Skip to Content

10 Saker att Se och Göra på Kreta

10 Saker att Se och Göra på Kreta

Elafonissi

Endast 1,5 timma ifrån Chania ligger en av Kretas vackraste och mest tropiska stränder. Elafonissi är en långgrund strand som har rosaskimrande sand, kristallklart turkost vatten och sol och bad för hela familjen. Elafonissi är utan tvekan en av Europas vackraste stränder.

Knossos

Knossos bjuder på en fantastisk historielektion från den minoiska civilisationen. Se den gamla huvudstadens kvarlämningar, som idag är en av de mest kända och viktigaste vid Medelhavet. 

Samariaravinen

Motionera under semestern och ta en vandringstur genom Europas längsta ravin. Längs med ravinen finns det vacker natur och fina utsikter. Vi rekommenderar att ta med solkräm, hatt och ett par bekväma skor. 

Samariaravinen

Amaridalen

Mitt i centrala höglandet ligger Amaridalen, en dal med små byar och grönska av oliv- och fikonträd. En perfekt plats att andas in den lokala atmosfären och att varva ner från de livliga turistorterna. 

Loutro

Denna härliga kustby ligger i en liten bukt omringad av bergsväggar och kristallklart vatten. Vackra vita byggnader med blå dörrar och doften från nygrillat lamm från den lokala restaurangen klär byn med den där traditionella grekiska känslan. 

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos är Kretas mysigaste och charmigaste ort. Här kan man verkligen känna den grekiska vardagen, bort från turisthotell och turistattraktioner. 

Agios Nikolaos

Dykning & snorkling

Kreta har ett mycket bra utbud av företag som erbjuder dykning och snorkling. Följ med på en tur och upptäck häftiga grottor och titta på Kretas havsliv med dess fiskar och havssköldpaddor. 

Biolea

Passa på att besöka det familjeägda olivoljeföretaget Biolea. Åk hit och få en guidad tur där man bland annat får se processen för att framställa en olivolja. Efter turen erbjuds en provning av olika sorters olivoljor, som man sedan kan köpa till ett mycket bra pris.

Rethymnon’s gamla stad

Den gamla delen i Rethymnon är en plats man inte får missa. Gamla staden ger en känsla av att man åker tillbaka i tiden medans man strosar genom dess smala gränder. Det finns många trevliga butiker att kika in i, som säljer inhemska produkter med stor variation. Här kan man finna allt ifrån äkta tvättsvampar och kryddor till likörer och souvenirer. Missa inte heller gamla stadens charmiga tavernor, som erbjuder god grekisk mat.

Balos Beach & Lagoon

Natur- och badparadiset Balos Beach & Lagoon har en mycket vacker strand och en helt fantastiskt lagun. Denna plats är en fröjd för ögat med sitt turkosa långgrunda saltvatten och sin vackra natur. Det bästa sättet att ta sig hit på är via båt. 

Balos Beach and Lagoon