10 Saker att Se och Göra i Sydney

Foto av författare
Redaktionen

Operahuset i Sydney

Operahuset i Sydney har sedan dess invigning varit en av världens mest kända och fotograferade landmärken, vilket inte är så konstigt då arkitekturen är helt fantastisk. Vi rekommenderar att man även går dit på kvällen och kollar på den spektakulära ljusshowen utanpå Operahuset.

Sydney Harbour

Sydneys hamn är full av mysiga restauranger, butiker och folk. Det bästa är att bara strosa runt och njuta av folkmyllret och den fantastiska utsikten. Området har en bra blandning av gammalt och nytt.

Sydney Harbour Bridge

Denna bro är en av världens största stålkonstruktioner och sedan en tid tillbaka finns den även med på Australiens lista med nationalla arv. En annan häftig sak är att det är möjligt att klättra upp på bron.

Sydney Harbour bridge

China Town

Som i många andra storstäder så finns ett China Town som bjuder på billig shopping, kinamat och kinesisk kultur. När man strosar runt i Sydneys China Town är det faktiskt lätt hänt att man för en stund inbillar sig själv att man är i Kina och inte i Australien. Här finns flera goda restauranger och små butiker som är väl värda ett besök. Jämför gärna priser på restaurangerna eftersom vissa är mer inriktade till turister.

Manly Beach

Manly Beach är den näst mest populära stranden i Sydney-området. För att komma hit åker man med färja från Circulay Quey. Båtturen i sig är en upplevelse och bjuder på många fina utsikter över Sydney. Väl framme på stranden kan man njuta av en vacker sandstrand som är glesare med besökare än Bondi Beach.

Bondi Beach

Bondi Beach är känd över hela världen och det är nästan ett måste att besöka denna kultförklarade strand. Hit åker man enklast med buss nr 333, resan tar cirka 40 minuter. Stranden är vacker och full av liv och rörelse.

Bondi Beach

Botaniska trädgården

Sydneys botaniska trädgård täcker en yta på 27 hektar och är en av världens äldsta botaniska trädgårdar. För den som är intresserad så finns guidade turer att boka. Till exempel finns det en tur som är speciellt inriktad på aboriginernas arv, man ser de växter de använder och får också smaka på bushmat.

Blue Mountains

Bergskedjan “the Blue Mountains” ligger inte så långt ifrån Sydney och det är möjligt att åka hit på dagsturer. Man kan också övernatta på ett guesthouse eller hotell för att verkligen kunna utnyttja sin vistelse i Blue Mountains. Detta fantastiska bergsområde är fullt av berg och dalar med vackra vattenfall, skogar och djurliv.

St. Mary Katedralen

En vacker kyrka i hjärtat av Sydney som bjuder på vacker arkitektur. St. Mary Katedralen byggdes år 1821 och är idag säte åt Australiens ärkebiskop.

Sydney Tower Eye och Skywalk

Härifrån får man en unik utsikt över Sydney. Tornet är över 300 meter högt och i byggnaden finns både butiker och kontorslokaler. På Skywalk kan man gå på guidad tur och se staden genom glasgolvet.

Sydney Tower Eye

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Sydney så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar