10 Saker att Se och Göra i Miami

Senast uppdaterad

South Beach

Inget besök i Miami är komplett utan att man har varit i South Beach. Här finns alltifrån shopping till party. South Beach är väldigt trendigt och varierande och beroende på vad man gillar så kommer man att fastna för olika delar av South Beach.

Safari Adventure – Stötta inte denna ”attraktion”

Vi har endast inkluderat denna attraktion i denna lista för att informera dig om varför du bör hålla dig borta från Safari Adventure. Djuren är menade att leva i det vilda och inte i fångenskap. Här hålls de fångna och tvingas göra konster hela dagarna.

Åk hellre till Everglades och se djur i det vilda.

Everglades

Utforska Everglades och åk på en klassisk båttur genom träskmarkerna. Everglades har ett rikt djurliv, men är kanske mest känt för sina krokodiler och alligatorer sam sitt mångfaldiga fågelliv.

everglades

Miami Museum of Science

En rolig och lärorik sevärdheter i Miami för hela familjen. Passar perfekt som en paus från shopping och sightseeing och som underhållning för barnen. Utställningarna varierar, men det är alltid lärorika och välplanerade.


Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Miami så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 


Nattliv

Miami har ett sprudlande nöjesliv året runt med alltifrån strandfester och poolpartyn till nattklubbar som inte stänger förens solen har gått upp nästa dag. Åldersgränsen är 21 för att dricka alkohol och för att komma in på klubbar. Barer och nattklubbar finns i alla smaker och åldersgrupper.

Stränder i Miami

Miamis stränder är världskända, hit åker många från hela USA på solsemester, men även turister från andra länder. Det finns gott om stränder i Miami, men några av de mest kända är: Virginia Key Beach, Miami Beach Central, Hobie/Windsurfer Beach, Surfside Beach och Crandon Park Beach.

Miami-Beach-Florida

Monkey Jungle Island – En till dålig attraktion

Detta är en annan attraktion som du bör hålla dig borta från under din vistelse i Miami. The Monkey Jungle Island är tyvärr en av de populäraste sakerna att se och göra i Miami. Trots att aporna kan röra sig fritt på ön, så lever fortfarande inte aporna i sin naturliga miljö – vilket är fel och något som du inte borde stötta.

Snälla, stötta aldrig attraktioner som inkluderar djur när du reser!

Art deco-distriktet – Collins Avenue

Här väntar vackra byggnader i pastellfärger och massa roliga butiker. Shoppingen på Collins Avenue kan underhålla vilken shopaholic som helst ett par timmar. Här finns butiker som Victoria’s Secret, Urban Outfitters, Zara, Tommy Hilfiger och många fler. Hela området har en charmig och modern atmosfär över sig och det är egentligen bara härligt att strosa omkring bland alla färgglada byggnader.

Aventura Mall

Miami är en utav världens bästa shoppingställen. Aventura Mall är inget undantag och shoppingcentret är utformat i klassisk USA-shoppinganda med ett gigantiskt center med hundratals butiker. Utbudet är väldigt blandat och kända varuhus som Macy’s och Nordstroms har stora butiker här. Men det finns också vanliga butiker som Abercrombie & Fitch och lite lyxigare butiker så som Burberry och Marc Jacobs.

Villa Vizcaya Museum and Gardens

En vacker herrgårdsvilla som ger en tillbakaglimt på det historiska Södra Florida. Herrgården har en europeisk stil och är ett väldigt populärt ställe för att arrangera galor, evenemang och giftermål.

villa-vizcaya

Boka flyg och hotell

Related Posts

Add Comment