10 Saker att Se och Göra i Helsingör

Kronborg Slott

Kronborg slott står ståtligt ute på en udde i Helsingör där slottet blickar ut över grannstaden Helsingborg. Slottet har en lång historia bakom sig och hade en viktig post under kriget mellan Sverige och Danmark. Idag kan man gå in på slottsområdet och gå på guidade turer eller utforska på egen hand.

Kronborgs slott är nummer ett av Helsingörs sevärdheter och ett besök i Helsingör är inte komplett utan att man har varit på Kronborgs slott.

Karmeliterklostret

Detta klostret härstammar från medeltiden och är mycket välbevarad. Klostret ligger i anslutning till Sankta Maria kyrkan och man brukar oftast besöka båda två samtidigt. Det mesta inuti klostret är bevarat och än idag är det till största del inrett på samma vis som under medeltiden.

M/S Maritime Museum of Denmark

Ett trevligt sjöfartsmuseum som passar alla åldrar. Museet är väldigt interaktivt och utställningarna visas upp på många olika sätt. Vilka utställningar som finns varierar under året och man skiftar med jämna mellanrum.

Maritme Museum helsingörFoto: Rasmus Hjortshöj

Skibsklarerergaarden

Skibsklarerergaarden är ett gammalt skeppsredare hus som härstammar från 1600-1700-talet. Trots att det har blivit renoverat har man lyckats bevara charmen och dess ursprungliga utseende. Bland annat kan man fortfarande besöka en liten butik där sjömän kunde köpa allt man kunde tänkas behöva.

Helsingborg

Åk över till sundets pärla med Scandlinesbåten. Resan tar cirka 20 minuter. Helsingborg är en väldigt vacker stad under sommarmånaderna. Sträckan Helsingborg-Helsingör är vältrafikerad med tusentals passagerare varje dag.

Sankta Maria kyrkan

En vacker och fridfull kyrka i centrala Helsingör med en intressant historia bakom sig. Sanka Maria kyrkan är en av Helsingörs mest besökta sevärdheter.

Sankta Maria Kyrkan

The Culture Yard

Ett kulturcentrum med en yta på över 13 000 kvadratmeter. Här finns aktiviteter och utställningar för alla åldrar och The Culture Yard är väl värt ett besök när man befinner sig i Helsingör.

Stengaden

Helsingörs shoppinggata med en stor variation av butiker. Här blandas nytt med gammalt och det finns både traditionella ostaffärer och moderna inredningsaffärer.

Brostraede Is

En klassisk liten glassbutik som har funnits i över 90 år. Deras specialité är strutglass med en kokosboll/gräddbulle på toppen och sylt och grädde. Brostraede Is är en riktigt klassisk sevärdhet i Helsingör. Den ligger i en liten gränd precis innan man kommer upp till Stengaden efter att ha gått förbi en blomsterhandel och det klassiska gatuköket.

Bakken

Inte allt för långt ifrån ligger Bakken som bjuder på nöje för hela familjen. Bakken är en anrik nöjespark som ligger i Klampenborg. Hit tar man sig enkelt via tåg från Helsingör till Klampenborg.

Bakken

Lämna en kommentar