10 Saker att Se och Göra på Rhodos

Vill du veta vad det finns att göra på Rhodos? Denna grekiska ö har många fina ställen man kan besöka och flera historiska platser. Här har vi listat våra favoriter när det gäller saker att göra på Rhodos som turist. 

Lindos

Lindos bjuder på paradisstränder och en inblick i det antika Grekland. Här ligger det kända Akropolistemplet och ett flertal andra antika lämningar. Vill man bada har Lindos två fantastiska stränder. 

Lindos har en lång historia bakom sig och staden uppskattas vara över 4000 år gammal. Ett besök till Lindos är ett måste när man är på Rhodos. Man kan ta sig hit både via båt, buss och bil/moped.

Lindos

Tsambika Beach

Tsambika är en riktigt guldstrand, både i färgen och kvalitén. Stranden passar bra för alla, inklusive familjer. Denna långa gyllene sandstrand har långgrunt och varmt vatten.

Tsambika har skonats från hotellbebyggelser och resorter. Stranden ligger lite avlägset, men är ett måste att besöka om man gillar fina stränder.

Dessutom är det inte så många som hittar hit, vilket gör att man alltid har en bit av stranden för sig själv. På Tsambika beach finns dessutom två restauranger, en supermarket och trampbåtar man kan hyra.

Ovanför stranden uppe på berget ligger ett fint gammalt kloster. Enklaste sättet att ta sig hit är med hyrbil eller moped, alternativt buss som stannar en bit ifrån. Tar man taxi hit blir priset cirka 30-40 euro.

Tsambika-Beach

Skandinaviska bargatan

Den skandinaviska bargatan på Rhodos heter “Orfanidou street” och ligger i Rhodos stad. Varje år vallfärdar tusentals ungdomar från Skandinavien för att festa, sola och bada. Här börjar festen vid 11 tiden (om det inte är temafest) och slutar först när solen går upp.

På bargatan finns flera skandinaviska klubbar så som Grabbarna Grus, Pepes Bodega och Solsidan.

Läs hela guiden om Rhodos party

barrundan

Gamla stan

Denna stadsdel är en Europas mest bevarade städer från medeltiden. Innanför murarna får man chansen att åka tillbaka i tiden och promenera runt bland kullerstensgator och trånga små gränder.

Runt om i staden finns många souvenirbutiker och restauranger. Här finns även kvar gamla byggnader från medeltiden som man kan utforska. Ett besök på Rhodos är inte fulländat utan ett besök i Gamla stan.

Gamla stan Rhodos

Faliraki

Faliraki var tidigare ett riktigt partymecka. På senare år har det fortsatt att vara det, men endast för britter och ryssar. Att åka till Faliraki för nattlivets skull är knappast värt, men däremot är stranden fin och lång.

Gillar man vattenaktiviteter och sporter så finns det största utbudet i Faliraki.

Det är också i Faliraki som det kända vattenlandet ligger. Utöver det finns här många souvenirbutiker, ett nöjesfält och en hel del restauranger.

Faliraki Rhodos

Anthony Quinn Bay

Vill du sola och bada i en riktig paradisvik ska du ta dig till Anthony Quinn Bay. Stranden ligger på östkusten, cirka fyra kilometer söder om Faliraki. Här får man lugn och ro och man slipper garanterat jobbiga försäljare som går på stranden i Rhodos stad.

Bästa sättet att ta sig hit på är med hyrbil eller moped, men även lokalbuss går hit.

Anthony Quinn Bay

Fjärilsdalen

Fjärilsdalen är Rhodos mest populära naturattraktion. Här får man uppleva en grön och vacker natur samtidigt som man får se tusentals vackra fjärilar. Naturen runt omkring är häpnadsväckande och gillar man att vandra ska man absolut planera in en utflykt hit.

fjärilsdalen rhodos

Vattenlandet

Rhodos vattenland är en av Europas största vattenparker och passar både stora som små. Från Rhodos stad går det dagligen gratis bussar som åker hela vägen till vattenlandet. Taxi dit kostar ungefär 30 euro.

Man kan också hyra moped eller bil och köra dit på egen hand.

WaterPark Faliraki
Bild: Valsib / Shutterstock.com

Siánna

Denna vackra bergsby är belägen på den sydvästra delen av Rhodos. Det är en bit att ta sig hit, men vill man uppleva det genuina Grekland är resan värd att göra. Utsikten är fantastisk uppifrån berget.

Här finns även flera lokala honungsproducenter och vinproducenter. Man kan också provsmaka en vodkaliknande dryck som heter Souma. Atmosfären i Siánna är lugn och mysig.

Sianna

Ta båten över till Marmaris

Endast 50 minuter bort från Rhodos ligger den turkiska semesterorten Marmaris. Står man på stranden i Rhodos stad kan man se Marmaris borta i horisonten.

Färjorna går dagligen och man kan välja själv om man vill övernatta eller åka tillbaka 5 timmar senare samma dag. I Marmaris finns flera mysiga marknader, turkisk mat och nattliv.

Marmaris är väldigt charmigt och har man inga andra planer så rekommenderar vi att man åker över med båt, åtminstone på dagsutflykt.

Marmaris

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar ut pengar utomlands så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 


Vill du veta mer om Rhodos? Läs vår reseguide om Rhodos och lämna en kommentar eller kontakta oss via mail på info@destinavo.com

Lämna en kommentar