10 Saker att Se och Göra i Bangkok

Khao san road

Backpackerns mecka i Bangkok är Khao san road. Här hittar man barer, mat i alla dess former, shopping och mycket mer. Khao san road är lite av Bangkoks hjärta och ett besök här är givet när man befinner sig i Bangkok.

BTS Skytrain

Detta är det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig fram i Bangkok. Ett plus i kanten är att man får en häftig upplevelse där man transporteras ovanför staden.

Vilande Buddhans Tempel (Wat Po)

Wat Po är Bangkoks äldsta tempelkomplex och är tillsammans med Wat Phra Kaeo stadens största sevärdhet, både för inhemska och utländska turister. Trots det stora antalet besökare så har platsen lyckats bevara sin harmoniska atmosfär. De flesta kommer hit för att se den gigantiska vilande Buddhan som har en höjd på 15 meter och en längd på 46 meter. Wat Po är en helig plats och klädkraven är strikta: inga sandaler, inga bara axlar eller knän.

Wat Pho vilande buddhan

Gryningstemplet (Wat Arun)

Ett vackert tempel där du möts av 104 meters majestätisk arkitektur. Templet är ett av Bangkoks vackraste och är helt klart ett måste när man besöker staden. Åker man på båttur så ingår oftast ett stopp vid Wat Arun.

Matlagningskurs

Om du gillar thaimat så har du en utmärkt chans att lära dig laga alla goda thailändska maträtter. I Bangkok finns flera matlagningskurser där man lär sig att laga Thailands vanligaste maträtter och specialiteter. Vi rekommenderar “Chef LeeZ Thai Cooking Class in Bangkok“.

Hemsidahttp://chefleez.com

Båttur längs Chao Praya floden

Härifrån har du chansen att fly storstadslivet och i lugn och ro iakta stadens sevärdheter från floden. Du kan välja mellan att hyra en privat båt med chaufför eller åka på en middagskryssning.

Chao Praya båttur

China town

Bangkoks China Town kommer att infria alla dina drömmar och förhoppningar om vad ett klassiskt China Town ska erbjuda. Kort och gott här finns allt mellan himmel och jord och man kan enkelt spendera hundratals timmar här.

Grand Palace/Wat Phra Kaeo

Visa din vördnad för smaragdbuddhan som finns i Wat Phra Kaeo. År 1434 hittades Buddhan i Chiang Rai, sedan dess har man ansett att smaragdbuddhan besitter mäktiga krafter. Grand Palace är Bangkoks största sevärdhet och Wat Phra Kaeo är en del av Grand Palace. Tänk på att sandaler, kortbyxor och bara axlar inte är tillåtet. Kom hit redan vid öppning (08:30) för att undvika de största folkmassorna.

Central World Plaza

Bangkok är shopaholicens paradis och gillar man shopping bör man skriva ner Central World Plaza på sin lista med saker att göra i Bangkok. Här hittar man det mesta inom shoppingväg och det finns goda möjligheter för fynd.

Thaiboxning

Thaiboxning eller Muay Thai som det heter i Thailand är lika stort i Thailand som Fotboll är i Sverige och Europa. Är man i Bangkok kan vi rekommendera att se en thaiboxningsmatch live. Det är ofta tävlingar på gång i Bangkok och det kostar inte särskilt mycket att gå på heller.

Thaiboxning

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Bangkok så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar