10 Saker att Se och Göra i Colombia

Foto av författare
Redaktionen

Medellin

Medellin är den näst största staden i Colombia och ansågs länge vara en av världens farligaste städer. Men det var då, när drogkartellerna hade makten, sedan deras fall i Medellin har staden blivit ett riktigt framgångsexempel i Colombia. Idag är Medellin en livlig och charmig stad med en ljus framtid. Ett måste när man besöker Colombia!

Bogota

Huvudstaden Bogota har precis som Medellin rensat upp sitt kriminella förflutna och det är inte längre nödvändigt att undvika staden. Bogota har många fina museum som visar upp det mesta från Colombias historia. Förutom museum så erbjuder huvudstaden ett livligt nattliv och flera kulturella event.

Tayrona National Park

I Tayrona hittar man både en vacker natur och gamla ruiner. Parken är belägen längs Colombias norra kust och erbjuder en spännande biologisk mångfald med både växter och djur. Dessutom hittar man några av Colombias bästa stränder i Tayrona National Park. Ett måste om man gillar fina stränder, natur, djur och historia!

Tayrona national park

Upptäck Amazonas

De flesta som tänker på Amazonas förknippar regnskogen med Brasilien, men sanningen är att den kan utforskas från flera länder, ofta till ett billigare pris dessutom. Colombia har sin del av Amazonas, som är hem åt många olika exotiska djurarter. Åk på båttur längs floden eller bo några dagar i regnskogen hos en stam eller ett eco-guesthouse.

San Andres y Providencia

Letar du efter vykortsvackra stränder och vyer, så behöver du inte leta längre än San Andres y Providencia. Även om öarna tillhör Colombia, så är det faktiskt närmre till Nicaragua. Här finns heller inga lyxhotell som i resten av Karibien, utan här bor man mer enkelt och genuint. Stränderna är kritvita och vattnet är kristallklart, vilket ger goda möjligheter för dykning och snorkling.

San Agustin

San Agustin är en liten och lugn by med ett fantastisk landskap och kvarlämningar från en bortglömd civilisation. Den arkeologiska parken är hem åt över 500 monoliter, statyer, petroglyfer och sarkofager. De flesta av stenskulpturerna är daterade mellan 100 och 1200 e.kr. Man vet inte så mycket om folket som skapade allting, i stort sett allt man vet kommer ifrån att man försökt tyda olika statyer och petroglyfer.

San Agustin Colombia

Nuqui

Varje år kan man se ett stort antal knölvalar simma runt och förbi Colombias västkust. Förutom valskådning så har Nuqui: vackra stränder, heta källor, mangroveskogar och ett antal surfzoner.

Valle de Cocora

Cocora Valley ligger mitt i Colombias kafferegion och erbjuder vandring med fantastiska landskap. De höga vaxpalmerna dominerar horisonten, medans de böljande kullarna utgör en perfekt plats för att slappna av och ta vackra foton ifrån. Här du också chansen att uppleva det vardagliga livet i kafferegionen, och så klart smaka på äkta colombianskt kaffe.

Utforska en pueblo

Åk till en pueblo och upplev det genuina livet på landsbygden. Pueblos är små charmiga byar, som ligger 2-3 timmar utanför de största städerna. Alla pueblos är mer eller mindre uppbyggda runt ett huvudplaza, men har ändå sin egen identitet och atmosfär.

Cartagena

Cartagena är kuststaden som har allt, här finns museum, god mat, fina stränder, historiska byggnader och en färgsprakande gammal stadsdel. Även under åren då Colombia ansågs vara för farligt att åka till, så valde ändå många turister världen över att besöka Cartagena. Ett måste när man befinner sig i Colombia!

Cartagena Colombia

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Colombia så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar