Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Valencia

10 Saker att Se och Göra i Valencia

Central Market

Central Market är utan tvekan Valencias bästa saluhall. Här kan man finna allt man kan tänka sig inom spansk matväg. Färska grönsaker, söta frukter och dagsfärskt kött, fisk och skaldjur. Strosa omkring i marknadens vackra byggnad och titta på pågående försäljningar, andas in atmosfären och dess dofter, ät utsökt tapas och titta på allt liv och rörelse. 

Antiguo Cauce del Rio Turia

Antiguo Cauce del Rio Turia är en 9 kilometer gammal kanal som omkonstruerats till en fantastisk vacker park. Denna park sträcker sig längs med staden och har mycket att erbjuda både för lokalbefolkningen och turister. Strosa runt bland vackra fontäner, konstverk, trädgårdar med vackra blommor. Parken erbjuder något för hela familjen, oavsett om man är liten eller stor. Här finns bland annat minigolf, fotbolls- och rugbyplaner, lekplatser och caféer och mycket mer som är helt gratis att besöka.

March Fallas Festival

Planera in semestern i Valencia med stadens årliga och största festival,  March Fallas Festival. Under denna unika, ”knäppa” och färgstarka festival får man se en hel del häftiga papier-maché skulpturer som står runt om hela staden. Dessa skulpturer visas upp i en vecka innan de bränns för att hedra Saint Joseph. Under denna tid får man vara med om flera fester, parader och en hel del fyrverkerier som avfyras.

March Fallas Festival

Valencias stränder

Valencia ligger precis vid havet och har sandstränder som är både breda och långa. Stränderna har tyvärr inte lika bra faciliteter som man finner vid Costa Blanca i söder, men det är just det som är en del av dess charm. Testa att besöka den populära Blue Flag La Malvarrosa Beach eller stranden pine-fringed El Saler.

Albufera National Park

Ta dig ut i den lugna nationalparken Albufera och upplev den vilda naturen. Parken ligger bara 10 kilometer bort från Valencia stad och är bland annat hem till Spaniens största sjö. Här får man möjligheten att se en stor variation av det spanska djurlivet med chans att få se mer sällsynta arter av vadarfåglar. Nationalparken är den perfekta platsen för att lära sig om Valencias stora passion för miljön.

Paella i El Palmar

Valencia har under århundraden varit ett av Spaniens viktigaste ris-producerande områden och även hem för den spanska nationalrätten paella. Paellan är en väldigt viktig rätt i Spanien och kan bäst avnjutas i byn El Palmar, som endast ligger några kilometer utanför staden.

paella

Valencias katedral

I Valencias gamla kvarter får man chansen att ta in 21 århundraden av historia med stadens egna katedral som höjdpunkt. Katedralen är byggd på platsen av ett romerskt tempel och var tidigare en moské och har kombinerade stilar utav barock, gotisk och romansk arkitektur. Passa på att klättra upp för spiraltrappan, till toppen av klockstapeln för att få se en fantastiskt utiskt över Valencia.

Plaza del Mercado

Plaza del Mercado är en underbar marknad med en härlig mix av folkliv, smaker, färger, röster och ljud som omringas av vacker arkitektur. Här finns allt man behöver för en utsökt middag, färska råvaror såsom kött, fisk, grönsaker och frukt och även goda viner, kryddor och olivoljor. Denna plats är perfekt för den som vill upptäcka den lokala maten och dess delikatesser.

City of Arts and Sciences

Valencias unika City of Arts and Sciences är ett underbart komplex som skapats av arkitekterna Santiago Calatrava och Félix Candela. Detta komplex är designat för att både underhålla och stimulera besökarnas alla sinnen. Samlingen av de futuristiska byggnaderna består utav fem huvuddelar, där bland annat Prince Philip Science Museum och L’Hemispheric finns inkluderade.

Costa Blanca

Endast 2 timmar från Valencia ligger kustområdet Costa Blanca som är en del av provinsen Alicante. Costa Blanca betyder ”den vita kusten” och har fått sitt namn efter de vita kustremsorna och de vackra stränderna. Längs med Costa Blancas kust ligger en hel del semesterorter, där bland annat Altea, Torrevieja och den populära Benidorm ligger som är en av Spaniens största semesterorter. Torrevieja och Alicante är ju dessutom två riktiga svenskfavoriter.

Torrevieja