10 Saker att Se och Göra i Rom

Foto av författare
Redaktionen

Colosseum

Colosseum är en av Roms mest kända och historiska byggnader. En gång i tiden var Colosseum en teater där det hölls gladiatorspel, skådespel och avrättningar. Numera kan man gå runt och titta och lära sig mer om antikens rom och alla aktiviteter som skedde på Colosseum. Ett måste när man besöker Rom!

Hyr en vespa och åk på sightseeing

Gör som italienarna och kör runt på en vespa för att ta dig runt i staden. Ett mycket enkelt och smidigt sätt att ta sig runt samtidigt som man även får en trevlig sightseeing.

Önska dig något vid fontänen Trevi

Trevi är världens mest kända önskebrunn och har en plats på många personers bucketlist. Kasta ett mynt bakom din rygg ner i Trevis vatten, så kommer din önskan gå i uppfyllelse. 

Trevi

Pantheon

Vid Piazza della Rotonda ligger det antika templet Pantheon. Under antikens Rom var detta ett heligt tempel där man dyrkade alla gudar. På senare tid har Pantheon blivit ett minnestempel för några av landets mest berömda män. 

Forum Romanum

Under det antika Rom var Forum Romanum ett torg och en offentlig plats för religiösa ceremonier, handel och politiska möten. Idag består denna plats av ruiner och är en mycket populär turistattraktion i Rom. 

Pinsere Roma

Pinsere Roma har helt klart några av de bästa pizzorna i hela Rom. Då de inte har några sittplatser, utan endast bord att stå vid, så är ett Pinsere Roma ett perfekt ställe för en snabb lunch eller take away.

Pinsere-Roma pizza

Hantverk och konstutställningar längs Margutta

Gå och titta på de vackra hantverken och konstutställningarna längs gatan Margutta. Det är ganska få turister som hittar hit, vilket är synd, eftersom att det finns många fina hant- och konstverk.

Spanska trappan

Spanska trappan är en mycket populär turistattraktion i centrala Rom, på sluttningen av kullen Pincios. Trappan byggdes av Francesco de Sanctis mellan 1723-1725 och är en bra utgångspunkt för sightseeing i Rom. Runt omkring finns många små boutiquer med märkeskläder, trattorior och mysiga restauranger.

Gelateria Giolitti

Det finns många ställen i Rom som säljer god glass, men inte riktigt någon som har vad Gelateria Giolitti erbjuder. Dem har så många spännande glassmaker att du kommer vilja testa allihopa. Men det är inte bara glassen som gör Gelateria Giolitti till den bästa i stan, det är hela paketet. Det är också inredningen, den mysiga uteserveringen och den stilfulla personalen som gör att man får den där unika och lyxiga känslan.

Vatikanstaten

Vatikanstaten är världens minsta självständiga stat med färre än 500 medborgare. Men trots det så finns det många viktiga byggnader och platser att besöka. När man besöker Vatikanstaten får man absolut inte missa världens största kyrka, Peterskyrkan. På söndagar kan man komma hit för att se påven predika. Någon man inte heller får missa är det Sixtinska kapellet och Vatikanmuséet.

Sixtinska kapellet

Här finns de billigaste flygbiljetterna till Rom

Lämna en kommentar