10 Saker att Se och Göra i Taipei

Foto av författare
Redaktionen

Pingxi lantern festival

Missade du lanternfestivalen i Chiang Mai, så har du en chans att uppleva ett liknande spektakel i Pingxi. Festivalen brukar hållas i mitten av februari, men ibland händer det att den inträffar i mars månad. Ett måste att uppleva om man är på plats i Taipei under festivalen.

Shilin Night Market

Strosa runt genom nattmarknaden och smaka på alla lokala delikatesser. Slå dig ner och umgås med lokalbefolkningen samtidigt som du mumsar på stinky tofu, ostronomelett, grillat kycklinghjärta eller bläckfisk på spätt. Avsluta med att dricka det traditionella pärlmjölksteet.

Koppla av och njut i de heta källorna

De heta källorna i Beitou bjuder på en härlig upplevelse för din kropp och själ. I Beitou finns nämligen ett av det mest koncentrerade områdena av heta källor och spa i hela världen. Du tar dig enkelt hit via metron i Taipei.

Beitou heta källor

Vandra i Yangmingshan National Park

Fly från storstaden och bege dig till Yangmingshans nationalpark, som ligger cirka 40 minuter från centralstationen i Taipei. Här finns många vandringsleder och det finns även goda möjligheter för klättring. Missa inte att smaka på Matcha glassen.

National Palace Museum

Detta häpnadsväckande museum är hem åt världens största samling av kinesisk konst. Här finner man många häftiga reliker och hantverk. Missa inte bhuddistartefakterna.

Chiang Kai-Shek Memorial

Detta kända landmärke byggdes för att hedra Taiwans förre president Chiang Kai-Shek. Minnesområdet inkluderar även nationalteatern och det nationella konserthuset. Åker man hit på kvällen så kan man se lokala stadsbor stå och öva Tai Chi.

Chiang_Kai-shek_memorial_amk

Klättra på Long Dong

Åk på dagsutflykt till Long Dong, som även kallas för “dragon cave” tack vare en av stenformationerna som finns här. Här kan man klättra på 70 meter höga sandstensklippor. Förutom att klättra så är möjligheterna för snorkling vid Long Dong utmärkta.

Wufenpu

Runt omkring i Taipei finns många exklusiva butiker, men Wufenpu är gräddet på moset. Wufenpu är en omfattande utomhusmarknad med alltifrån skor till klänningar och inte bara till dig, utan även till dina husdjur.

Xingtian Templet

Taiwan är i huvudsak en buddhistisk nation och ett tempel som man inte bör missa att besöka i Taipei är Xingtian templet, som är tillägnat Guangong, guden av krig och kampsporter. Håll utkik efter lyckobringande orakel.

Besök Jiu Fei Old street – Taipeis “Santorini”

Santorini i Grekland är världskänt som en romantisk destination. I Taipei finns ett liknande område med färgglada hus uppe i bergen med en fantastisk utsikt över havet. Jiu fen old street är ett av Taiwans mest pittoreska ställen och är väl värt ett besök.

Jiu fen old street

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Taipei och Taiwan så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell i Taiwan

Lämna en kommentar