25 Reseappar som alla resenärer borde ladda ner

Vill du ha tips på en bra reseapp? Här är en sammanställning av 25 reseappar som kommer att göra ditt resande enklare, behagligare och smidigare.

1. AroundMe

Denna app gör det möjligt att se vad som finns i närheten av där du befinner dig. AroundMe listar: Bankomater, bensinstationer, mataffärer, restauranger, parkering, sjukhus, hotel, barer och caféer och mycket mer.

AroundMe har just nu över 1 miljon nerladdningar och med all rätt. Den här appen är fantastisk och ett måste när man ska utforska nya platser!

2. Prey Project

Prey är den ultimata appen för att säkra din dator, mobil eller surfplatta om den skulle bli stulen. Appen gör det möjligt att spåra din dator oavsett vart du själv befinner dig. Appen har många roliga och häftiga finesser.

En riktigt häftig och effektiv finess är att om din enhet blir stulen så kan du starta kameran och filma/fotografera dem som använder din enhet. Detta underlättar arbetet för polisen och ökar chansen att få tillbaka din dator eller mobil/surfplatta.

Man kan också skicka meddelanden, radera allt som finns på enheten och se allt som tjuven gör på din dator. Allting loggas i Prey och appen bör vara en självklarhet om man reser med dator och mobiltelefon.

3. Flight tracker

Denna reseapp låter dig få information från världens alla flygplatser och gör det enkelt att ha koll på om flyget är försenat eller vilken gate man ska gå till och mycket mer. Är man en frekvent flygresenär är denna appen riktigt bra att ha.

4. Dropbox

Iphone användare får 2 gb gratis, medans Android användare kan få upp till hela 50 gbs lagring helt gratis på Dropbox. Dropbox är enkelt att använda och gör det smidigt att lagra viktiga dokument, bilder och andra filer man är rädd om. Skulle din dator och mobil bli stulen eller om du skulle tappa bort den så finns alla filer säkert lagrade på din Dropbox.

5. Tripadvisor

Världens största samling av omdömen på restauranger, hotell, vandrarhem, aktiviteter m.m. En resenärs mobiltelefon är inte komplett utan Tripadvisor i reseappsamlingen. Med Tripadvisor behöver man aldrig mer besöka en dålig restaurang eller tvingas bo på ett skabbigt hotell bara för att bilderna visar något annat.

6. Backpacker GPS Trail Lite

Vandringsleder, campingsiter, nationalparker och mycket mer världen runt. Appen använder den inbyggda GPS funktionen och låter dig hitta och följa markerade platser och vandringsleder på ett enkelt sätt.

7. Översättare

Använder Iphone finns en app som heter Languages (2.99$). Languages kan översätta flera hundra olika ord och meningar offline. Du talar in på ditt eget språk och appen översätter det du säger till ett annat språk.

Perfekt om personen inte kan engelska och bara pratar t.ex spanska eller franska. För androidanvändare rekommenderar vi Easy Language Translator.

8. Entrain

Ska du flyga till en annan tidzon? Då är Entrain appen för dig. Den meddelar när du borde sova för att minska skillnaden så smidigt som möjligt. Med denna app kan du minska risken för att råka ut för jetlag.

9. Xe Currency

Efter att ha laddat ner denna app kan du enkelt hålla koll på olika valutakurser och se hur mycket en valuta är värd jämfört med den svenska kronan eller annan valfri valuta.

10. Skyscanner

Skyscanner är en av världens bästa sökmotorer för att hitta billiga flyg och en solklar app för alla resenärer att ladda ner. Detta är en riktigt bra reseapp för att söka efter flygresor. 

11. Ficklampa

Det är alltid bra att ha en ficklampa med sig. En vanlig ficklampa kan dock vara svårt att alltid ha med sig. Därför bör alla resenärer ladda ner en app som förvandlar din mobiltelefon till en ficklampa.

12. Free Wi-Fi finder

Behöver du Wi-Fi? Med Free Wi-Fi tinder kan du se var det finns gratis Wi-Fi i närheten med hjälp av den inbyggda GPS funktionen. Detta kan faktiskt vara en räddare i nöden många gånger, speciellt om man reser med en tight budget.

13. Skype

Skype låter dig ringa gratis över internet till andra telefoner, dator och surfplattor. Perfekt för att dra ner på dyra samtal i utlandet. Dessutom är det superbilligt att ringa till i stort sett alla länder i världen, vilket kan spara många kronor om man ska ringa myndigheter eller banker som har lång väntetid. De flesta samtal kostar inte mer än 18 öre per minut. Den enda nackdelen är att man behöver ett hyfsat stabilt Wi-Fi.

14. Uber

Taxitjänsten Uber är både billigt och har bra service. Man åker alltid på fast pris och man får veta priset i förväg. Uber är pålitligt och säkert.

15. Airbnb

Med Airbnb kan man hyra alltifrån lägenheter och rum till trädkojor och mycket mer. Du kan spara många tusenlappar genom att inte bo i ett dyrt hotellrum. Hyr man en lägenhet eller rum brukar det dessutom finnas kök och gratis Wi-Fi.

Registrera dig via denna länk och få 25 $ att använda på din första bokning med Airbnb

16. Spotify

Sannolikheten att du redan använder Spotify är stor, men den är ändå värd en plats på denna lista. Har man en lång resa framför sig kan ens egna favoritlåtar vara räddaren i nöden som gör att resan känns mycket kortare och snabbare.

17. Life 360

Den här appen låter dig dela din exakta position med nära och kära. Med denna app behöver man inte längre oroa sig över att man går vilse och kommer ifrån varandra.

Life 360 är perfekt om man reser i grupp och vill upptäcka olika delar av stan. Att dela sin exakta position kan kännas lite läskigt, men man väljer själv vilka man vill dela sin position med.

18. Google Maps

Google Maps kan vara ovärderlig när man kommer till ett nytt ställe och har svårt hitta. GPS:en fungerar offline, vilket innebär att du kan markera ut platsen när du har tillgång till platsen.

Efter man har gjort det behövs ingen internetanslutning och den blåa markeringen visar din position med hjälp av den inbyggda GPS funktionen.

19. Loungebuddy

Information om lounger och vad som finns tillgängligt på över 500 flygplatser runt om i världen. Det finns både gratis lounger och lounger man betalar för att få vistas i. Appen berättar vad som ingår i loungen, tillexempel om det finns dusch, arbetsplats, gratis drinkar och snacks m.m.

20. Trip Journal

Denna app hjälper dig att organisera bilder, videos och anteckningar. Har man GPS och Geo-taggning aktiverat så kan Trip Journal dessutom organisera allting automatiskt utifrån vart du har varit.

21. Tripit

Din personliga reseassistent som samlar alla viktiga dokument och påminner dig om saker du behöver göra och komma ihåg. Detta är en bra reseapp för dig som vill hålla allting välorganiserat. 

22. Hopper (endast Iphone)

Hopper – Airfare prediction kan hjälpa dig att spara pengar när du ska boka flygbiljetter. Appen söker igenom en stor mängd data regelbundet och förutspår när det kommer att vara som billigast att boka din flygresa. Den rekommenderar även andra datum som är billigare än det datum du har valt.

23. Duolingo

Med Duolingo kan du lära dig vanliga fraser och grunderna i flera utav världens mest talade språk. Det är alltid en fördel att kunna göra sig förstådd på det lokala språket.

24. AccuWeather

Även om väderprognoser inte alltid stämmer kan det vara bra att ha någorlunda koll på vilket väder det kommer att vara och om det kommer vara blåsigt, fuktigt m.m. Detta gör planeringen av utflykter och aktiviteter enklare.

25. Trail wallet

Sist men inte minst har vi Trail wallet som fungerar som en ekonomiassistent. Denna app låter dig enkelt få en bra och detaljerad överblick om hur du spenderar dina pengar och på vad.

Du kan även lägga in olika budgetar och få notis när du är nära eller har nått gränsen för din budget. Är man mån om sin budget eller inte har pengar i överflöd så ska man definitivt ta en titt på denna reseapp. Det är lätt hänt att man slösar pengar på onödiga saker under resan, särskilt om landet har annan valuta än vad man själv är van vid.


Vilka reseappar använder du? Lämna en kommentar nedan!

Lämna en kommentar