10 Saker att Se och Göra i Namibia

Foto av författare
Redaktionen

Åk luftballong över Namib desert

En oförglömlig upplevelse där man kan njuta av fantastiska utsikter från luftballongen. Se soluppgången över Namib-Naukluft National Park. Efteråt bjuds man på en champagnefrukost mitt ute i Namib desert.

Camelthorn öl

Swapkomund Brauhaus är det perfekta stället för att avnjuta en Camelthorn öl. Ölen är en mikrobryggd öl som tillverkas i Namibia. Ölen är lättdrucken och har en speciell smak, definitivt ett måste när man besöker Namibia.

Volontärarbeta

Känner du att du vill hjälpa till antingen med djur eller människor, framförallt djur, så är Namibia ett utmärkt ställe för volontärarbete. Här finns flera ställen som räddar och tar hand om djur innan de släpps ut i naturen igen. Men det finns också möjlighet att jobba med barn och kvinnor genom att lära dem i skolor eller olika kurser.

namibia volontär

Kolmanskop

Kolmanskop är en riktigt spökstad som ligger mitt ute i öknen, ett par kilometer utanför hamnstaden Lüderitz. När man hittade diamanter här 1908 var det många tyskar som bosatte sig i Kolmanskop. Staden byggdes i tysk arkitektur och ser precis ut som en gammaldags tysk by. När diamantbranschen sinade i Kolmanskop 1954 var det många som övergav staden. Idag är den i stort sett helt övergiven, bortsett från turister.

Twyfelfontein

I nordvästra Namibia finner man några av Afrikas största område med stenristningar. De flesta av hällristningarna gjordes för över 6000 år sedan av afrikanska bushmen. Hällristningarna föreställer människor, fotspår och flera djur så som elefant, giraff, noshörningar och strutsar.

Cape Cross

Cape Cross är beläget cirka 120 km norr om Swakopmund. Här bor världens största koloni av Sydafrikansk pälssäl. Under november och december månad samlas upp till 150 000 sälar här för att para sig. En häftig upplevelse att se med egna ögon!

Cape Cross

Fish river canyon och de heta källorna i Ai-Ais

I sydöstra Namibia ligger en av världens största kanyoner. Innan man beger sig till Fish river canyon, kan man ta ett dopp i de heta källorna i Ai-Ais. Här kan man njuta av spabehandlingar och heta källor i ett vackert landskap. Efter att man har tagit hand om sin kropp och själ kan man avsluta dagen med att se solnedgången i Fish river canyon.

The Caprivi strip

The Caprivi strip är en smal landremsa som går mellan Botswana i söder, Angola och Zambia i norr och Namibias Okavango region. Caprivi är den blötaste regionen i Namibia med hög nederbörd och ett stort antal stora floder, bland annat Okavango, Kwando och Zambezi. Överflödet av vatten livnär ett stort antal djurarter, inklusive en stor population av elefanter. Djurlivet är skyddat i fyra olika reservat. Mellan reservaten finns inga stängsel, så djuren kan vandra fritt mellan länderna hur dem vill.

Se vildhästarna i Aus

I Sverige är det många som drömmer om att träffa vildhästar. I Namibia kan denna dröm gå i uppfyllelse. I Aus och området runt omkring är det vanligt att se vilda hästar strosa omkring.

Swapkomund

Swapkomund är Namibias största kuststad och ett populärt resmål för namibier på semester. Stadens tyska rötter syns tydligt i många delar av staden, inte minst genom arkitekturen. I utkanten av stan ligger Namib desert där man kan prova på att köra fyrhjuling, sandboarding och ridning.

Swapkomund

Lämna en kommentar