10 Saker att Se och Göra i New Delhi

Foto av författare
Redaktionen

Swaminarayan Akshardham

Akshardamtemplet är ett modernt tempel som invigdes 2005. Templet är storslaget med nästan löjligt många detaljer och dekorationer. Bra att veta är att man inte får lov att ha med sig någonting in, vilket är synd då man inte kan ta bilder på insidan. Säkerhetssystemet fungerar bra och det är ingen fara att lämna in sina värdesaker. Akshardamtemplet är definitivt ett måste att besöka när man befinner sig i New Delhi.

Gurudwara Bangla Sahib

Gurudwara Bangla Sahib är ett vänligt och välkomnande tempel med en harmonisk atmosfär. Här är det ingen som frågar dig efter pengar, donering eller något liknande. Missa inte att gå in i templet och lyssna på när Sikh-bandet spelar trummor och sjunger. Ett besök här är ett måste när man besöker New Delhi.

Lodi Gardens

En stor allmän park i New Delhi som bjuder på en trevlig natur, men också flera historiska byggnader och gamla statyer. Lodi Gardens är ett av våra favoritställen i New Delhi och är väl värt ett besök.

Lodi Gardens

Gandhi Smriti

Gandhi är och var en av Indiens mest kända personer. Detta är hans grav och minneslund där man får chansen att lära sig mer om Gandhi samtidigt som man kan visa sin vördnad.

Indian food tour

Indien har en rik matkultur och man äter många rätter som vi i Sverige inte ens har hört talas om. Därför kan det vara en god idé att gå på en guidad matrundtur när man besöker New Delhi. Här finns nämligen ett stort och varierat utbud och utan experthjälp så är det lätt hänt att man missar att prova allt det goda som Indien har att erbjuda. Dessutom är man garanterad en autentisk upplevelse och mat från bra restauranger.

Bahai Lotus Temple

Detta tempel är inte det mest populära templet i New Delhi, men ack så vackert det är! Bahai Lotus Temple är format precis som en lotusblomma och är sannerligen ett mästerverk. Är man intresserad av arkitektur och häftiga byggnader bör man bege sig till Bahai Lotus Temple utan tvekan.

Lotus Temple

National Museum

Indiens nationalmuseum berättar ovh visar upp Indiens historia på bästa möjliga sätt. Här kan man se reliker, statyer och mycket mer som härstammar långt tillbaka i tiden, men även det nya och moderna Indien och allt däremellan. Ett besök på nationalmuseet i New Delhi är ett måste ifall man är intresserad av att lära sig mer om Indien.

Jama Masjid

Denna moské byggdes under det islamiska Mughal emperiet. Under denna tid byggdes flera av stadens historiska byggnader och tempel. Jama Masjid är belägen till höger om Chawri Bazar och är New Delhis största moské. En sak som kan vara bra att veta är att det är gratis att gå in i moskén, vill man däremot ta bilder så kostar det 300 rupees. Vill du inte ta några bilder så är det bara att ignorera personerna som försöker få dig att betala 300 rupees.

Dilli Haat

Dilli Haat är ett hantverksområde där man kan shoppa och sy upp kläder. Till skillnad från Chandni Chowk & Chawri Bazar så är Dilli Haat ett lugnt ställe. Atmosfären är trevlig och avslappnad. Detta är ett bra ställe för att handla souvenirer och lokala hantverk samt att testa på autentiska maträtter från hela Indien.

Chandni Chowk & Chawri Bazar

Gillar du mat är detta stället för dig, här kryllar det nämligen av matstånd och restauranger som serverar indisk och asiatisk mat. Priserna är låga och utbudet är stort och varierat. Förutom mat så finns här även goda möjligheter för shoppingfynd.

Chandni Chowk

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i New Delhi och Indien så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell i New Delhi

Lämna en kommentar