10 Saker att Se och Göra i Göteborg

Konstmuseet

Konstmuseet i Göteborg har fått tre stjärnor i Michelins Green guide för dess imponerande nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Museet har en nordisk profil men har även franska och nederländska konstverk från bland annat Monet, van Gogh, Picasso och Rembrandt. 

Göteborgs skärgård

Från Centrala Göteborg kan du nå släta och badvänliga klippor, pittoreska fiskebyar och otroligt vacker kustnatur på mindre än en timme. Runt om skärgården finns det gott om aktiviteter där fisketurer, sälsafari, båtutflykter och härliga kust- och matupplevelser bara är några av dom.

Liseberg

Under sommarmånaderna är ett besök på Liseberg nästan obligatoriskt när man befinner sig i Göteborg. Denna underbara nöjespark erbjuder snabba åk, härliga karuseller, konserter och mycket skoj för hela familjen. Under julen har Liseberg även exta öppet, då det hålls en stor julmarknad, julshower och vintervänliga karuseller som man kan få upp värmen i.

Liseberg (1)

Feskekôrka

Feskekôrka är en av Göteborg mest kända sevärdheter och är en mycket gammal saluhall. Denna saluhall öppnades 1874 och står kvar än idag och säljer samma goda delikatesser. Den vackra kyrkinspirerade byggnaden rymmer en hel inomhusmarknad där man kan köpa många dagsfärska havsdelikatesser. 

Haga

Haga är utan tvekan Göteborgs mysigaste stadsdel och har gott om mysiga caféer, butiker och trevliga restauranger. Här kan man strosa runt på huvudstråket Haga Nygata och titta på de typiska landshövdingehusen och shoppa antikviteter, te, kryddor och kläder i någon av stadsdelens många butiker.

Sälsafari på Hönö

Sälsafari på Hönö är en utomhusaktivitet som inte får missas. Här får du åka runt ön med båt och besöka olika platser där sälarna brukar hålla till. Denna utflykt passar alla i hela familjen, stora som små och det bästa är att man får en skärgårdssightseeing på köpet.

Sälar hönö (1)

Kronhuset

Bakom Gustav Adolfs torg ligger det gamla Kronhuset från 1600-talet, som är en av stadens äldsta och bäst bevarade byggnader. Kronhuset var förr ett magasin för militärens uniformer och krigsmaterial, men är numera ett känt hantverkscentrum. I de små bodarna finns det glasblåsare, en urmakare, ett mysigt konditori, ett krukmakeri, en karamellbutik och en läderverkstad. 

Slottsskogen

I sydvästra Göteborg finner man den vackra och stora slottsskogen som är hela 137 hektar stort. Skogen har många trevliga promenadstråk och olika aktiviteter som passar hela familjen. Sportaktiviteter är något som det finns gott om också, här kan man testa på frisbee-golf, minigolf och strandvolleyboll. Passa på att besöka det häftiga utsiktstornet som ger dig en fantastisk vy över Göteborg stad. 

Universeum

Ett välbesökt ställe som passar både för kärleksparen och barnfamiljen. Universeum är ett vetenskapscentrum med mycket att lära och ta del av, så som att vandra i en regnskogsmiljö, se stora exotiska havsdjur i deras enorma akvarium, testa på olika experiment och lära sig mer om den svenska vildmarken och mycket mer. 

Avenyn

Mitt i Göteborgs centrum ligger Avenyn, stadens egna parad- och nöjesgata. Här finner man en bra mix av välkända butiker och sevärdheter så som konstmuseet, stadsteatern, konserthuset och den häftiga statyn Poseidon. Förutom bra shopping och gott om sevärdheter så finns det även ett bra utbud av restauranger och caféer, som ligger tätt på rad längs med gatan.

Vill man testa på Göterborgs nattliv är det till Avenyn man ska bege sig till nattetid. Här ligger de största och populäraste nattklubbarna och barerna i Göteborg.

 GBG stad

Lämna en kommentar