Skip to Content

10 Saker att Se och Göra på Bahamas

10 Saker att Se och Göra på Bahamas

Pink Sand Beach

En av världens få rosa sandstränder ligger på Bahamas och bjuder på en sagolik upplevelse. Sanden är mjuk och fin och vattnet är kristallklart och turkost. Ett besök på Pink Sand Beach är ett måste när man är på Bahamas.

Gold Rock Beach

Denna strand är en av de finare stränderna på Grand Bahama. Här väntar en klassisk paradisstrand med kritvit sand och turkost vatten. Runt omkring är stranden omgiven av grönska och natur, vilket ger stranden en väldigt tropisk känsla.

Pigs Bay Beach

Många drömmer om att simma med delfiner och sköldpaddor. På Pigs Bay Beach kan man få en annan dröm uppfylld. På denna strand bör nämligen vilda grisar som simmar runt i havet och hänger på stranden. Ta chansen att simma med grisar och få en upplevelse du sent kommer att glömma.

Pigs Beach

Vattenaktiviteter

På Bahamas finns det mängder med vattenaktiviteter att göra med alltifrån paddleboarding och flyboarding till kitesurfing och snorkling. Här finns även goda möjligheter för dykning.

Castaway Cay

Denna ö ägs utav Disney och är verkligen ett sagoställe. Här finns både en strand för barn och en strand för endast vuxna. Stranden för endast vuxna är en lugn och härlig strand bäddad för romantik. Barnstranden är full av liv och rörelse med hundratals barn som leker och har roligt tillsammans på stranden. Kort och gott – ett besök till Castaway Cay har något för alla, stora som små och familjer som par.

Leap of Faith – Atlantis Resort

Ta en åktur på en av världens häftiga vattenrutschbanor. Här åker du genom en tub under vattnet samtidigt som du har hajar som simmar utanför. En fantastisk skräckupplevelse som ger dig något att berätta för barnbarnen.

Leap of Faith Bahamas

Blue Lagoon Island

En privat ö i Nassau som ibland hänvisar till ”the real Bahamas”. Blue Lagoon Island är en avskild ö där man bland annat kan se vilda delfiner simma omkring. Ön hänvisar till ”the real Bahamas” eftersom att det inte är ett klassiskt turistställe. Ön är fortfarande vild och det finns stora stranddelar man kan njuta på alldeles för sig själv.

Stocking Island

En mysig liten ö i Great Exuma som är nästintill obebodd. Här har man chansen att få en paradisstrand för sig själv, men också möjligheten att slappna av på strandbaren ”chatta n’ chill”. Från stranden kan man snorkla och bada med stingrockor. Du tar dig hit via båt.

Stingray City

Ta dig ut till Stringray City på Bahamas och bada tillsammans med stingrockor. Hit tar man sig med båt och väl framme kan man gå i det kristallklara vattnet och komma nära stingrockorna. Guiderna är professionella och hjälper gärna till ifall det är någon som är rädd för att gå i vattnet.

Ridtur i vattnet

Ta en ridtur i det kristallklara havet, antingen på dagen eller senare på kvällen för en romantisk ridtur i solnedgången. En härlig och mysig upplevelse som vi rekommenderar alla som besöker Bahamas att göra.

Rida på en häst i havet

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Bahamas så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell