10 Saker att Se och Göra i Abu Dhabi

Abu Dhabi National Exhibition center

Redan innan man har kommit in kan man ana att något speciellt väntar på insidan. Arkitekturen är fascinerande och man skulle kunna tro att byggnaden ska rasa vilken sekund som helst. Inuti byggnaden anordnas stora och glamourösa utställningar med varierande teman.

Abu Dhabi skridskorink

Att åka skridsko i Mellanöstern är kanske inte det första man tänker på, men i Abu Dhabi är det faktiskt möjligt att åka skridskor året runt. Skridskorinken är en del av sportcentret – Zayed Sport City, som även har fotbollsplaner, bordtennis och andra sporter.

Schejk Zayed-moskén

En stor och pampig moské som är lika vacker på insidan som på utsidan. Guidade turer finns flera gånger om dagen, förutom på fredagar. Moskén har fyra minareter och hela 82 kupoler. Moskén rymmer cirka 10 000 besökare, men utanför på “torget” får det plats upp till 30 000 personer. Kvinnor måste täcka i stort sett hela kroppen för att få gå in och har man inga sådana kläder själv så finns det att låna vid ingången.

Sheikh_Zayed_Grand_Mosque

Abu Dhabi Zoo – Stötta inte denna attraktion!

Den enda anledningen till varför vi har inkluderat detta zoo i denna lista är för att det är en av de mest populära sakerna att se och göra i Abu Dhabi. Vi vill informera dig om hur dåligt och taskigt det är mot djuren att låsa in dem i en bur för resten av sina liv. Tänk dig själv att bli inlåst i samma lägenhet i resten av ditt liv – du kan inte fly, kan du inte gömma dig och människor tittar jämt och ständigt in genom ditt fönster och stirrar på dig. Jag är säker på att du också skulle få den där klaustrofobiska känslan och konstanta paniken som dessa djur känner när de lever i fångenskap.

Djuren är menade att leva i det vilda, inte i fångenskap. Snälla, stötta aldrig någon form av attraktion som involverar djur när du reser runt i världen!

Yas Waterworld

En stor och välskött vattenpark som har något att erbjuda för hela familjen, oavsett ålder. Här finns flera åkattraktioner och man kan lätt spendera ett par timmar här utan tröttna. Vill man undvika köer och mycket folk ska man gå hit på en vardag.

Ökensafari

Åk ut på ökensafari och kör off-road. En spännande och rolig upplevelse som inte är möjlig att göra i Sverige, så det gäller att passa på. I Abu Dhabi öknen kan man köra fritt eller åka med på guidad ökensafari.

Ökensafari

Saadiyat Beach Golf Club

Är man intresserad av golf är det till Saadiyat Island och Saadiyat Beach Golf Club man ska bege sig till. Här väntar en fin och välskött golfbana av hög klass. Golfbanan har en bra svårighetsgrad, där både erfarna golfare och de med högre handikapp kan få sig en utmaning. Restaurangen som ligger här är även den mycket bra och bredvid ligger ett lyxhotell med en bra spa-anläggning.


Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Abu Dhabi så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 


Observation Deck at 300

Uppe i hotellet Jumeirah finns en fantastisk utsiktsvåning som är öppen för allmänheten mot en liten avgift. Härifrån får man en hisnande utsikt över hela Abu Dhabi. Två tredjedelar av entréavgiften får dessutom användas till beställning i baren.

Yas Mall

Ett stort shoppingcenter som kan underhålla vilken shopaholic som helst i ett par timmar. Yas Mall är ett av Abu Dhabis största shoppingcenter och här finns det mesta inom underhållning och shopping.

Saadiyat Public Beach

En allmän strand i Abu Dhabi som är belägen på Saadiyat Island i närheten av Saadiyat Beach Golf Club. Stranden håller riktigt hög standard både när det gäller sand, vatten och faciliteter. Generellt är det tillåtet att ha på sig bikini på stranden, men det kan vara värt att tänka på att man faktiskt befinner sig i ett muslimskt land.

Saadiyat Public Beach

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar