar