10 Saker att Se och Göra i Manchester

Manchester Town Hall

Stadshuset i centrala Manchester har en väldigt vacker arkitektur och är en klar sevärdhet i Manchester. Mycket mer än att kolla finns det inte att göra här, men lika vackert är byggnaden iallafall.

Trafford Centre

Englands största shoppingcenter hittar du i Manchester. Här finns det mesta man kan önska och centret har 280 affärer man kan strosa runt i. Blir man hungrig eller trött på att gå i affärer finns det över 60 restauranger att välja mellan och en biograf.

Fotboll

Manchester är en riktig fotbollsstad och man är hem åt två av världens bästa fotbollslag – Manchester United och Manchester City. De båda lagen är bittra rivaler och att gå på fotbollsderby lagen emellan är något som vi verkligen kan rekommendera. En härlig atmosfär där kämparglödjen är på topp och det oväntade kan hända närsomhelst på fotbollsplanen.

Manchester fotboll

Bridgewater Kanalen

Detta är Englands äldsta kanal som ligger i en rofylld omgivning. Perfekt om man vill komma ifrån storstadslivet för en stund och njuta av naturen. Kanalen byggdes redan under 1700-talet och är totalt 67 kilometer lång.

Royal Exchange Theatre

Gå på teaterföreställning på Royal Echange Theatre. På denna anrika teater har shower av William Shakespeare, Tennessee Williams, Oscar Wilde, Noel Coward och Anton Chekhov visats ett flertal gånger. Teaterns cirkulära scen är även den unik och gör så att åskådarna kan se från alla vinklar.

Old Trafford – “Theatre of Dreams”

Gå på rundtur i Manchester Uniteds hemmaarena och kolla in fotbollslagets egna museum och få chansen att träffa några spelare ur laget. Manchester United arena har fått smeknamnet “Theatre of Dreams” och det ligger något i det, för här har många drömmar gått i uppfyllelse genom åren.

old-trafford

National Fotball Museum

Här väntar sex våningar med fotbollshistoria och förutom ren historia finns det en mängd roliga aktiviteter så som straffläggning, tester, spel och mycket mer. Det är dessutom helt gratis att gå in på museet, vilket gör det till en obligatorisk sevärdhet i Manchester eftersom staden är så pass känd för sina fotbollslag.

Manchester Climbing Centre

Vill man testa på eller förbättra sina klättringskunskaper ska man bege sig till klättringscentret i Manchester. En rolig aktivitet för hela familjen där man kan prova på olika svårigheter och höjder.

Richmond Tea rooms

Ett unikt fik som är inrett i viktoriansk stil med många färger och detaljer. Caféet ger lite vibbar som påminner om Alice i underlandet. Bara att gå in på caféet är en upplevelse för sig själv och något som vi varmt kan rekommendera som en paus från shopping och sightseeing.

John Rylands bibliotek

Ett vackert bibliotek som är byggt i vacker viktoriansk stil. Insidan får en att tänka på Harry Potter och andra engelska filmer. Mer klassiskt engelskt bibliotek än så här blir det inte. Otroligt vackert!

The_John_Rylands_Library

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Manchester

Lämna en kommentar