Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Seoul

10 Saker att Se och Göra i Seoul

Dongdaemun market

Gillar du shopping är Dongdaemun market area ett måste när man besöker Seoul. Här finns inte mindre än 20 stycken shoppingcenter och fler än 30 000 individuella butiker. Ett riktigt shoppingmecka helt enkelt!

Lotte World

Lotte World är en av världens största nöjesparker med hundratals attraktioner att utforska. Här finns både ett nöjesfält med karuseller och en vattenpark samt ett stort akvarium. Ett besök på Lotte World passar både stora som små och är ett måste om man gillar fart och äventyr.

Gyeongbokgung

Sydkoreas mest välkända palats byggdes redan under 1400-talet, men förstördes i en brand. Palatset blev återuppbyggt först år 1867. Inträdet kostar cirka $3 och ger tillgång till hela palatset, inklusive museet i den bakre delen. Gyeongbokgung är ett fantastisk palats att strosa runt i och ligger med bekvämt avstånd till andra sevärdheter så som den kända Kung Sejong Statyn och Cheonggyecheon Stream.

Adress: 161 Sajik-ro, Jongno-gu, Seoul.

Gyeongbokgung

Bukhansan National Park

Mt. Bukhansan ligger i norra delen av Seoul och sträcker sig hela 78,45 km på bredden. Själva namnet Bukhansan betyder faktiskt ”det stora berget i norr”. Berget har många olika toppar man kan gå upp till, varav de mest kända är Baegunbong, Insubong och Baegundae. I Nationalparken lever ungefär 1300 olika djur och förutom djur och natur finns här även ett gammalt fort och många andra gamla byggnader.

Gillar man att vandra, så är Bukhansan National Park ett måste när man besöker Seoul.

Changdeokgung-palatset

Changdeokgung är ett av de ”Fem Ståtliga Palatsen” som byggdes av kungarna i Joseon-dynastin. Sedan år 1997 finns palatset upptaget på Unescos världsarvslista. Changdeokgung härstammar ända från 1400-talet och även om det brändes ner under Japans invasion 1592 så finns det mycket historia och kultur att upptäcka här. Palatset återuppbyggdes 1609 och var sedan under 300 år hem åt det kungliga hovet.

Adress: 99 Yulgok-ro, Jongno-gu, Seoul.

Promenera längs Cheonggyecheon Stream

Den här konstgjorda floden är över 8 kilometer lång och går genom Downtown Seoul. Att vandra längs Cheonggyecheon Stream är väldigt fridfullt tack vare att floden är belägen under marknivå. Det är hit man går för en trevlig och lugn promenad. Strosar man runt längs floden får man se flera vattenfall, broar och annan konst.

Cheonggyecheon-Stream

Bukchon

Denna traditionella lilla by är beläget mellan palatsen Gyeongbokgung and Changdeok. Bukchon har en lång och spännande historia bakom sig.Bukchon är bevarat för att visa upp den 600 år gamla byn och anses vara ett av världens mest pittoreska områden. Byn är full av små mysiga torg, caféer, konstgallerior och restauranger. Ett besök i Bukchon är ett måste när man befinner sig i Seoul.

N Seoul Tower

Njut av en magisk vy över hela staden från tornet i Seoul. Tornet är beläget 240 meter uppe på ett berg och är således den högsta punkten i Seoul. För att komma hit åker man linbana. Inträdet kostar cirka $12 och inuti tornet finns en souvenirbutik, två restauranger och fyra observationsdäck som bjuder på 360 graders utsikt över Seoul.

Adress: 105 Namsangongwon-gil, Yongsan-gu, Seoul.

Itaewon

Gatorna runt Itaewon tillhör det ”utländska distriktet” i Seoul. Här kan man äta mat ifrån hela världen och promenera runt i en livlig miljö. I Itaewon distriktet finns mängder av caféer och butiker som säljer alltifrån lokala hantverk till skräddarsydda kostymer och exklusiva smycken. På kvällen förvandlas Itaewon och bjuder istället på ett nattliv med människor från hela världen.

Gå på barrunda i Hongdae

Hongdae är ett av världens bästa partyställen och ett måste att besöka ifall man testa på Sydkoreas nattliv. Hongdae är känt för sin urbana konst, indie musikkultur och nöje, tack vare att det ligger i mitten av flera universitet. Framemot kvällen förvandlas området till ett område med energirika och unga människor i överflöd. Här finns fler klubbar än vad man själv kan räkna och klubbarna stänger inte förens solen går upp nästa morgon.

Hongdae

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Seoul så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell