10 Saker att Se och Göra i Milano

Katedralen Il Duomo

Il Duomo är en fantastiskt vacker katedral som byggdes i slutet av 1300-talet. Katedralen är utsmyckad med cirka 135 spiror och 3500 statyer, varav Napoleon är en utav dom. Även Il Duomos insida är mycket fin och värd att ta en närmare titt på. Annars kan man gå in för att gå upp för trapporna / åka hissen upp till taket för att se den magnifika utsikten över Milano. Inträdet till kyrkan kostar cirka 20 SEK om man vill gå runt utan guide.

Navigli

Navigli är känt som Milanos egna lilla Venedig. En mysig stadsdel med vackra kanaler, mysiga caféer, roliga små boutiquer, resturanger och barer. I Navigli hålls även en av Milanos bästa lopp- och antikmarknader sista söndagen varje månad.

Nattvarden

Ett måste i Milano är att se Leonardo Da Vincis målning L´Ultima Cena “Jesus sista måltid”. Vi rekommenderar starkt att gå på en guidad tur för att se målningen. Att se målningen samtidigt som man får höra historian och detaljerna bakom det hela är en häftig upplevelse. Ett tips är att boka i god tid, då biljetterna oftast brukar vara slut i månader i förväg.

Adress: Piazza Santa Maria delle Grazie 2.

Nattvarden Milano

Peck

Mitt i centrala Milano ligger Peck, det tre våningar höga delikatessvaruhuset. Här kan man stanna för en fika i caféet, dricka ett glas vin i deras vinkällare eller handla bland alla deras delikatesser. Färsk pasta, olivolja, ostar, viner, färdiga italienska rätter och mycket mycket mer går att finna i det imponerande varuhuset.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II är en shoppinggalleria som erbjuder lyxig shopping, fina caféer, glassbarer och lite dyrare resturanger. Prada, Louis Vuitton och Gucci är några av de många exklusiva märken som går att finna i gallerian. Men det är inte bara butikerna och restaurangerna som lockar turisterna hit, utan denna galleria är även värd att besöka för sin magnifika arkitektur och konst.

Kolla på fotboll

Milano är hem åt två av världens bästa fotbollslag – AC Milan och Internazionale FC. I Milano får man således chans att se fotbollen på sin högsta nivå. Det klassiska Milanoderbyt är något som alla fotbollsintresserade borde uppleva. Stämningen är magisk och fansen är oerhört passionerade.

Milano fotboll

Nerino Dieci Trattoria

Nerino Dieci Trattoria är en restaurang som serverar utsökt italiensk mat till mycket rimliga priser. Här väntar goda och spännande pastarätter, ett bra utbud av goda viner och en strålande service. Boka i god tid, då denna resturang är mycket populär både bland lokalbefolkningen och turister.

AdressVia Nerino 10.

Castello Sforzesco

Detta slott från 1400-talet är ett viktigt landmärke för Milano. Här kan man titta runt i slottets olika museer och utställningar eller runt den vackra slottsträdgården. En sak som är värd att tänka på är att runt omkring slottet finns inga matställen, så ät innan eller ta med en picknick som ni kan avnjuta i trädgården.

Parco Sempione

Om man känner för en lugn stund i den hektiska staden så kan man bege sig till parken Parco Sempione. Parken är belägen precis bakom slottet Castello Sforzesco. Runt om i parken finns det caféer, restauranger, lekplatser och gott om plats på gräset för en mysig picknick.

Cimitero Monumentale

Denna kyrkogård är en av de största i Milano. Människor som blev begravda här var de som tillhörde en högre samhällsklass och därav kan man finna många gravstenar med kända namn på. Kyrkogården är som ett enda stort italienskt kostverk, med alla olika statyer, skulpturer och utsmyckade kapell. Ett tips är att ta en guidad tur för att få veta historian bakom kyrkogården, samt för att bli guidad till de bästa konstverken och platserna.

Cimitero Monumentale Milano

Lämna en kommentar