Skip to Content

9 tecken på att du borde säga upp dig från jobbet och resa jorden runt

9 tecken på att du borde säga upp dig från jobbet och resa jorden runt

1. Ditt jobb SUGER

Du hatar ditt jobb och rent ut sagt – Det suger att gå till jobbet. Du hatar att vakna upp varje morgon och släppa din livlösa kropp till jobbet. Kanske gillade du ditt jobb en gång i tiden, men numera är du mest trött hela tiden. Du känner inte dig tillräckligt uppskattad och du har börjat störa dig på flera olika saker eller personer på jobbet. Ännu värre är att dina kollegor går bakom ryggen och snackar skit om alla och om inte det var nog så är din chef ett r*vhål. Det känns som att det snart kommer brista för dig, antingen kommer du gå in i väggen eller så kommer du få ett rejält utbrott.

Hate my shitty job

2. Du är trött på rutiner

Dessa eviga rutiner – jobb 9 till 5, f*an det är måndag igen, kan det bli helg snart?, TGIF och sist men inte minst hur kan det vara söndag redan? Ska jag behöva vänta en hel j*vla vecka tills det blir helg igen… Mest av allt har du tröttnat på att det alltid är samma saker som händer, aldrig något nytt.. Kollegorna gnäller om samma problem, samma arbetsuppgifter etc.. Höjdpunkten på veckan är samma eviga fredagsmys eller att man går ut och festar på en klubb man redan varit på 50 elva gånger..

3. Du letar efter lycka och undrar vad som är meningen med livet

Ditt jobb har börjat kännas meningslöst och längst inne känns det som att du har slösat bort flera år av ditt liv, helt i onödan. Än så länge har du bara sprungit runt i hamsterhjulet och varit en slav i den kapitalistiska världen. ”Varför har jag gjort det?” ”Visst har jag kunnat köpa den senaste mobiltelefonen, en stor tv, bil och mycket mer, men det är något som saknas”. Du kämpar med att försöka hitta lyckan och undrar vad meningen med livet egentligen är.

4. Du behöver en paus

Du känner att du behöver en paus, särskilt från jobbet, kanske från ansvar, men absolut inte från LIVET. Du vill hitta glädjen och passionen i livet igen. Ditt jobb och alla rutiner har trängt undan din själ och du känner knappt igen dig själv längre. Du andas, men det var längesen som du kände dig levande på riktigt.

Time out

5. Du suktar efter äventyr

Inuti dig finns en äventyrslust. Du vet att den finns där och du känner hur begäret efter nya äventyr kryper i kroppen samtidigt som den viskar – ”kom igen vad väntar du på?”. Du känner att det är dags att göra något galet och annorlunda – Bestiga ett berg, hoppa bungyjump, utforska regnskogen eller varför inte åka till en ny plats och träffa nya människor.

6. Du är avundsjuk på dina kompisars resor

Varje gång någon av dina kompisar har lagt upp bilder på flygbiljetter, utflykter och exotiska resor på Facebook eller Instagram, känner du hur avundsjukan kryper fram. Även om du vet att man inte ska vara avundsjuk på andra, så går det inte att hindra. Du tänker – ”Det här borde varit jag, varför kan inte jag få vara där”.

Iguazu fallsFoto: Murad Osmann

7. Du har tänkt tanken på att åka jorden runt

Tanken att åka jorden runt får ditt hjärta att slå fortare. Detta är något som du har tänkt på flera gånger. Du har fantiserat och drömt dig bort till det där vackra vattenfallet, den häftiga byggnaden, regnskogen och de där exotiska maträtterna och platserna som man annars bara får se på tv. Du vill åka till alla dessa platser, men tänker att det finns för många hinder och att det inte är möjligt. Gissa igen, det enda som egentligen hindrar dig är du själv, allt annat löser sig, om man vill.

8. Du har tillräckligt med pengar på banken

Även om det är möjligt att resa jorden runt med en låg budget, så behöver man ett startkapital. Det kan vara så lågt som 10 000 kronor. Har du pengar på banken och känner att du vill resa, varför ska någon/något hindra dig då? Man bör inte åka utan pengar, även om de finns många som gjort det och lyckats. Har du inte tillräckligt med pengar så kan man leva snålt ett par månader och spara undan tillräckligt med pengar. Du har bara ett liv och tyvärr vet vi inte när det tar slut. Tar man framtiden för givet kanske man missar livet, så lev i nuet!

9. Ingen av ovanstående anledningar

Vem har sagt att man ens behöver ha en anledning för att säga upp sig och resa jorden runt? Det är ditt liv och du behöver inte ha någon anledning för att resa. Vår planet är fantastisk och det finns så mycket att se och upptäcka runtom i världen.

Känner du för att resa eller åka jorden runt, gör det bara! Låt inget hindra dig, den enda som kommer ångra sig är du själv.