10 saker att se och göra i Reykjavik

Foto av författare
Redaktionen

Blå lagunen

Den blå lagunen är ett geotermiskt spa som består av flera varma källor. Vattnet är fullt av mineraler och bioorganismer som har en mycket positiv påverkan på huden. Inte nog med det, på botten finns här även en lera som man kan använda som en uppfriskande ansiktsmask. 

Hallgrimskyrkan

Hallgrimskyrkan är Islands högsta byggnad med en höjd på hela 70 meter. Kyrkan har en häftig och vacker arkitektur både på insidan och utsidan. Passa på att åka upp i kyrktornet för att skåda den gudomliga utsikten över Reykjavik. 

Utflykt till Gyllene cirkeln

Från Reykjavik går turistbussarna som tar dig runt den Gyllene cirkeln. Under utflykten kommer man få se naturens häftiga underverk, så som gejsrar, vattenfall och vackra landskap. I den gyllene cirkeln ingår: Geysir, Gullfoss och nationalparken Þingvellir. 

Geysir Strokkur

Valskådning

Reykjavik erbjuder valskådning året runt med chans att få se flera av havets giganter. Delfiner, späckhuggare, knölvalar och vikvalar är några av de djurarter som man kan skåda under utflykten. 

Solfar Skulpturen

Längs med havet i centrala Reykjavik står den vackra båtskulpturen Solfar Sculpture. Skulpturen symboliserar ett löfte om oupptäckta territorium, en dröm av hopp, framsteg och frihet.

Rida på en islandshäst

Något man inte bör missa under sin vistelse är att rida på en islandshäst. Runt om i Reykjavik finns det flera bra stall som anordnar roliga utflykter, som bland annat går till vulkaner och ut i vildmarken. Ett mycket roligt och annorlunda sätt för att upptäcka Islands härliga landskap. 

islandshästar

Food Tour

Att gå på en guidad matrundtur kan vara ett kul sätt att lära känna Islands kultur lite bättre. På rundturen får man följa med en kunnig guide och smaka på lokala specialiteter. Detta är det bästa sättet att uppleva det isländska köket på.

Nattliv

Reykjavik är mycket känt för sitt livliga nattliv. På Fredagskvällar och Lördagskvällar förvandlas stadens centrum till en partyzon som håller igång ända fram tills morgonen därpå. Längs med den västra delen av Laugavegur ligger många härliga barer och restauranger. 

Viðey ö

Norr om Reykjavik ligger den vackra och historiska ön, Viðey. Ön har varit bebodd sedan långt tillbaka i tiden och än idag det kvar gamla stenhus samt en arkeologisk utgrävning. Det är hit man ska åka om man vill lära sig om Islands historia. 

Norrskenet

Ett måste när man åker till Island är att uppleva norrskenet, minst en gång. Norrskenet visar sig som ett ljus av magiska färger uppe på himlen och är helt obeskrivligt vackert. Bästa tiden för att se norrskenet är under vintern, då det är mörkt mesta tiden av dygnet. 

Norrskenet

Här hittar du de billigaste flygen till Reykjavik

Lämna en kommentar