10 Städer där Uber är överlägset bra

Uber sprider sig till fler och fler städer runt om i världen. Här är en lista med 10 städer där man verkligen bör använda sig av Uber, eftersom att det är överlägset bra jämfört med vanliga taxibilar. 

1. Hanoi

De flestas första intryck av Hanoi är chock och kaos med mopeder och bilar precis överallt. Visserligen är det något slags organiserat kaos som råder på gatorna i Hanoi, men för oss andra tar det någon dag innan man har vant sig. Hanoi är dessutom ökänt för sina taxichaufförer som försöker lura turister och få dem att betala mer än vad det egentligen kostar.

Uber gör tvärtom och ofta är det så billigt som en tredjedel av priset du får betala med en vanlig taxi. Dessutom slipper du förhandla med chauffören eftersom priset redan är klart via Uber.

2. San Francisco

Det var här allting började år 2009, och det är inte så märkvärdigt att Uber fortfarande har en stor majoritet av passagerartrafiken i staden. Man har uppskattat att antalet taxibilar har försvunnit med cirka 65 % sedan Ubers intåg på marknaden. Numera är Uber så vanligt att man knappt tänker på att åka med en vanlig taxi i San Francisco.

3. Sydney

Kort väntetid, billigt och smidigt, så varför inte ta en Uber när du befinner dig i Sydney? Uber-chaufförerna i Sydney är kända för att ha fina bilar och för att vara turistvänliga genom att de rekommenderar restauranger och sevärdheter i staden. Ett annat plus är så klart att Uber är billigare än en vanlig taxi i Sydney.

4. Budapest

Det var ganska nyligen som Uber lanserades i Budapest, men det var minst sagt välkommet. Taxibilarna i den ungerska huvudstaden har länge varit okända för att försöka lura turister, speciellt vid flygplatsen. Visserligen finns det ett par stycken taxibolag som är bra och pålitliga, men Uber är oftast billigare än dessa.

5. Los Angeles

I Los Angeles är Uber billigt och smidigt. Det är mycket billigare än vanliga taxibilar och det är betydligt mer effektivt och smidigare än kollektivtrafiken. Uber är din vän när du behöver ta dig runt i Los Angeles på ett billigt och bra sätt.

Registrera dig via denna länk så får du en gratis resa värd cirka 50 kronor

6. Toronto

Smidigare och återigen billigare än vanliga taxibilar. Uber är överlägset bra att använda i Toronto, så börja redan när du anländer vid flygplatsen och spara pengar.

7. New York

I New York är Uber kanske inte billigast, men det är absolut bland det bästa när det gäller taxiresor i New York. Många av de klassiska gula taxibilarna håller dålig standard, eller så får man dela taxi med någon annan för att komma fram. Och även om detta inte är något problem, så är det skönt att variera ibland och få ordentlig service med Uber.

8. Lima

I Lima finns det gott om taxibilar som försöker lura turister och det har även förekommit rån och liknande situationer där turister åkt med en icke officiell taxibil. Därför är Uber överlägset bra i Lima, eftersom man slipper oroa sig om bilen är officiell eller inte och vilket pris man kommer att få betala.

9. Ho Chi Minh City, Vietnam

Precis som i Hanoi är trafiken kaosartad med mopeder och andra transportmedel överallt. Taxibilarna som finns och mopedtaxi är dessutom ökända för att lura turister. Därför är Uber överlägset bra att använda i både Ho Chi Minh City och Hanoi. Priset är dessutom billigare än vanliga taxibilar och resan är garanterat säkrare och mer behaglig.

10. Chicago, USA

Chicago har länge varit den billigaste staden i USA när det kommer till Uber. I Chicago kan vädret växla snabbt och då är det skönt att ha en app att boka genom istället för att behöva stå ute i regnet och vänta på en taxi.

Registrera dig via denna länk så får du en gratis resa värd cirka 50 kronor

Lämna en kommentar