10 Saker att Se och Göra i Porto

Zona Ribeirinha

Zona Ribeirinha är ett mysigt men livligt gammalt kvarter som ligger längs med floden Douro. Kvarteret är mycket charmigt med dess smala gränder, smala färgglada hus och mysiga restauranger och caféer. Kom hit och promenera bland gränder och hus, fika och folkspana eller bara titta ut och njut över den vackra floden Douro.

Ponte D. Luis I

Man har inte sett hela Porto utan att ha sett Ponte D. Luis I. Denna stabila bro är mer än 100 år gammal och är till för både fotgängare, metro och bilar. Ett måste är att promenera upp på bron för att få se den spektakulära utsikten över staden och floden Douro. Bron är vacker och har en fantastisk arkitektur, vilket ger goda möjligheter för häftiga fotografier i alla vinklar. 

River Douro

Att se floden Douro från självaste floden är ett måste. Det finns många arrangörer för båtutflykter med avgång från flera olika ställen längs med vattnet. Ett tips är att ta båttur ena vägen och tåg den andra för att spara tid och för att inte se samma saker två gånger. Tänk på att åka tillräckligt långt upp med floden för att få se vinregionen och dess vackra terassodlingar. Många av arrangörerna erbjuder både frukost och lunch ombord.

Porto-Portugal (1)

Järnvägsstationen i São Bento

Nästan högst upp på kullen som Porto är byggd på ligger järnvägsstationen. I stationen är det alltid liv och rörelse med resenärer, turister och åskådare. Denna tågstation är en populär attraktion, tack vare sina fantastiska kakelmålningar och sin historiska känsla. Stationen är också en bra utgångspunkt för dem som vill resa till andra städer i Portugal. 

Porto Free Walking Tour

Porto Free Walking Tour erbjuder mycket bra guidade turer, där man får följa med till stadens populäraste attraktioner och platser. De guidade turerna ger en bra mix av information, historia och tips, och det märks klart och tydligt att guiderna älskar sin stad. Turen är helt gratis, men guiderna blir oerhört glada för lite dricks!

Fotboll – Estádio do Dragão

Porto är hemmastad åt fotbollslaget med samma namn – FC Porto. Denna anrika klubb har producerat några av världens största fotbollsspelare genom tiderna och man har även varit med och slagits om topplaceringar i fotbollens finrum. Speciellt intressanta matcher att titta på är FC Porto vs Sporting Lissabon eller Porto vs Benfica. Är man fotbollsintresserad ska man inte missa att gå på Estádio do Dragao.

Estadio do dragao (1)

Livraria Lello & Irmão

Livraria Lello & Irmão är en mycket speciell och vacker bokshop med ett stort urval av portugisiska böcker. Shoppen är välidgt känd för sin vackra arkitektur och den förtrollande spiraltrappan. För alla Harry Potter fans, så kan trappan verka bekant. Det sägs att J.K. Rowling var inspirerad av denna bokshop när hon skapade Hogwarts. Det kostar cirka 2-3 euro att gå in i biblioteket, men ifall man är intresserad av att köpa böcker kan man pressa ner priset lite. 

Oporto Adventure Tours

Den som söker äventyr under sin resa bör definitivt boka en dagsutflykt med Oporto Adventure Tours, som erbjuder utflykter med vandring, simning i blåa laguner, forsränning, paddling med kanot och kayak samt turer med provning av traditionell portugisisk mat. Guiderna är mycket kunniga om områdena man vistas i och gör sitt bästa för att sina gäster ska ha en underbar dag. Med andra ord är dessa äventyrsutflykter ett måste för dem som vill utforska Portugals naturområden. 

O Paparico

O Paparico är Portos bästa och mysigaste restaurang som har hela paketet. Restaurangen är belägen i ett 250 år gammalt stall som blivit ombyggt till en läcker restaurang i sten och trä. Här serveras traditionell portugisisk mat utav bästa råvaror som är tillagade på bästa sätt. Personalens service är även den av högsta klass, då de är otroligt trevliga, uppmärksamma och hjälpsamma.

Porto Cathedral

Porto Cathedral är en stor, vacker och pampig katedral som är lika fin invändigt som utvändigt. Insidan är vackert utsmyckat med många dyrbara klenoder som man kan titta på. Passa på att sätta dig ner och njut av den lugna atmosfären och den spännande historian bakom katedralen.

Porto Cathedral (1)

Lämna en kommentar