10 saker att se och göra i New York

Frihetsgudinnan

Ett måste under sin vistelse är att besöka den världsberömda statyn, Frihetsgudinnan. Tyvärr är det ofta långa köer för att komma dit och att åka upp i statyn. Vill man se Frihetsgudinnan och samtidigt slippa stå i flera timmars kö, så kan man ta färjan som går till Staten Island. Har man ett metrokort åker man dessutom gratis på denna färja som faktiskt kör förbi alldeles intill sevärdheten.

5th avenue

5th avenue är den stora shoppinggatan som går igenom Manhattan och är en gata som man absolut inte får missa. Här finns det ett extremt stort utbud av shopping för alla åldrar och smaker, allt ifrån H&M och Chanel till Apple store och Japanska Uniqlo. Dessutom är det här som det stora shoppingcentret Bergdorf Goodman ligger. I Centrumet finner man alla stora designerbutiker, såsom Balenciaga, Alexander McQueen, Lanvin, Michael Kors och Prada.

Times Square

På Times Square händer allt på en och samma gång; blinkande billboards, broadway, utklädda personer, shopping och några av stadens högsta skyskrapor. Här finns det mycket att se och titta på bland folkvimlet och alla butiker. Disney Store, M&M store, Forever21, Ralph Lauren och Levis är några av de butiker som går att finna på det stora torget.

New York Times Square

China Town

Ett besök i det kinesiska området, China Town är något som vi varmt rekommenderar när man befinner sig i New York. Ät god kinesisk mat, shoppa typiska kinesiska prylar, gå in i tempel eller varför inte tajma in datumet för att fira det kinesiska nyåret. Ett tips är att välja de restauranger där kineserna själv äter, då är du säker på att få autentisk och god mat till bra priser. China Town i New York är ett av de största i världen.

New York’s sky line

Bästa platsen för att se New York’s sky line; är från Brooklyn Bridge Park. På andra sidan vattnet från parken kan man njuta av en utomordentlig vy över Manhattans mäktiga skyskrapor. Vill man ta häftiga bilder av New York, så är New York’s Sky line ett självklart motiv.

Central park

Mitt i centrala New York ligger Central Park, som är en extremt stor park med vacker natur. Man kan säga att Central Park är New York’s alldeles egna oas av grönska. I parken finns det mycket att se och göra, bara naturen i sig är vacker att titta på, men här finns även ett bra utbud av aktiviteter, t.ex. kan man; besöka ett slott, strosa runt bland vackra trädgårdar, paddla runt i en roddbåt och mata parkens vilda ekorrar och ankor.

Central Park

Åk upp i Empire state building eller Top of the Rock

Ett besök i New York är inte komplett utan att ha varit uppe i antingen Empire State Building eller i Top of the Rock. Uppe i Empire State Building på den 86:e våningen kan man se en häftig utsikt över Manhattan. I Rockefeller Center, uppe i Top of the Rock får man en fantastiskt utsikt över Central Park.

Drick drinkar på Rooftop barer

Om det är något som New York är känt för, så är det deras häftiga rooftop barer. Att hänga på en rooftop bar en kväll under veckans dagar är något som är väldigt populärt bland lokalbefolkningen men även bland turister. Drick en drink eller två, njut av den härliga utsikten som baren har att erbjuda och luta dig tillbaka.

Besök monumentet Ground Zero

Ground Zero monumentet har blivit en av New York’s mest besökta sevärdheter. Hit kommer både turister och New Yorkeers dagligen för att hedra människorna som omkom under 9/11 attacken där de två tvillingtornen föll. Monumentet är både rörande och vackert och är helt klart värt ett besök.

Ta en promenad på Brooklyn Bridge

En av de häftigaste promenaderna man kan ta i staden, är faktiskt över Brooklyn Bridge. Under promenaden har man hela tiden en fantastisk utsikt över New York. Både kvällstid och dagtid bjuder på en härlig upplevelse.

Brooklyn-Bridge

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i New York och USA så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar