17 Anledningar till varför du ska resa med din partner

Foto av författare
Redaktionen

Att resa är utan tvekan något av det häftigaste och mest fantastiska man kan göra tillsammans med sin partner. Att resa ensam kan vara inspirerande, stärkande och givande, men att resa tillsammans med den personen man älskar mest i hela världen kan skapa många härliga och oförglömliga minnen. Dessutom lär ni känna varandra på riktigt och efter resan kommer er relation att vara starkare än den var förut.

Att resa tillsammans är mycket mer romantiskt och stimulerande än det vardagliga livet hemma i er lägenhet. Lita på mig när jag säger att en weekend är mycket mer värt och berikande än en månads shopping, tv-tittande och middagar hemma.

1. Vissa ögonblick är bättre om man delar dem med någon annan

Vissa stunder är helt enkelt bättre om man får dela dem med någon man älskar. En vacker solnedgång på Bali eller att titta på norrskenet är helt klart bättre om man får dela ögonblicket med någon speciell.

Norrskenet Aurora Borealis

2. Att resa tillsammans stärker relationen

Under resans gång kommer ni garanterat stöta på hinder, utmaningar och andra oförutsägbara saker. Detta är något ni löser och tar igenom tillsammans, vilket i sig leder till ett starkare band sinsemellan. Att lösa problem tillsammans eller uppleva olika saker utvecklar garanterat en starkare relation.

Travel couple

3. Förbättrar intimiteten

Visste du att par som reser tillsammans har mer sex och visar mer kärlek och uppskattning än par som inte reser tillsammans? Det stämmer, en amerikansk undersökning visade att par som reser tillsammans har större chans att hålla den romantiska gnistan vid liv och stärka den. Enligt undersökningen svarade 77 % av de par som reser tillsammans att dem har ett bra, lyckligt och intimt sexliv.

Romantic couple

4. Det är mer ekonomiskt

Att resa med sin partner gör det möjligt att dela på alla kostnader. Exmpelvis får man oftast vara två personer i ett hotellrum automatiskt utan extra kostnad. Kostar ett rum 500 kronor är man två som delar, medans man får betala hela summan själv som ensamresenär. Andra exempel kan vara delade matkostnader, taxiresor och aktiviteter.

sharing is caring

5. Det är romantiskt

Visst kan det vara roligt att resa ensam eller med kompisar, men det är ingenting om man jämför hur romantiskt det är att bara resa med sin partner och uppleva alla vackra platser tillsammans.

Constance Moofushi Resort

6. Du har någon som muntrar upp dig när du är ledsen eller mår dåligt

Vissa dagar är bättre än andra och vissa dagar är sämre än andra. Däremot är livet och resandet betydligt lättare och roligare ifall man har någon som muntrar upp en och gör en glad när man är ledsen eller är på dåligt humör.

7. Du får se din partners “riktiga” sida

Att resa tillsammans innebär att ni spenderar mycket tid tillsammans. Det är nu “gömda” sidor kommer fram i takt med att oförutsägbara saker inträffar under resans gång.

8. Nya upplevelser tillsammans

Att resa tillsammans ger möjligheten att uppleva nya saker tillsammans istället för att leva efter samma rutiner varje dag där hemma. Rutiner blir ofta tråkiga och tröttsamma efter ett tag. Därför är det perfekt att resa med sin partner och ha chansen att uppleva nya saker varje dag. Vem vet, någon utav er kanske har en dold talang?

Iguazu falls

9. Skapa och dela oförglömliga minnen tillsammans

Ni kommer att skriva historia tillsammans och uppleva oförglömliga äventyr tillsammans. Dessa minnen kommer ni ha med er hela livet.

10. Du har någon som håller dig om ryggen

Oavsett vad som händer så vet du att du aldrig är ensam. Det finns alltid någon som håller dig om ryggen ifall något skulle hända.

i-got-your-back

11. “Home is where the heart is”

Man brukar trivas allra bäst runtomkring dem man älskar. Det behövs inget traditionellt hem så länge man får vara med den man älskar.

Home is where the heart is

12. Två huvud är bättre än ett

Det blir lättare att finna lösningar på problem om man är två som brainstormar.

travel plannin

13. Ni lär er att lita på varandra

Det är ni två mot världen och därför måste ni kunna lita på varandra oavsett vad som händer. Samtidigt som relationen stärks så kommer tilliten att öka. Vandring och olika sorters aktiviteter som ni gör tillsammans kommer att göra er till det bästa teamet.

Trusting couple

14. Ni lär känna varandra in och utantill

Eftersom att ni kommer spendera större delen av dygnet tillsammans så finns det inte längre så många saker att dölja. Det kan både vara roliga och intressanta saker och vanor, men det kan också innebära vanor som är mindre fräscha.

15. Häftiga bilder tillsammans

Visst kan en selfie vara rolig och häftig, men när man tittar igenom fotoalbum är det alltid roligare om det är någon annan med på bilden också. Hur coolt vore det inte att ha en sån här bild i sitt fotoalbum?

amazing couple

16. Du kommer inte att bli uttråkad

Övernattning på flygplatser, långa bussresor och tågresor kan vara utmattande och långtråkiga om man reser själv. Däremot kommer tiden gå snabbare och du kommer aldrig att ha tråkigt så länge du har din favoritperson bredvid dig.

travelling couple

17. Det ultimata testet

När man reser tillsammans lever man tätt inpå varandra varje dag. Det sägs att om man klarar av att resa med varandra, så finns det en stor chans att relationen kan hålla livet ut.

Lady och lufsen

Lämna en kommentar