10 Saker att Se och Göra i Miami

Foto av författare
Redaktionen

Här kan du läsa om sevärdheter och saker att göra i Miami som turist. Det är en mycket livlig stad som är känd för sina fina stränder och myllrande nöjesliv med strandklubbar, restauranger och nattklubbar. 

South Beach

Inget besök i Miami är komplett utan att man har varit i South Beach. Här finns alltifrån shopping till party. South Beach är väldigt trendigt och varierande och beroende på vad man gillar så kommer man att fastna för olika delar av South Beach.

Åk ut till Florida Keys

Florida Keys är en ögrupp som ligger cirka 2,4 mil söder om Miami. Här väntar omkring 1700 öar med kritvit sand, palmer och turkost vatten. Att åka på roadtrip till the Keys är utan tvekan något bland det bästa man kan göra från Miami.

Everglades

Utforska Everglades och åk på en klassisk båttur genom träskmarkerna. Everglades har ett rikt djurliv, men är kanske mest känt för sina krokodiler och alligatorer sam sitt mångfaldiga fågelliv.

everglades

Miami Museum of Science

En rolig och lärorik sevärdheter i Miami för hela familjen. Passar perfekt som en paus från shopping och sightseeing och som underhållning för barnen. Utställningarna varierar, men det är alltid lärorika och välplanerade.

Nattliv

Miami har ett sprudlande nöjesliv året runt med alltifrån strandfester och poolpartyn till nattklubbar som inte stänger förens solen har gått upp nästa dag. Åldersgränsen är 21 för att dricka alkohol och för att komma in på klubbar. Barer och nattklubbar finns i alla smaker och åldersgrupper.

Stränder i Miami

Miamis stränder är världskända, hit åker många från hela USA på solsemester, men även turister från andra länder. Det finns gott om stränder i Miami, men några av de mest kända är: Virginia Key Beach, Miami Beach Central, Hobie/Windsurfer Beach, Surfside Beach och Crandon Park Beach.

Miami-Beach-Florida

Spana in Miamis gatumålningar

Miami är en av världens bästa städer för att se gatumålningar och gatukonst. Wynwood Walls är känt för sin kreativa gatukonst, men det finns mängder av målningar runtom i staden. Hulk Boy är en välkänd målning som funnits i flera år vid Wynwood Walls.

Art deco-distriktet – Collins Avenue

Här väntar vackra byggnader i pastellfärger och massa roliga butiker. Shoppingen på Collins Avenue kan underhålla vilken shopaholic som helst ett par timmar. Här finns butiker som Victoria’s Secret, Urban Outfitters, Zara, Tommy Hilfiger och många fler. Hela området har en charmig och modern atmosfär över sig och det är egentligen bara härligt att strosa omkring bland alla färgglada byggnader.

Aventura Mall

Miami är en utav världens bästa shoppingställen. Aventura Mall är inget undantag och shoppingcentret är utformat i klassisk USA-shoppinganda med ett gigantiskt center med hundratals butiker. Utbudet är väldigt blandat och kända varuhus som Macy’s och Nordstroms har stora butiker här. Men det finns också vanliga butiker som Abercrombie & Fitch och lite lyxigare butiker så som Burberry och Marc Jacobs.

Villa Vizcaya Museum and Gardens

En vacker herrgårdsvilla som ger en tillbakaglimt på det historiska Södra Florida. Herrgården har en europeisk stil och är ett väldigt populärt ställe för att arrangera galor, evenemang och giftermål.

villa-vizcaya

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar