10 Saker att Se och Göra i Peking / Beijing

Kinesiska muren

Den kinesiska muren är ett av världens mest kända landmärken och är självklart ett måste när man besöker Peking. Det finns flera platser på muren man kan åka till och i stort sett alla är bra, förutom Badaling som är den minst sevärda sektionen. Planera in en heldag här för att hinna med allting.

Sommarpalatset

En stor park och palatsbyggnad med en artificiell sjö. Här finns massor av mysiga trädgårdar, broar, tempel och byggnader i antik stil. Helt klart ett måste när man besöker Peking.

Den förbjudna staden

Här hittar du världens största palats som bjuder på fantastisk kinesisk arkitektur. Genom århundranden har palatset och den förbjudna staden varit bebodd av de kinesiska kejsarna. Den förbjudna staden täcker ett stort område och man får räkna med minst ett par timmars sightseeing här.

den förbjudna staden

Jingshanparken

Parken i sig är ganska liten, men det gör inte så mycket tack vare den vackra utsikten. Den högsta höjden i parken är 43 meter och där uppe har man byggt De tiotusen källornas paviljong, från denna har man en fantastisk utsikt över hela Beijing i alla fyra riktningar.

Lamatemplet

Lamatamplet eller Yonghegong, som templet också heter är ett viktigt tibetanskt buddhistiskt tempel. Templet är ett av de största lamaistiska templen utanför Tibet. Även om det kryllar av turister så är templet helt klart värt att besöka. Arkitekturen är välgjord och inuti och utanför finns fina statyer. Den viktigaste statyn är en 18 m hög Buddhastaty som står i Wanfuge-hallen, statyn var en gåva från den sjunde laman till Qianlongkejsaren.

Himmelens tempel

Ännu ett heligt tempel med vacker arkitektur och en härlig atmosfär. Himmelens tempel började byggas runt 1420 och anses idag vara en av Kinas vackraste och mest berömda byggnader. 1998 upptogs templet på Unescos världsarvslista. Även detta tempel är helt klart värt ett besök.

Himmelens tempel

Gratis stadsvandring

Följ med på en gratis rundtur genom Beijing. De lokala guiderna visar dig runt i staden och tar dig till de bästa och mest sevärda platserna. Ofta får man även tips på aktiviteter och restauranger.

Hemsida: www.beijingwalking.com

Lyxig massage eller spabehandling

För endast ett par hundralappar så får man flera timmars lyxiga spabehandlingar i Beijing. Passa även på en fotmassage, som endast kostar några tior. Motsvarande behandlingar i Sverige hade kostat flera tusentals kronor.

Fridens torg

Detta är världens största torg och även om torget inte är något märkvärdigt i sig så vore det synd att missa detta gigantiska torg. Kombinera gärna ett besök här med den förbjudna staden, då den ligger precis norr om fridens torg.

Dingling-graven

Vill man besöka någon av Ming-gravarna så ska man åka till Dingling. Här kan man gå ner i gravkammaren och kolla runt samtidigt som man får lära sig mer. Det är en väldigt häftig känsla att gå ner i gravkammaren!

dingling graven

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Kina så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar