Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Warszawa

10 Saker att Se och Göra i Warszawa

Gamla stan

Warszawas historiska stadsdel är full av charm och en mysig atmosfär. Här kan man strosa runt i timmar och titta på alla vackra byggnader, kyrkor och statyer. Blir man hungrig finns ett stort utbud av restauranger och caféer. Vill man handla souvenirer är det till gamla stan man ska gå. Att besöka gamla stan är ett måste att göra när man reser till Warszawa.

Łazienki-parken

Denna gröna oas ligger i centrala Warszawa och erbjuder en skön och lugn paus från storstadspulsen. Parken är full av vackra träd, fåglar, ekorrar, växter och blommor. Runt omkring i parken finns också en del historiska byggnader tillsammans med det ståtliga Lazienki palatset. Parken är stor och det är enkelt att hitta en lugn plats för sig själv.

Nattliv

Warszawa har ett rikt och livligt nattliv. Här finns många restauranger, barer och nattklubbar och det är egentligen bara att välja och vraka. I Warszawa finns det något för alla och variationen är stor. Ett bra tips är att gå på barrundan som arrangeras varje vecka. Då får man se flera olika nattklubbar och barer tillsammans med likasinnade resenärer.

warszawa party

Warszawa Free Walking Tour

Gå på gratis vandringstur genom Warszawa och upplev staden från sin bästa sida. Rundturen leds av kunniga och lokala guider som har goda kunskaper om Warszawas historia och alla sevärdheter. Vi kan varmt rekommendera denna vandringstur eftersom den ger dig chansen att lära sig mer om Warszawas sevärdheter på ett mer personligt sätt.

Spa

De senaste åren har sparesorna ökat i snabb takt. Tack vare en hög standard och låga priser kommer folk från hela Europa för att skämma bort sin kropp och själ. Behandlingar börjar från 50 SEK och en 60 minuters massage kostar ungefär 200 SEK. Att gå på spa i Warszawa är nästan ett måste, speciellt som en paus mellan shoppingen och alla sevärdheter.

Kungliga slottet

Det kungliga slottet i Warszawa är beläget i den gamla delen av staden. Slottet jämnades med marken under andra världskriget, men återuppbyggdes igen efteråt. Det är möjligt att gå in i slottet och besöka kungens våning och se målningar och andra historiska föremål.

Kungliga slottet Warszawa

Shopping

Warszawas shopping är i världsklass och har ett stort utbud av lokala designers, men här finns också flera kända och exklusiva butiker. Priserna är lägre än i Sverige och det finns goda chanser för fynd. Det finns också många bra vintage- och secondhandbutiker runtom i staden. Nowy Swiat & Chmielna är två trendiga och populära shoppinggator. Arkadia och Galería Mokotow är stadens bästa shoppingcentrum.

I gamla stan och runt omkring hittar man flera små butiker som säljer kläder, souvenirer och polska hantverk.

Warszawa Drink and Food Tour

Följ med på en dryck & matrundtur där du får en chans att smaka på det polska köket. Polen är världskänd för sin vodka och här får man smaka på flera olika sorter. Man får även smaka på traditionella polska maträtter. Ett bra sätt att lära känna kulturen och en rolig aktivitet att göra i Warszawa!

Copernicus Science Center

Ett teknikmuseum både för stora och små. Även om man inte är särskilt intresserad av teknik kommer man att uppskatta sitt besök på Copernicus. Här får man lära sig olika saker om världen. Detta interaktiva museum är stort och det finns många saker att utforska och kolla på. Bredvid ligger ett planetarium, som också är väldigt populärt. Boka gärna biljetter i förväg för att vara säker på att få komma in.

Operahuset

Nationaloperan i Warszawa är både stor och vacker. Insidan är minst lika fin som utsidan och har en mycket bra akustik. På operahuset i Warszawa kan man njuta av underbara föreställningar till låga priser. Föreställningarna varierar mellan klassiska stycken och moderna kompositioner. Man kan även gå och se den polska baletten här.

Operahuset i Warszawa

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Polen så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Vill du veta mer om Warszawa eller få fler tips på Sevärdheter i Warszawa? Läs vår reseguide om Warszawa eller kontakta oss via mail på info@destinavo.com

Holger Olsson

Wednesday 24th of February 2016

Mitt bästa minne från Polen är när vi firade julen där. Men glöm inte att från Polen till Prag är det bra många mil, så ta inte den resvägen.

Svend Erkland

Tuesday 13th of October 2015

Mitt bästa minne från Polen är besöket på New Orleans Gentlemen's Club & Night Restaurant. Den bästa nattklubben jag någonsinn varit på!