Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Tokyo

10 Saker att Se och Göra i Tokyo

Tokyo är världens mest befolkade stad och det finns mängder med roliga aktiviteter och spännande sevärdheter att upptäcka. Har nedan har du några av våra favoriter. 

Läs även: 10 saker att känna till innan du reser till Japan

Tokyo Sky Tree och Tokyo Tower

Tokyo Sky Tree är världens näst högsta byggnad på 634 meter och bjuder på en spektakulär utsikt över Tokyo. Ett annat högt torn i staden är Tokyo Tower, som har inspirerats av Eiffeltornet i Paris. Är man i Tokyo är det ett måste att besöka något av dessa två torn, som är en klassisk sevärdhet i Tokyo.

Stadsvandring, mat och pubrunda

Följ med på guidad rundtur genom Tokyo och upplev staden från sin bästa sida. Det finns många olika turer att välja mellan, men de populäraste är stadsvandring, matrundturen och pubrundan. På matrundan går man bland annat till världens största fiskmarknad. Man får även chansen att prova på äkta och traditionell sushi tillsammans med flera andra japanska rätter. Pubrundan tar med dig till Tokyos bästa nattliv tillsammans med likasinnade resenärer.

Gå på Sumobrottning

Sumobrottning är känt över hela världen och är en av Japans allra största sporter. Är man i Tokyo eller Japan bör man boka biljetter till en sumobrottningsmatch. Det är helt klart något annorlunda mot vad vi svenskar är vana vid. Ett bra ställe för sumobrottning är Ryogoku Kokugikan. Måste upplevas!

Sumobrottning

Shiatsumassage

Du kanske redan har provat på shiatsumassage, men har du aldrig varit i Japan är chansen stor att du inte har upplevt en riktig shiatsumassage. Ett besök i Japan är inte komplett utan minst ett massagebesök.

Tokyo Disneyland Resort

Disneyland är varje barns dröm och även många vuxnas dröm där man får uppleva och träffa sina favoriter från disneyvärlden. Se askungens slott, hälsa på Musse Pigg och Kalle Anka, eller varför inte se palatset från Aladdin? Dessutom finns det många åkattraktioner och andra roliga aktiviteter. Disneyland är väldigt stort, så planera helst in en heldag här. Gillar man Disney eller har barn med sig är detta ett måste att göra i Tokyo.

Tempel och heliga platser

Det går ingen nöd på vackra tempel och heliga platser i Tokyo. Att besöka något av dem är ett måste när man besöker staden. Dessa är några av de bästa och mest sevärda: Sensoji templetZojoji Temple, Meiji Shrine, meiji jingu, Asakusa Shrine, Sengakuji Temple och Hie Shrine.

Tempel i Tokyo

Shopping

Är det shopping du gillar mest så kan du vara lugn. Tokyo är nämligen ett shoppingparadis och här finns troligtvis fler butiker att gå igenom än vad du hinner med under din vistelse. De största stadsdelarna för shopping är det hippa Shibuya, Ginza och Shinjuku. Några butiker man inte bör missa är: Uniqlo, 100 yen shops och Don Quijote.

Besök en Izakaya

Izakaya är en motsvarighet till våra pubar. Det är hit japanska businessmän går efter jobbet för att socialisera och umgås. Dessa är väldigt speciella och skiljer sig en del mot våra svenska pubar. Att besöka en Izakaya är ett måste när man är i Tokyo.

Japanska trädgårdar

Japans trädgårdar är oerhört vackra och kända över hela världen. Tokyo är inget undantag och här finns ett flertal sevärda trädgårdar. Allra vackrast är det under våren när körsbärsträden blommar. Shinjuku Gyoen National Garden är en av de vackraste och populäraste trädgårdarna i Tokyo. Andra sevärda parker inkluderar: Ueno Park, Yoyogiparken och Happoen Garden.

Åk utanför staden

Ska man spendera några dagar i Tokyo kan det vara värt att ta sig utanför staden. Till exempel har man det sagolika berget Mount Fuji endast två timmar ifrån med bil. Runtomkring Mount Fuji finns flera pagodor och en otroligt vacker natur. Andra ställen som är värda ett besök om man stannar ett par dagar är: Yokohama, Kamakura, Izu Islands och Hakone.

Mount-Fuji

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Tokyo så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Vill du veta mer om Tokyo eller få fler tips på Sevärdheter i Tokyo? Då kan du läsa vår reseguide om Tokyo eller kontakta oss via mail på info@destinavo.com