10 Saker att Se och Göra i Málaga

Málaga är den största staden på Costa del Sol, eller Solkusten som man säger på svenska. Det är en historisk stad med många fina gamla byggnader samtidigt som man har nära till stränder och berg. 

Här nedan kan du se tips på saker att göra och sevärdheter i Malaga, som passar oavsett om du stannar en vecka eller några dagar. 

Picassomuseet

Malaga är födelseplats åt konstnären Pablo Picasso, och därav finns det också många saker att se och göra i samband med konstnären. Museet Museo Picasso är tillägnat den fantastiske konstnären efter hans egen önskan om att få ställa ut sin konst i staden. Museet har en avundsvärd siffra samlingar, och har mer än 230 objekt som är en levande hyllning av åtta decennier av hans konst. Casa Natal som är Picassos födelseplats ligger vid Plaza de la Mercado och har varit öppen för allmänheten sedan 1988.

Picassomuseet i Malaga
Picassomuseet i Malaga. Foto: David MG / Shutterstock.com

La Alcazaba

La Alcazaba är känt som Malagas viktigaste historiska landmärke. Denna stora moriska fästning ligger på toppen av en kulle och har en fantastisk utsikt över Malaga stad. Fortet har en spännande historia bakom sig och är redo att utforskas av allmänheten. Missa inte det lilla arkeologiska museet med dess moriska keramikutställningar.

Alcazaba de Málaga
Alcazaba de Málaga. Foto: nito/Shutterstock

Malagas katedral

Malagas imponerande katedral är belägen bland vackra trädgårdar och har en härlig uteplats där man känner doften från apelsinträden. Katedralen byggdes mellan 1528 och 1782 och står idag på platsen av den forna moskén. Katedralen har ett museum med en samling av religiösa föremål som omfattar en period av fem århundraden.

Katedralen i Málaga
Katedralen i Málaga. Foto: Gimas/Shutterstock

Mercado Central de Atarazanas (Saluhallen)

Strosa bland stånden vid Malagas Mercado Central de Atarazanas, som ligger i närheten av Malagas gamla stadsdel. Här finns allt du behöver för att laga en utsökt spansk måltid. Färska råvaror så som fisk, skaldjur, kött, frukt och grönasker är något som det finns mycket utav, men även varor som kryddor och olivoljor. Saluhallen i Málaga är även ett perfekt ställe för att äta en enkel och lokal måltid, exempelvis färska och utsökta tapas tillsammans med en god kall öl.

Saluhallen i Malaga
Saluhallen i Malaga. Foto: Oliver Foerstner / Shutterstock.com

Teatro Romano

Vid foten av fortet Alcazaba, ligger Malagas äldsta monument, den romerska teatern. Teatern upptäcktes år 1951 när man byggde Casa de Cultura, som senare rivdes för att skydda och bevara teatern. Teatern öppnade igen för allmänheten år 2011 och idag erbjuds ett flertal föreställningar som hålls under bar himmel.

Den romerska teatern i Malaga
Den romerska teatern i Malaga. Foto: Kiev.Victor/Shutterstock

Muelle Uno

Muello Uno är ett promenadstråk med shopping och restauranger vid hamnen i Málaga. Härifrån kan man bland annat åka iväg på dagsutflykt med båt. Längs promenaden kan man även stanna och lyssna på diverse gatumusikanter.

Muelle Uno
Muelle Uno. Foto: trabantos / Shutterstock.com

Jardín Botánico

Jardín Botánico anses vara en av de bästa och vackraste botaniska trädgårdarna i hela Europa. Här finns en fantastisk blandning av fåglar och grönskande växter. Trädgården skapades i mitten av 1800-talet av ett aristokratiskt par, Jorge Loring och Amalia Heredia. Parken köptes sedan av Malaga stad 1994 och öppnades upp för allmänheten. Ett besök till den botaniska trädgården i Málaga är perfekt om man vill njuta av en lugnande oas av grönska.

Botaniska trädgården i Malaga
Botaniska trädgården i Malaga. Foto: katatonia82 / Shutterstock.com

Malaguetastranden

Playa de la Malagueta är en välkänd strand i Málaga som lockar tusentals besökare varje sommar. En lång sandstrand som kantas av mysiga chiringuitos där man kan äta och dricka något gott på stranden.

Malaguetastranden i Málaga
Malaguetastranden i Málaga. Foto: Diego Grandi / Shutterstock.com

Caminito del Rey

Caminito del Rey är en av Spaniens mest berömda vandringsleder. Det var länge en av världens farligaste vandringsleder, men sedan några år tillbaka har man gjort den säker och lättillgänglig.

Här vandrar man längs en gångväg som är fäst längs de branta bergsväggarna som kantar ravinen El Chorro. Vandringsleden är belägen i Malagaprovinsen och det är populärt att åka hit på dagsutflykt från Málaga stad.

Caminito del Rey
Caminito del Rey. Foto: Soysam/Shutterstock

Calle Larios

Calle Larios är huvudgatan i Malagas gamla stadsdel. Längs med gatan finns en rad olika butiker samt barer och caféer där man kan sätta sig och folktitta. Särskilt vackert är det på Calle Larios i samband med ljusspelet som anordnas varje år under julen.

Calle Larios
Calle Larios. Foto: Palephotography / Shutterstock.com

Lämna en kommentar