10 Saker att Se och Göra i Krabi

Foto av författare
Redaktionen

Thung Teao-skogen

Krabi är välkänt för sina stränder och sin vackra natur. Thung Teao-skogen är inget undantag och i skogen finns en biologisk mångfald med många olika djurarter. Här finns också en naturlig vandringsled och en vacker lagun.

Ö-tur

I närheten av Krabi ligger flera små öar, varav de mest kända är Koh Poda, Koh Gai, Koh Tub och Koh Mor. Åker man på guidad ö-tur stannar man oftast till vid den kända Phra Nang lagunen, som inte är möjlig att ta sig till med bil.

Heta källor – Klong Thom

Njut i de heta källorna Klong Thom och känn hur din kropp och själ ler från insidan och utåt. Vattnet har en behaglig temperatur och bredvid finns det även en naturlig flod med kallt vatten, som man kan svalka sig i om man tycker att det blir för varmt.

Krabi-Hot-Springs (1)Foto

Krabi Town

Trots att turismen har satt sina spår i Krabi, så har Krabi Town behållt mycket av sin traditionella charm. Atmosfären är väldigt avslappnad och försäljare är inte lika framfusiga som i andra delar av Thailand. Krabi Town bjuder istället på en väldigt genuin Thailandsupplevelse och en chans att lära sig mer om den inhemska kulturen.

Bergsklättring

Krabi har många ställen som är bra för bergsklättring och det finns alla svårighetsgrader att välja mellan. Det spelar alltså ingen roll ifall man är nybörjare eller expert, Krabis berg har något att erbjuda alla.

Wat Tham Suea (Tigergrottan)

Wat Tham Suea, även känd som Tigergrottan är ett buddhistiskt tempel som ligger i nordöstra delen av Krabi. Detta är faktiskt en av de heligaste platserna i provinsen och är känd för sina höga Buddhastatyer och tigertass avtryck som finns inne i grottan. För att nå toppen måste man gå uppför branta trappsteg – så se till att ta med ett par bra skor och en stor flaska med vatten!

tigergrottan (1)

Railay beach

En riktig paradisstrand som anses vara en av Thailands vackraste stränder. Ett besök till Railay Beach är ett måste när man befinner sig i närheten av Krabi. Det är framförallt den västra sidan av stranden man ska besöka, då en stor del av den östra sidan är täckt av mangrooveskog.


Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Thailand så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 


Phra Nang lagunen

En vacker lagun i närheten av Phra Nang Beach. Lagunen ligger lite skymundan och här väntar kritvit sand och vatten som skiftar i grönblå färg. Enligt legenden så bor prinsessan Phra Nang i grottan vid Phra Nang lagunen och lokala fiskare har länge gett offergåvor i grottan för att försäkra sig om att de är skyddade ute till havs. Grottan är en helig plats för thailändare, så tänk på att visa respekt när du besöker lagunen och grottan.

Snorkling

Det kristallklara vattnet tillsammans med det livliga djurlivet under havsytan ger perfekta förutsättningar för en härlig snorklingstur. Utrustning finns att köpa eller hyra på flera ställen.

Phi Phi Islands

Phi Phi-öarna är en av världens mest kända ögrupper och består av ett antal paradisöar. Huvudön Phi Phi Island har många besökare varje dag och på kvällen förvandlas stranden till ett riktigt partyställe. Längs stranden finns flera barer, men det är även många turister som köper med sig buckets för att sitta på stranden och dricka. På dagen kan man göra utflykter till vackra paradisöar med riktiga vykortsstränder.

Phi Phi Island

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar