Skip to Content

10 Saker att Se och Göra på Mykonos

10 Saker att Se och Göra på Mykonos

Nattliv

Många som tänker på Mykonos sammankopplar detta med ett hett nattliv med lyx och glamour i fokus. Denna bild stämmer bra överens med verkligenheten (även om Mykonos självklart har mer än så att erbjuda). Mykonos är ungefär som Ibiza, fast i Grekland. Stora nattklubbar, trendiga barer, kändisar, jetsetters och så klart världskända dj:s som spelar.

Känner man för en lite lugnare kväll finns det gott om små tavernor och restauranger som man kan dricka goda drinkar och mysa på.

Mykonos Town

Mykonos arkitektur är verkligen typiskt grekisk med klassiska vita och blåa hus. Vandra runt genom staden och alla små mysiga gränder som finns. Gå in i små boutiquer och promenera längs stranden.

Lilla Venedig

En mysig och pittoresk stadsdel i Mykonos Town som ligger precis vid vattnet. Här hittar man de perfekta förhållandena för en romantisk kväll med en speciell person. Solnedgången är fantastisk!

Lilla venedig Mykonos (1)

Utforska ön med en scooter

Mykonos är en ganska stor ö, men tillräckligt liten för att kunna utforska de mesta av ön med en scooter. Man har alltid folk varna för den grekiska trafiken och visst är den lite mer hetsig än vår svenska, men å andra sidan är det ingen fara så länge man är uppmärksam på sina medtrafikanter och vart man kör.

Att utforska Mykonos med scooter är något som vi varmt rekommenderar. Kör runt på måfå och upptäck de små grekiska byarna och den fina naturen. Kör till en avskild strand och spendera dagen på en paradisstrand helt själva.

Agios Sostis Beach

Denna strand anses av många vara den trevligaste och lugnaste stranden på Mykonos. Agios Sostis Beach ligger på den norra delen av Mykonos. Här väntar en fin sandstrand och kristallklart vatten i en mysig omgivning.

Ta en selfie med pelikanen Pétros

Pelikanen Pétros var en lokal ikon på Mykonos. Tragiskt nog blev han påkörd i december 1985. Numera kan man ta en selfie med pelikanen Pétros den andre, som fick namnet för att hedra Pétros den första. Numera finns det tre pelikaner som bor permanent på Mykonos. En rolig grej!

Petros-the-Pelican-Mykonos-Greece (1)

Mykonos Vioma Organic Farm & Vineyard

Gillar du vin och organiskt odlade produkter? Då ska du åka till Vioma’s vinodling i Ano Mera. En härlig upplevelse som passar vinälskaren utmärkt.

Delos

Kykladernas minsta, men viktigaste ö under Antikens Grekland. Delos är idag en obebodd ö, men har tack vare sina antika ruiner många besökare varje år. Från Mykonos är det möjligt att åka över till Delos på en dagsutflykt. Delos finns upptagen på Unescos lista med världsarv.

Fyren Armenistis

Är du sugen på vandring och en fantastisk utsikt ska du bege dig till fyren Armenistis som är belägen på den nordöstra delen av Mykonos. Omgivningen är väldigt naturskön

Super Paradise Beach

En av Mykonos populäraste stränder är den så kallade Super Paradise Beach. Stranden ligger på den södra delen av ön och är väl värt ett besök. Kolla bara på bilden nedanför så är det ganska självklart varför man bör åka dit.

Super Paradise Beach Mykonos