Rhodos stränder

Rhodos har många fina stränder och det finns ett brett utbud av stränder som passar alla smaker. Rhodos stränder erbjuder både klapperstensstränder, grus och sandblandade stränder och så klart paradisstränder med finkornig sand i olika färger.

I denna artikel listar vi Rhodos bästa stränder.

Tsambika Beach

Tsambika är en dold pärla och är absolut en av Rhodos finaste stränder. Trots det är det många som missar denna strand och anledning är ganska simpel. Stranden ligger i ett oexploaterat område och det finns endast en liten skylt som visar var stranden ligger.

De flesta andra stränder på Rhodos har stora hotell i närheten, men så är det inte på Tsambika. Denna strand bjuder på en vild och vacker strand med gyllene sand och långgrunt vatten. Temperaturen i vattnet är behaglig och det är helt underbart att spendera en dag på stranden här.

Ovanför stranden finns även ett charmigt och genuint kloster där man får en fantastisk utsikt över havet och stranden. Blir man hungrig finns det en restaurang nere på stranden och en affär som säljer snacks och dryck.

Fourni

Fourni Beach ligger i ett vackert naturområde på den västra kusten. Stranden är inte stor och den har inga direkta faciliteter, men den är ren och har ett underbart klart vatten. Svalkande vindar kommer med jämna mellanrum. Fourni är en bra strand att åka till ifall man vill ha lugn och ro och en fin strand i stort sett helt för sig själv.

Har man inte hyrbil kan det dock vara ett problem att komma hit.

Elli Beach

Elli Beach är en av Rhodos mest populära stränder. Stranden ligger i Rhodos stad och är i stort sett alltid fullsatt. Stranden består av sand och grus och det är nästan alltid vindstilla här, så det är en strand som passar dig som vill ligga och stekas i solen.

Vill man träffa andra svenskar är det på Elli Beach man ska gå till. Blir man hungrig finns det gott om restauranger och försäljare som går runt och säljer frukt och dryck direkt på stranden. Ovanför stranden finns även ett casino med poolområde och sköna solsängar.

Prasonisi

Åker man så långt söderut man kan komma på Rhodos så hamnar man på Prasonisi Beach. Denna strand är särskilt populär bland vindsurfare och för dig som vill testa på sporten så finns det utrustning att hyra på plats. Men det är minst lika trevligt att bara njuta av den vackra omgivning och låta sig underhållas av surfarna ute i vattnet.

Anthony Quinn Bay

Denna strand är otrolig vacker och den passar perfekt för dig som gillar att snorkla. Däremot är det ingen bra idé att ta med sig mindre barn hit. I vattnet finns det nämligen många vassa klippor.

Anthony Quinn Bay är en av Rhodos mest kända stränder och den ligger cirka 1.5 mil söder om Rhodos stad.

Kallithea

Kalithea är en barnvänlig semesterort som är väldigt lugn. Stranden i Kalithea är inget undantag och här väntar en vacker strand med ett lugnt och kristallklart vatten. Vill man prova på dykning så ligger det bästa dykcentret på Rhodos här.

Faliraki

Stranden i Faliraki är över 4 kilometer lång och har allt som behövs för en lyckad dag på stranden. Stranden består av vacker finkornig sand i gyllene färg. Här finns gott om vattensporter att prova på och blir man hungrig eller törstig finns det gott om strandbarer och restauranger längs stranden.

Tack vare att stranden är så pass lång så finns det möjlighet att hitta en avskild plats helt för sig själv, men även en plats full av liv och rörelse.

Oasis Beach

Denna strand ligger i närheten av Kalithea och kan vara svår att hitta ifall man inte är uppmärksam på skyltarna. Stranden har finkornig sand i gyllene färg och det finns gott om klippor att hoppa ifrån. På stranden finns även en reggeabar som serverar dryck och snacks.

Lindos Beach

Den största stranden i Lindos bjuder på en paradisstrand i sin sanna mening. Här väntar en kritvit sandstrand med turkosgrönt vatten. Lindos Beach är dessutom barnvänlig då det inte är särskilt djupt här och havsbottnen är av sand.

Det finns även en mindre strand i Lindos, som håller i stort sett samma klass, men är inte lika välbesökt som den större stranden i Lindos.