10 saker att Se och Göra i Dublin

Foto av författare
Redaktionen

Om du ska resa till Dublin så har du mycket att se framemot. Här kan du läsa mer om vad det finns att göra i Irlands huvudstad och vilka sevärdheter du hinner med när man spenderar två dagar i Dublin eller längre. 

Temple Bar

Temple Bar är det kända barområdet i centrala Dublin. Här pågår festen dag som natt och här är alltid liv och rörelse. Restaurangerna och barerna har livemusik under dagen och även om Temple Bar är turistigt, så är det ett måste att dricka en Guiness och irländsk whiskey här.

Saint Patricks Katedral

Saint Patricks katedral är en anrik kyrka som byggdes redan år 1191. Arkitekturen är vacker och det finns mycket att titta på. I katedralen finns även en orgel med över 4000 pipor. Här finns också tryckt material på olika språk om kyrkans historia.

Guiness Storehouse

Lär dig mer om tillverkningsprocessen och historian bakom den världskända ölen Guiness. Rundturen är kanske mest intressant om man gillar Guiness och öl generellt, men något som är mycket uppskattat av alla är slutet av rundturen, som spenderas uppe i skybaren med en pint och 360 graders utsikt över Dublin.

Guiness

Dublin free walking tour

Dublin har en väldigt bra stadsvandring som är gratis. Guiderna är lokala och har goda kunskaper om Dublin och stadens historia. De kunniga guiderna tar med dig till Dublins bästa sevärdheter.

Old Jameson Distillery

Whiskeysorten Jameson säljs över hela världen och i Dublin har du chansen att provsmaka och följa med på en guidad tur inne i destilleriet. Guiderna är mycket professionella och roliga. Missa inte deras berömda irish coffe i whiskeybaren.

Testa på gaeliska sporter

Testa på de irländska nationalsporterna hurling och gaelisk fotboll. Personalen som håller i den här upplevelsen är väldigt engagerade och ser alltid till att alla är med och har kul. Perfekt för svensexan eller ett företagsevenemang. Man får också lära sig lite om historien och traditionerna bakom de gaeliska sporterna.

Adress: 32 Claude Road, Dublin 9.
Hemsidawww.experiencegaelicgames.com

Hurling

Dublin Zoo

Zooet i Dublin är ett av världens äldsta och mest besökta djurparker.Dublin Zoo har mer än 400 olika djur och har en yta på 28 hektar. Flera av djuren är dessutom utrotningshotade och ingår i olika uppfödningsprogram. Eftersom djurparken är stor och det finns mycket att se så är det rekommenderat att man planerar in en heldag på Dublin Zoo.

Rural Pub tours

Här får du chansen att följa med till flera traditionella irländska pubar i Dublin. Denna rundtur är mycket populär och uppskattad, tack vare de kunniga och trevliga guiderna. Man får bland annat lära sig dricka öl på rätt sätt och chansen att smaka många olika sorters drycker.

Irish Whiskey Museum

Är du intresserad av sprit, framförallt whiskey så bör du planera in ett besök på det irländska whiskey museet. Rundturen går genom 5 olika rum, som alla berättar en unik historia om irländsk whiskey. Det ingår dessutom smakprovning av olika sorter.

St. Stephen’s Green

Dublins gröna oas heter St. Stephen’s Green. Hit går man för en mysig picknick i parken eller bara för att njuta av lugnet och grönskan. Parken är väldigt fin och under sommaren är det alltid liv och rörelse, men trots mycket folk så är atmosfären avslappnad och härlig.

St Stephens Green

Vill du veta mer om Dublin? Då kan du läsa vår reseguide om Dublin eller kontakta oss via mail på info@destinavo.com

Lämna en kommentar