Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Murcia

10 Saker att Se och Göra i Murcia

Cartagena

Åk tillbaka i tiden och besök den över 2000 år gamla hamnstaden Cartagena. Staden är än idag en viktig fiske- och hamnstad och det finns även en marinbas här. I staden finns flera historiska lämningar från romarna och för den som är intresserad av historia, kultur och arkitektur är ett besök till Cartagena ett måste.

Dykning och snorkling

Förutsättningarna för dykning och snorkling i Murcia är riktigt bra och det finns mycket att upptäcka. Här finns alltifrån gamla skeppsvrak till ett rikt marint djurliv. Runt omkring i Murcia finns flera dykarskolor och utflyktscenter som hyr ut utrustning och arrangerar gemensamma dykningar.

Catedral de Santa Maria

Denna vackra katedral var från början en moské, men efter att Jaime I erövrade staden byggdes den om under 1300-talet till en katedral. Sedan dess har man byggt och gjort om flera delar av katedralen, vilket har medfört att den har en blandad stil på arkitekturen. Klocktornet når en höjd på hela 90 meter och ger en fantastisk utsikt över Murcia.

Catedral de murcia (1)

Romerska teatermuseet

En vacker och välbevarad romersk teater i Cartagena som är väl värd ett besök. Idag är det också ett museum där flera föremål från romartiden finns att skåda.

Lorca Slottet (Castillo de Lorca)

Ett medeltida fort som byggdes mellan 900-talet och 1500-talet. Slottet hade en mycket viktig strategisk position under konflikterna mellan kristna och muslimer under Reconquistan. Slottet är cirka 640 meter långt och 120 meter på bredden, vilket gör det till ett av Spaniens största slott.

Ricotedalen (Valle de Ricote)

Gillar man natur och genuina små byar ska man bege sig till Ricotedalen. Här ligger 8 små byar som gör en påmind om Murcias arabiska förflutna. Området är grönskande och här produceras en stor mängd frukter och grönsaker. I Ricotedalen väntar en spännande vandring och en härlig upplevelse.

Ricotedalen

Caravaca de la Cruz

Denna stad är helig och ett välkänt pilgrimsmål. Caravaca de la Cruz är en av fem heliga städer som har godkänts av vatikanen. Caravaca delar titeln som helig stad med Rom, Jerusalem, Santiago de Compostela och Santo Toribio de Liéban. Staden har fått sitt namn av en träbit i form av ett kors och sägs ha varit en del av samma kors som Jesus blev korsfäst på.

Isla del Fraile

Isla del Fraile är en idyllisk ö strax öster om Murcia. Delfinsafari är något som är särskilt populärt på Isla del Fraile. I övrigt är havsbottnen runt omkring ön en av de rikaste i regionen. Ön är idag ett skyddat naturområde. Perfekt för snorkling, bad och dykning.

Mar Menor

Mar Menor är en saltvattenslagun i Murcia som erbjuder fantastiska förutsättningar för vindsurfing och andra vattensporter. Temperaturen i vattnet ligger omkring 17 grader året runt.

Lerbad Las Charcas

Skäm bort dig själv och gå till lerbadet Las Charcas. Inträdet är gratis och även om det är många besökare under högsäsong finns det plats åt alla. Lerbadet är bra för din hud och välmående. Missa inte chansen att få en gratis skönhetsbehandling när du besöker Murcia.

lerbad (1)