10 Saker att Se och Göra på Fiji

Likuliku Lagoon Resort

Likuliku är Fiji’s enda ställe med bungalows som ligger över vattnet. Detta stället är en av världens mest lyxigaste resorter och är väl värt ett besök om man vill skämma bort sig själv på Fiji.

Forsränning

På Fijiöarna finns det goda förutsättningar för forsränning. Detta är ett måste för den mer äventyrslystne resenären. Följ med Rivers Fiji på forsränning eller kajakpaddling och få en oförglömlig upplevelse.

Hemsidawww.riversfiji.com

Sabeto Hot Springs and Mud Pool

De heta källorna i Sabeto är en av Fiji’s gömda pärlor. Njut av ett naturligt spa och täck din kropp med terapeutisk lera från topp till tå. Detta är ett måste när man besöker Fiji!

Sabeto Hot springs and mud pool

Båttur genom mangroveskogarna

Många platser på kusten längs Viti Levu är täckta av mangroveskogar. Dessa områden är fullt med djurliv och flera av dem är populära fiskeplatser för lokalbefolkningen. Följ med på båttur och äventyr genom mangroveskogarna.

Upplev Meke och Drick kava

Att uppleva den traditionella dansen meke är ett måste när man besöker Fiji. Många resorter har uppträdanden och kvällshower med dans och sång. Alla har traditionella dräkter på sig och männen dansar en krigsdans medans kvinnorna sjunger.

Att dricka kava är ett annat måste när man besöker Fiji. Gå på en Ava-ceremoni, som är en traditionell ritual där man dricker kava.

Vandra på Taveuni Island

Taveuni Island är otroligt vacker och har många fina vandringsleder. Här finns också ett antal olika vattenfall man kan stanna vid. De mest kända vattenfallen är Taveuni Falls och Tavoro Falls. Taveuni är även känt som “the garden of eden”. Och gillar man natur och vandring är ett besök på Taveuni ett måste när man åker till Fiji.

Taveuni vattenfall

Utforska Matangi Island

Matangi Island ligger strax norr om Taveuni och är det perfekta stället om man vill ha äventyr kombinerat med lyx och komfort. Visserligen är man inte helt öde och man behöver inte ordna sitt eget boende, men det finns gott om vita sandstränder,vattenaktiviteter, regnskog, kristallklart vatten och koralrev med många olika marina djurarter. Dessutom finns här ett fullständigt spa med både traditionella behandlingar från Fiji till mer internationella behandlingar och massager.

Stränder

Fiji har bokstavligen över 1000 stränder att välja mellan. Det finns egentligen ingen strand som är “bäst”, Fijis stränder är underbara på sitt sätt och här finns något för alla smaker. På Fiji finns de vita paradisstränderna med turkost vatten, men här finns också surfstränder, stränder med korallrev och mycket mer.

Några av de bästa och mest populära stränderna på Fiji är: Qalito (Castaway) Island, Natadola Beach, Matana Beach, Horseshoe Bay, Prince Charles Beach, Moody’s Namena, Malololailai Island och Yasawa Island.

Garden of the sleeping giant

Promenera runt i den grönskande trädgården och njut av lugnet och alla fina blommor och växter. Här finns även små dammar med kväkande grodor och kvittrande fåglar. Längre in i trädgården leds man in till hjärtat av en tät regnskog.

Vattensporter och aktiviteter

På Fiji finns ett stort utbud av vattensporter och andra aktiviteter. Här kan du testa på att åka vattenskoter, flyboarding, kitesurfing, surfing, paddleboarding och många andra aktiviteter. Dessutom finns det goda förutsättningar för dykning och snorkling. Det kristallklara vattnet och det rika marina djurlivet gör dykning och snorkling på Fiji till en oförglömlig upplevelse.

Dykning Fiji

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Fiji så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar