Lindos – Rhodos pärla

Lindos är en charmig by på den södra delen av Rhodos, cirka 1 timme från Rhodos stad. Väl framme väntar historiska byggnader och platser så som Akropolistemplet, men även vackra paradisstränder och smala och mysiga gränder som kantas av små butiker och genuina restauranger.

Om man längtar efter paradisstränder med kritvit sand och kristallklart turkosgrönt vatten är det till Lindos man ska åka. Här finns allt som behövs för en lugn och stressfri semester i solen. Hotellutbudet är dock inte så stort och mycket av Lindos är fortfarande oexploaterat och genuint, vilket bara är positivt för upplevelsen.

Lindos är än idag en genuin grekisk by som bjuder på en charmig upplevelse med vackra vita hus längs berget. De flesta åker hit på dagsutflykt via båt eller med buss och bil. Beroende på vad man är ute efter så kan det variera ifall det passar att bo i Lindos eller inte. Är man ute efter en lugn och skön semester är Lindos ett utmärkt val. Vill man ha mer liv och rörelse är det en bättre idé att bo närmre Rhodos stad.

Det är inga problem att ta sig från Lindos till Rhodos stad eller någon annan av Rhodos större orter för den delen heller. Därför går det hur bra som helst att kombinera en lugn semester med några fartfyllda dagar i Rhodos stad om man så vill.

Bor man i Lindos rekommenderar vi att man hyr egen bil. Vägarna på Rhodos är bra och enkla att köra på och det är bra skyltat till olika orter.

Att göra i Lindos

I Lindos bör man inte missa det antika templet som ligger uppe på toppen av berget. Man kan ta sig upp till fots eller via en ridtur på en åsna. Man bör heller inte missa stränderna i Lindos, som bjuder på en härlig dag på stranden. Sanden är len och vit och får en absolut att känna sig som att man är mitt i ett paradis. Skillnaden mellan stränderna är egentligen storleken och antalet besökare. På den lilla stranden kommer det sällan turister med båtutflykter och det är därför inte lika fullt.

Under kvällstid har de flesta turister försvunnit och Lindos har återigen blivit en charmig och lugn by. Här finns flera restauranger som serverar god mat samtidigt som man kan njuta av solnedgången eller utsikten över havet. En fantastisk upplevelse som passar perfekt om man reser med sin partner.

På kvällen är det också möjligt att träffa lokala invånare som är ute och äter och dricker. Lindos bjuder således på en väldigt genuin upplevelse.

Boka resa till Lindos

De flesta charterbolag erbjuder hotell i Lindos, både lyxigare alternativ och enklare alternativ. Vi rekommenderar att man jämför dessa erbjudanden, men även att man kollar vad det kostar att boka flyg och hotell separat. Det avgår flera lågprisflyg till Rhodos från Sverige och oftast är det billigare att boka resan på egen hand än att gå via ett charterbolag.

Vill man ha en genuin och lugn semester på Lindos kan vi rekommendera att man tittar på mindre hotell, särskilt familjeägda hotell. Personalen är oftast väldigt vänliga och hjälpsamma på dessa hotell och gör allt de kan för att man ska få en så härlig vistelse i Lindos som möjligt.

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Rhodos