10 Saker att Se och Göra i Venezuela

Foto av författare
Redaktionen

Isla Margarita

Isla de Margarita ligger ungefär två timmar utanför Venezuelas kust och är den största ön i arkipelagen. Ön har en rik historia och beboddes innan Christopher Columbus ankomst av Guaiqueries, dessa blev tyvärr beslavade efter att ha välkomnat spanjorerna med öppna armar.

Spanjorerna hittade sedan pärlor på ön, vilket gjorde att pirater sökte sig till ön för att plundra de spanska skeppen. I takt med att allt fler pirater kom till Isla Margarita så byggde man olika fort för att försvara sig, många av dessa fort finns kvar att se än idag.

Numera är Isla Margarita känt för att vara en partyö med paradisstränder och lockar varje år hundratusentals besökare.

Merida Cable car

I Venezuela, närmare bestämt i Merida hittar man världens högsta och näst längsta linbana. Meridas linbana sträcker sig 12.5 kilometer och som högst 4765 meter upp i luften.

Mount Roraima

Högt över molnen reser sig Mount Roraima och bjuder på en häpnadsväckande upplevelse. En flygtur över Mount Roraima är att rekommendera när man besöker Venezuela. Det är också möjligt att ta sig upp till fots, vilket har gjort Mount Roraima till en populär destination för vandrare och backpackers.

Mount Roraima

Los Roques national park

Denna nationalpark ligger i norra Venezuela och är idag den största marina parken i det karibiska havet. Los Roques består av flera olika öar, som alla har fina stränder och ett i stort sett orört korallrev. Huvudön Gran Roque har ett par mindre hotell som passar utmärkt om man vill utforska Los Roques. Det kristallklara vattnet har en mycket behaglig temperatur och är därför ett perfekt ställe för dykning och snorkling.

Los Llanos

Los Llanos går mellan Venezuela och Colombia och brukar ibland jämföras med Serengeti i Tanzania. Området består mestadels av stora gräsmarker och under torrperioden tvingas många av djuren till samma ställen för att hitta vatten, det är då det är som störst chans att få se alla djur. Under regnperioden (maj till oktober) förvandlas området istället till ett paradis för fågelskådare. Förutom att vara sista fäste för Orinocokrokodilen, så är även djur som anakondor, capybaras, jaguarer och kajmaner vanliga i området.

Choroni

Choroni är kanske mest känt för att ha Venezuelas finaste karibienstränder, men härifrån har man dessutom utmärkta möjligheter för att utforska djurlivet i nationalparken Henri Pittier. Nationalparken är hem till apor, ormar, hjort och över 500 fågelarter samt 200 fjärilsarter. Choroni är dessutom en charmig stad med både en mysig flod och fina kolonialhus.

Choroni

Morrocoy National Park

Vackra Morrocoy ligger i nordöstra Venezuela och består av mangrooves, öar och vikar med underbara stränder. Runtom i Morrocoy lever delfiner, havssköldpaddor, flamingos, pelikaner och många andra djur. I korallreven hittar man tropiska fiskar i överflod och både snorklingen och dykningen här är fantastisk.

Upptäck djurlivet i Orinoco

Den stora Orinocofloden möter Atlanten med ett solfjäderformat delta som kallas Orinoco. Runt omkring deltat finner man ett varierande djurliv. Över 60 olika bifloder är hem till djur som kajman, havskatt och piraya, och i djungeln som omringar floderna lever djur som pumor, papegojor, kolibrier, vrålapor tillsammans med tusentals andra exotiska djurarter. Bästa sättet för att upptäcka Orinocodeltat är genom kanot och camping hos urbefolkningen, som heter Warao.

Cayo Crasqui och Cayo de Agua

Två underbara stränder i Los Roques nationalpark. Stränderna tillhör definitivt skaran över världens vackraste stränder och mycket närmre än ett paradis kommer man inte på jorden. Dessa två platser är helt underbara och ett måste att besöka när man åker till Venezuela.

Angel Falls

Ännu en naturlig sevärdhet i Venezuela som bjuder på en unik upplevelse, Angelfallen är nämligen världens högsta vattenfall. Totalhöjden är 979 meter, varav ett fritt fall på 807 meter. Eftersom att det är så högt hinner mycket av vattnet från toppen avdunsta innan det når marken.

Angel falls

Lämna en kommentar