10 Saker att Se och Göra i Auckland

Foto av författare
Redaktionen

Mission Bay

Denna förort ligger ungefär 7 kilometer från Aucklands stadskärna. Hit åker många för att njuta av den vackra stranden Mission bay beach. Förutom stranden så är Mission Bay en charmig liten förort med många mysiga restauranger. Ett måste när man är i Auckland och känner för sol och bad.

Auckland Museum

Ett välsorterat museum som visar upp alltifrån Maori-folkets historia till det moderna Auckland och mycket mer. Gillar man att gå på museum så bör man planera in ett besök på Auckland museum.

Adress: Domain Dr | The Auckland Domain, Parnell, Auckland.

Tiritiri Matangi Island

Magiska Matangi Island är ett måste när man besöker Auckland. Här kan man njuta av en vacker natur, god mat, rikt fågelliv och stränder. Tiritiri Matangi Island är ett av Nya Zeelands viktigaste bevarandeprojekt. Vi rekommenderar att man åker dit med en privat guide som visar Matangi Island från sin bästa sida.

Tiritiri Matangi Island

Auckland Zoo

Aucklands Zoo är ett välvårdat zoo med ett stort antal exotiska djur. Här är det djuren som är i fokus och man informerar aktivt om djurens vilda tillstånd och vad man kan göra för att hjälpa till. Detta är utan tvekan ett av världens bästa zoo. Området är stort så planera in minst en heldag här.

Rangitoto Island

Rangitoto är en vulkanö som ligger utanför Auckland. Rangitoto täcker en yta på hela 2311 hektar och är full av trevliga vandringsleder. Här finns även världens största Pohutukawa-skog. Pohutukawa är känt som Nya Zeelands julträd med sina stora röda blommor.

Waiheke Island

Waiheke är en paradisö som ligger ungefär 17 kilometer utanför Auckland. Waiheke är också Nya Zeelands tredje mest befolkade ö, med en befolkning på ungefär 7 000 invånare. De största städerna är Oneroa och Blackpool. Här finns en väldigt vacker natur samt ett antal riktiga paradisstränder.

Waiheke Island

Mount Eden

En sovande vulkan som även är den högsta naturliga punkten i Auckland med sina 196 meter. Härifrån får man en fantastisk 360 graders utsikt över Auckland samtidigt som man får njuta av en lugn och grön plats. Uppe på toppen finns dessutom en krater som är ungefär 50 meter djup.

Devonport

Devonport är en mysig liten förort vid havet med cirka 5500 invånare. Här finner man ett stort utbud av antikaffärer, souvenirbutiker, bokaffärer, restauranger och caféer. Devonport är ett populärt resmål både bland turister och aucklanders, tack vare den vackra utsikten man får över Auckland, speciellt under kvällstid när staden lyser upp i mörkret.

Vinprovning

Följ med på Auckland wine trails och provsmaka goda lokala viner i en vacker miljö. Det finns flera turer att välja mellan, men några av de bästa är vin- och ostturen samt vin- och honungsturen. Guiderna är mycket kunniga och på vägen stannar man till på flera vackra platser.

Matakana

Matakana Village är en riktig pärla och är en av Nya Zeelands mest pittoreska byar. På lördagar hålls en välkänd marknad full av lokala hantverk,antika prylar, mat och lokala delikatesser. Matakana är ett oerhört charmigt ställe med mysiga pubar och restauranger.

matakana market

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Auckland så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar