Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Bukarest

10 Saker att Se och Göra i Bukarest

Bukarest är Rumäniens huvudstad, men är trots det relativt outforskat som resmål. Här är en lista med saker att göra i Bukarest och tips på sevärdheter som man inte ska missa under resan. 

Kika även på Isabelles topp 10 Instagramplatser i Bukarest, om du vill se de mest fotogeniska platserna. 

Palace of the Parliament

Världens största parlamentsbyggnad hittar man i Bukarest. En ståtlig sådan med en pampig arkitektur som kan få vem som helst att häpna. Är man intresserad av konst, kultur eller arkitektur är detta ett måste att besöka när man är i Bukarest.

Stadsvandring

Bukarest är en gammal och historisk stad i Rumänien och att utforska staden gör man bäst till fots. Det är en härlig känsla att vandra omkring bland stadens gator och se alla historiska byggnader. För en ännu bättre upplevelse rekommenderar vi en gratis stadsvandring som anordnas av lokala guider i Bukarest.

Stavropoleoskyrkan

En fridfull kyrka som byggdes redan i början av 1700-talet. Området runt om kyrkan är både lugnande och vackert, vilket passar utmärkt om man vill komma undan storstadspulsen. Inuti kyrkan finns ett antal helika reliker som visas upp, så även kyrkans insida är värt att ta en närmare titt på.

Stavropoleoskyrkan

Herastrau Park

En vacker park som ligger runt Herastrausjön i norra Bukarest. Åk ut på sjön med båt och njut av lugnet och grönskan runtomkring. Promenera runt bland fontäner, monument och vackra träd och blommor.

Gamla stan

Den historiska delen av Bukarest bjuder på en charmig upplevelse. Här väntar gamla byggnader och mysiga restauranger och caféer. Det är även här som man finner de bästa souvenirerna och många av Bukarests fina lokala hantverk.

Dagsutflykt till Slottet Bran

Ett slott som marknadsför sig som självaste Draculas borg. Slottet ligger i byn med samma namn och är så nära ett sagoslott man kan komma med sina tinnar och torn, sandstensfärgade stenmurar och roströda tak som sträcker sig mot skyn.

Enligt rykten ska den blodtörstige vampyren Dracula bott i detta slott, om det är sant eller ej överlämnar vi till någon annan att svara på. Oavsett vilket så är denna borg magnifik både utsidan och insidan.

Slottet Bran

Cismigiu Gardens

En vacker grön park i centrala Bukarest. Parken byggdes 1847 när Bukarest var huvudstad i Valakia. I parken finns en sjö där man kan ta en romantisk roddtur med båt eller åka skridskor under vintern. Cismigiu Gardens är perfekt om man vill ta en paus och promenera runt bland grönska och träd.

Hanul lui Manuc

En av världens få kvarvarande karavanserajer. ”Manuc’s Inn byggdes av en rik affärsman från Armenien för över 200 år sedan. Han var en av Balkans mest inflytelserika handelsmän och byggde denna karavanseraj för resande handelsmän. Idag har man renoverat stället som åter fått sin forna prakt tillbaka.

Escape room

Har du sett fångarna på fortet eller Saw filmerna så vet du på ett ungefär vad ett escape room innebär. Detta är en rolig aktivitet för hela familjen där man ska klura ut olika saker för att komma vidare till nästa rum eller för att ta sig ut ur ett rum. I Bukarest finns flera stycken Escape Room att välja mellan.

Vandra i naturen

Naturen omkring Bukarest är väldigt vacker och även inom stadens gränser finns stora parkområden. Men det är framförallt utanför staden som man kan finna häftiga vandringsleder med vacker natur och sceniska utsikter.

Vi rekommenderwww.danchitila.ro

Hiking Romania

Boka flyg och hotell