10 Saker att Se och Göra på Jamaica

Foto av författare
Redaktionen

Seven mile beach

Denna strand är full av liv och rörelse. Seven mile beach är en lång och vacker strand som de flesta jamaicaresenärer alltid återvänder till. Vattnet är turkost och kristallklart. Sanden är mjuk och kritvit. Med andra ord så är Seven mile beach en riktig paradisstrand. Blir man hungrig eller sugen på något att dricka finns det gott om ställen som serverar både mat och dryck.

Blue Hole

Blue Hole är en rolig upplevelse för hela familjen, både stora som små. Hoppa från klippor, gå ner för vattenfallet och mycket mer. Blue Hole är både roligt och vackert och är en av Jamaicas mest populära sevärdheter.

Jamaica’s Spirit of Reggae – the Bob Marley Experience

Denna tur utgår ifrån Montego Bay och tar dig till flera platser som var viktiga för Bob Marley. Man får även lära sig mer om “The King of Reggea” samt om religionen rastafari. Innan man åker tillbaka får man dessutom chansen att besöka Bob Marleys grav och en möjlighet att visa sin vördnad.

bob-marley

Forsränning

Det finns flera arrangörer som erbjuder forsränning i Jamaicas vilda landskap. Ett roligt äventyr för hela familjen som alla borde prova på någon gång i livet. Jamaica är ett bra ställe att prova på forsränning för första gången.

Negril Cliffs

Hoppa från klippor eller se på när andra hoppar från klipporna medans du njuter av en kall dryck på caféet. Här finns också ett antal grottor som man kan utforska och simma runt i. Rick’s Café är världskänt och anses vara en av världens bästa barer.

Adress: West End, Negril.

Simma med delfiner

Många har som dröm att simma med delfiner och på Jamaica kan din dröm bli sann. På Dolphin Cove i Ocho rios har du chansen att simma med delfiner och leka med dem.

Adress: St. Ann, Ocho Rios.

simma med delfiner

Reach Falls

En vacker och fridfull plats som är belägen i Port Antonio. Här finns en fint vattenfall där man också kan gå in i grottan bakom vattenfallet. Runt omkring är det enkelt att fantisera att man är Robinson Kruse tack vare den vilda djungeln som ligger i närområdet. Reach Falls är perfekt för en härlig dagsutflykt.

Bloody Bay

En något mindre känd strand än Seven mile beach, men Bloody Bay är minst lika fin och erbjuder en något lugnare stämning. Hit kommer inte lika mycket folk och här får man vara mer i fred. Bloody Bay ligger i Negril precis som den mer kända stranden Seven mile beach. Försäljarna och musikerna på Bloody Bay känns lite mer avslappnande och är inte lika påträngande. Bloody Bay är helt klart en av våra favoriter på Jamaica.

Bob Marley Museum i Kingston

Är du ett fan av musikikonen Bob Marley så får du inte missa att besöka museet som är tillägnat honom i Kingston. Här får man chansen att se föremål och lära sig mer om hans liv.

Dykning och snorkling

Precis som i resten av Karibien så finns det goda möjligheter för dykning och snorkling. Det kristallklara vattnet gör att det är enkelt att se fiskar och andra marina djur. Runt omkring på Jamaica finns det flera ställen där man kan ta dykcertifikat och ställen som arrangerar guidade dyk- och snorklingsturer.

scuba-diving jamaica

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Jamaica så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar