10 Saker att Se och Göra i Dubrovnik

Gamla stan

Det är i gamla stan som det mesta händer. Här kan man strosa runt mellan de historiska gatorna, placa-ströget och utforska alla historiska byggnader. Arkitekturen är fantastisk och atmosfären är otroligt mysig. Gamla stan är hjärtat i Dubrovnik och det är också här som man hittar de största och hippaste affärerna. Nummer att av Dubrovniks sevärdheter utan tvekan.

Dubrovniks ringmur

Ringmuren i Dubrovnik sträcker sig över 2 km totalt och är kända över hela världen. Murarna byggdes under 1400-talet för att skydda från attacker utifrån. Uppe från ringmuren får man en fantastisk utsikt över staden. Bästa tidpunkten för att gå runt är på morgonen eller eftermiddagen då det tenderar att bli ganska varmt uppe på muren under solens starkaste timmar.

Linbanan Srđ i Dubrovnik

Åk upp med linbanan och njut av en fantastisk utsikt över Dubrovnik. En Dubrovniks klassiska sevärdheter och ett måste att göra i Dubrovnik.

Cable Car Dubrovnik

Island of Lokrum

Lokrum är ett populärt resmål som ligger ungefär 600 meter utanför Dubrovnik. Hela ön är ett naturreserverat och här finns alltifrån vacker natur och fina badplatser till en borg och gamla kloster. Enligt legenden så var det dessutom här som Richard Lejonhjärta ha lidit skeppsbrott år 1192.

D’Vino Wine Bar

Gå på vinprovning och njut av en oförglömlig upplevelse i hjärtat av Dubrovnik. Vin är kanske inte det första som man tänker på när man hör Kroatien, men sanningen är att det finns en hel del goda viner som produceras i Kroatien. D’Vino Wine Bar är ett måste om man är intresserad av och gillar viner.

Klocktornet på Lužatorget

Det berömda klocktornet i Dubrovnik ligger strax efter Ploče-entrén. Högst upp på tornet står de tre ikoniska bronsstatyerna (Zelenci) som slår på den majestätiska klockan varje timme.

Dubrovnik gamla stan

Sankt Blasius kyrka

Mitt i hjärtat av Dubrovniks historiska del hittar man Sankt Blasius kyrka. Den är byggd i barockstil och härstammar från tidigt 1700-tal. Kyrkan byggdes för att hedra skyddshelgonet Sankt Blasius och uppe på högaltaret står en staty som föreställer Sankt Blasius.

Sponzapalatset

Detta vackra slott ligger väster om klocktornet och är en av få historiska byggnader som klarade sig undan jordbävningen som skakade om staden 1667. Palatset byggdes redan under 1500-talet och är uppfört i gotisk/renässansstil.

Kanot / Kajakpaddling

Att paddla kanot eller kajak runt Dubrovnik är en häftig känsla. Från havet får man en fantastisk utsikt över staden och chansen att se alla sevärdheter i Dubrovnik från ett annat perspektiv.

Game of Thrones tour

Är du ett fan av den världskända tv-serien Game of Thrones? Då ska du inte missa att besöka platser som “Kings Landing” eller “Quarth” och “Red Keep”. Alla dessa platser är kända i serien och finns här i Dubrovnik. Följ med på rundtur genom Kings Landing och upptäck huvudstaden för de sju rikena.

Platser i Serien som ligger i Dubrovnik:

  • Kings Landing – Old Town of Dubrovnik
  • Magical city of Quarth – Rector’s Palace and Lokrum island views
  • Red Keep – St. Lawrences fortress
  • Tomb of the undying – Minceta Fortress

Game of Thrones Dubrovnik

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Kroatien så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar