Skip to Content

Ungdomshotell Ayia Napa

Ungdomshotell Ayia Napa

Det är inte alltid enkelt att välja hotell när man ska åka på studentresa eller festresa. Hög musik, tillåtelse att ha förfester på hotellet och att kunna ta med folk upp på sitt rum brukar vara några av kraven.

Tillsammans med personal från Ayia Napas bargata har vi tagit fram en guide över vilka ungdomshotell i Ayia Napa som erbjuder allting för en lyckad festresa.

Vi ger betyg utifrån hur populärt hotellet är hos ungdomar, standard och hur strikta regler ungdomshotellen har.

Alla ungdomshotell som är med på denna lista ligger högst med 10 minuters gångavstånd till bargatan och har nära till stranden.

Melpo Antia

Melpo Antia är ett mycket fräscht och populärt hotell i centrala Ayia Napa. Hotellet är fint och har en bra standard, men tyvärr har det blivit mer strikt de senaste åren och man kan inte längre spela hög musik på kvällen och natten. Det är fortfarande många ungdomar som väljer att bo på Melpo Antia, dels för att charterbolagen säljer in hotellet som ett riktigt ungdomshotell, men även för att Melpo Antia håller en bra standard och ligger nära bargatan och alla klubbar.

Melpo Antia passar dem som vill ha ett bra rum med hög standard och inget oljud på nätterna. Även om man är ute på bargatan och festar hela natten, så kan det vara skönt att kunna sova ut ordentligt.

 • Musik – Det ska vara tyst klockan 22
 • Ta upp folk på rummet – Ibland går det bra
 • Standard – Hög

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Pavlinia Hotel Ayia Napa

Åker du till Ayia Napa för att festa? Då är detta det ultimata hotellet!

Pavlinia Hotel i Ayia Napa ligger endast några minuter från Grabbarna Grus och Blue Moon Bar. Det är inga problem att ha förfester med hög musik sent in på natten. Det är inga problem att ha efterfester och det är inga problem att ta upp folk på rummet. Pavlinia passar perfekt för alla som vill ha en spårad festresa och allt vad det innebär. I stort sett alla som bor på Pavlinia är ungdomar och skandinaver. Pavlinia samarbetar dessutom med Grabbarna Grus.

Detta ungdomshotell passar alla som vill festa och spåra hela natten och dagen lång.

 • Musik – Inga problem med hög musik.
 • Ta upp folk på rummet – Inga problem att ta upp folk på rummet
 • Standard – Helt okej

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Christabelle Hotel & Apartments Ayia Napa

Ett annat populärt ungdomshotell bland skandinaver på festresa i Ayia Napa. Tyvärr har det även här blivit något mer strikt med åren. Det går fint att ta med sig folk upp på rummet, men man får oftast inte spela hög musik efter klockan 22. Christabelle har en bra standard och ett bra läge. Den enda nackdelen är egentligen att man inte kan ha galna förfester, men å andra sidan kan man sova i lugn och ro, så att man är utvilad inför dagsfester och nästa kväll på bargatan. Dessutom är det inga problem om man träffar någon man vill ta med upp på rummet.

 • Musik – Ska vara ”tyst” efter klockan 22
 • Ta upp folk på rummet – Oftast inga problem
 • Standard – Bra standard

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Senator Hotel & Apartments

Grymt ungdomshotell som ligger mitt i smeten, nära Grabbarna Grus och Blue Moon Bar. De flesta som bor på Senator är från Skandinavien, men det bor även ungdomar från andra länder. Det är billigt och stämningen är på topp. Här kan du ta upp folk på rummet och ha galna förfester utan problem. Alla rum har dessutom ett litet kök med kokplatta.

Detta ungdomshotell passar perfekt för dem som vill ha en helt okej standard till ett lågt pris, samtidigt som man har friheten att spela hög musik och ta upp folk på rummet.

 • Musik – Inga problem med hög musik
 • Ta upp folk på rummet – Inga problem
 • Standard – Helt okej

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Pambos Napa Rocks / Kalypso

Ett partyhotell i centrala Ayia Napa. Standarden är låg och de flesta som bor på hotellet är britter. Pambos Napa Rocks eller Kalypso som det hette förut är ganska grisigt. Den enda fördelen är väl egentligen att det är extremt billigt och att man är fri att göra precis vad man vill på hotellet. Vill man festa med skandinaver bör man välja något annat ungdomshotell.

 • Musik – Inga problem
 • Ta upp folk på rummet – Inga problem
 • Standard – Låg

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Napa Prince

Ett fräscht tre-stjärnigt ungdomshotell som ligger cirka 300-400 meter från bargatan. Alla lägenheter har balkong och kök. På hotellområdet finns en pool och en poolbar med bra priser på drinkar. På Napa Prince kan man spela hög musik och ta upp folk på rummet utan problem. Lägenheterna städas dessutom flera gånger i veckan.

 • Musik – Inga problem med hög musik
 • Ta upp folk på rummet – Inga problem
 • Standard – Bra

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Barbara Apartments

Ett annat ungdomshotell som ligger nära bargatan (5-10 min promenad) är Barbara Apartments. På Barbara Apartments kan man ta upp personer på rummet utan problem. Musik kan spelas fram till klockan 22, ibland senare beroende på vem som jobbar och hur högt man har musiken. Alla lägenheter har kök och balkong. Här finns också en utomhuspool och en poolbar. De flesta som bor på Barbara under högsäsongen är skandinaviska ungdomar.

 • Musik – Oftast inga problem med musik
 • Ta upp folk på rummet – Oftast inga problem
 • Standard – Helt okej / Bra

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Eligonia Apartments

Sist, men inte minst har vi Eligonia, som är ett populärt ungdomshotell i centrala Ayia Napa. Eligonia Apartments är det bästa ungdomshotellet i Ayia Napa efter Pavlinia om man ska åka på festresa eller studentresa. På Eligonia kan man ta med folk upp på rummet och spela hög musik utan att få klagomål eller riskera att bli utslängd. Alla lägenheter har kök och mikrovågsugn, vilket passar perfekt för dem som vill äta billigt och hellre lägger sina pengar på fest och aktiviteter.

Eligonia är ett lite mindre hotell, men i stort sett alla som bor här är skandinaviska ungdomar. Här finns också en utomhuspool och poolbar med gratis Wi-Fi. Eligonia har lite bättre standard än Pavlinia och även om stämningen alltid är på topp så är det något lugnare än Pavlinia.

Eligonia passar perfekt för dem som vill ha mycket party, nära till bargatan, kunna spela hög musik och ta upp folk på rummet, men samtidigt ändå kunna sova ordentligt.

 • Musik – Inga problem med hög musik
 • Ta upp folk på rummet – Inga problem
 • Standard – Bra

Klicka här för att se bilder, omdömen och aktuella priser

Andra ungdomshotell i Ayia Napa som kan vara värda att titta på: Tsokkos, Kkaros, Anthea och Nestor.

Vad man själv tycker är viktigast är upp till var och en, men vill man ha så mycket fest och party som möjligt utan några regler kan vi särskilt rekommendera: Pavlinia, Eligonia, Napa Prince, Christabelle och Senator.

Ett annat bra tips är att boka flyg och hotell för sig. Direktflyg finns från Göteborg, Köpenhamn och Stockholm från cirka 1000-1500 kronor tur och retur. Exempelvis, om två personer delar på ett rum som kostar 400 kronor per natt och man stannar i en vecka, så kommer slutpriset per person inklusive flyg att bli – Cirka 2400 kronor.

Bokar man med charterbolag kostar en typisk resa till Ayia Napa mellan 4000-7000 per person. Jämför vi priset på att boka flyg och hotell för sig eller att boka via charterbolag så skulle du i det här fallet ha sparat minst 2000 kronor.

I Ayia Napa kan man göra mycket för 2000 kronor extra per person, så det är helt klart värt att kolla priserna om man bokar flyg och hotell för sig. Självklart har charterbolagen erbjudande ibland, exempelvis sistaminuten som kan vara prisvärda, men oftast är deras priser dyrare än om man bokar själv.

Här hittar du de billigaste flygen till Ayia Napa

Har ni några frågor om ungdomshotellen på listan, eller några andra ungdomshotell i Ayia Napa går det bra att kommentera inlägget, eller kontakta oss via mail på info@destinavo.com

Vi svarar gärna och hjälper till med vår erfarenhet och information direkt från Ayia Napa.