10 Saker att Se och Göra i Zakynthos

Navagio Beach

Navagio Beach, även kallad och känd under namnen Shipwreck Beach och Smugglers’ Cove. Denna strand är belägen i närheten av den pittoreska bergsbyn Volimes, och är en av de vackraste och mest fotograferade stränderna i hela Grekland. Kom hit och se det perfekta, kristallklara och turkosa vattnet och den kritvita stenstranden som kantas av de skyhöga bergsväggarna.

Smeknamnen på stranden kommer ifrån det gamla skeppsvraket som ligger uppe på stranden, och som enligt historier har en väldigt spännande berättelse bakom sig. För den som vill ha en fantastisk utsikt över stranden får man promenera upp till toppen av klipporna som kantar stranden. Då får man en spektakulärt vacker utsikt över ön, stranden och dess kristallklara vatten, och ett perfekt tillfälle för att knäppa några häftiga bilder.

Marathonissi

Åk till den vackra lilla ön Marathonissi som ligger i mitten av Laganas Bay. Inte nog med att ön är formad som en sköldpadda, den är även ett hem till den berömda Grekiska Caretta sköldpaddan. Zakynthos National Marine Park övervakar besökarna för att säkerställa att den naturliga miljön för sköldpaddorna skyddas.

Blue Caves

Ett måste är att ta sig en dagsutflykt med båt till öns berömda Blue Caves. De ligger precis nedanför fyren vid Cape Skinari på norra delen av Zakynthos. Grottorna fick sitt härliga namn eftersom att de är omringade av turkost vatten, både utanför och inne i grottorna. Ett tips är att ta en båt som har en glasbotten, då får du dessutom en bra chans att titta på Zakynthos härliga havsliv.

Zakynthos blue caves

Zakynthos Stad

Besök Zakynthos huvudstad, som byggdes upp efter att flera av deras byggnader blev förstörda i en jordbävning som skedde år 1953. Staden är nu rekonstruerad i en vacker och traditionell venetiansk stil. Att strosa runt bland de stenlagda gatorna och torgen och den mysiga fiskehamnen är ett härligt sätt att spendera sin dag på.

I Zakynthos stad ligger även den vackra kyrkan Aghios Dionysios, där Zakynthos berömda skyddshelgon ligger begravda.

Keri Caves

Keri Caves är ett måste för den som älskar att snorkla i turkost och kristallklart vatten. Här finns det ett flertal små grottor med kristallklart vatten som är redo att utforskas. Det finns många olika företag som arrangerar båtturer hit och ett tips är att gå runt och jämföra priser mellan de olika företagen, alternativt hyra en egen båt om man har erfarenhet av att vara ute på havet. 

Laganas

I Laganas finner du Zakynthos bästa nattliv och härliga sandstränder som bjuder på partybåtar, dagsutflykter, vattenaktiviteter, sol och bad. På Laganas välkända bargata ligger en många livliga pubar, barer och stora nattklubbar som har öppet ända in på småtimmarna.

Laganas party

Porto Limnionas Beach

Porto Limnionas Beach är Zakynthos egna turkosa pärla som ligger i en övergiven fiskehamn längs med västkusten. Här kan man snorkla, simma in i grottor, sola, bada och hoppa från klippor. Solstolar finns mot en avgift och det finns även en restaurang som serverar god mat som kan avnjutas till havsutsikten. 

Kampi

På den västra delen av ön ligger den mysiga lilla byn Kampi. Här kan man njuta av fantastiska solnedgångar på toppen av kullen som ligger 300 meter över havsytan. På vägen upp till kullen kan man stanna till vid Shiva korset, som är en minnesplats för de som dog under det grekiska inbördeskriget. 

Mario’s Cave and Turtle Boat Trips

Vill man upptäcka Zakynthos havsliv på nära håll ska man ta sig en tur med Mario’s Cave and Turtle Boat Trips. Mario har en lång erfarenhet av havslivet och ger sina kunder en otroligt spännande och lärorik guidning ute på havet. Här får man följa med och titta på bland annat havssköldpaddor, olika havsgrottor och Marios egna guldkorn runt om ön. En perfekt tur för den som vill snorkla på bästa platserna kring ön och uppleva Zakynthos vackra marina liv till fullo! 

Kalamaki

Kalamaki är beläget precis intill öns huvudstad och är ett av Zakynthos härligaste områden. I Kalamaki ligger en huvudgata där man hittar flera barer, restauranger och hotell. Kalamaki är mest känt för sin vackra strand där man kan hitta tusentals sköldpaddsägg och så klart för sitt härliga sol och badliv.

Kalamaki sköldpadda

Lämna en kommentar