10 Saker att Se och Göra i Salzburg

Altstadt – Gamla stan

Något som inte går att undvika när man är i Salzburg är att besöka stadens historiska stadskärna. I Salzburgs gamla stadsdel kan man lätt gå runt i ett par timmar utan att tröttna, då det finns mycket att se och göra. Altstadt har mycket att erbjuda om man vill ha en mysig dag på stan. Här kan man besöka vackra kyrkor, titta på butiker, ta en fika, se Mozarts födelsehus, se den fantastiska utsikten uppe vid borgen och strosa omkring bland stadsdelens små gågator.

Salzburg’s fästning

Ett besök till Salzburg’s fästning är ett måste under sin vistelse i staden. I Salzburg’s fästning finns det många spännande rum att utforska, utställningar att titta på och en hel del Österrikisk historia att lära. Fästningen bjuder även på en enastående utsikt över staden och har en vacker innergård med möjlighet till att fika eller äta.

Salzburg’s domkyrka

Denna vackra domkyrka är en av Salzburgs största turistattraktioner. Kom hit och titta på kyrkans häpnadsväckande arkitektur, de vackra skulpturerna, kupolerna och målningarna. Passa på att njuta av den fridfulla atmosfären och känn historiens vingslag.

Salzburger dom

Untersberg

För att se Salzburg och Österrikes vackra natur så kan man åka upp på berget Untersberg med linbana. Linbanan är en fantastiskt upplevelse där du kommer få uppleva naturens underverk i Österrike. Väl uppe på toppen möts man av en fantastisk utsikt över landets landskap och ett trevligt cafée där man kan avnjuta en god kopp kaffe. Till linbanan kan man enkelt ta sig till med lokalbussen från Salzburg. Ta buss 25 från exempelvis Mirabell och kliv av vid slutstationen. Har man ett Salzburg kort så är både bussresan och linbanan gratis. 

Mirabell

Mirabell är en vacker och blomstrande park i centrala Salzburg. Det spelar egentligen ingen större roll vilken tid på året du kommer, då parken har ett fantastiskt blomsterarrangemang året runt. I parken finns även ett ståtligt och vackert palats där det brukar anordnas konserter under högsäsong. Är man ett fan av filmklassikern Sound of Music så måste man komma hit. Här spelades nämligen många av filmens scener in, och man kan bland annat få se det berömda lusthuset.

Lake Zell

Åker man till Salzburg under årets varmare månader och känner för lite sol, bad och avslappning så måste man ta sig till alpsjön Lake Zell. Vid sjön finns det en hel del att hitta på för dem som gillar att vara lite mer aktiva. Kom hit och ta en härlig promenad eller cykeltur runt sjön, ta en båttur på sjön eller hyr en trampbåt. Här finns goda möjligheter för en trevlig fika eller en kall öl och självklart kan man alltid ta med sig mat och ha en picknick på någon av Lake Zells närliggande grönområden.

Lake Zell

Augustiner Braustubl

Augustiner Braustubl är det bästa bryggeriet i Salzburg och är beläget i ett gammalt kloster med många rum och en stor härlig trädgård. Kom hit och drick lite god kall öl tillsammans med en bit mat från någon av byggnadens olika matstånd. Vill man socialisera sig och lära känna lokalbefolkningen är denna plats något för dig, då detta är ett mycket populärt ställe för Salzburgs invånare. 

Panorama Tours Original Sound of Music Tour

Är man ett fan av filmklassikern “Sound of Music” är det ett måste att gå på denna guidade tur. Följ med på en resa som tar med dig till filmens alla inspelningsplatser. Guiderna är mycket trevliga, informativa och roliga och kommer garanterat göra det bästa för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Ett stort plus med denna tur är att de visar mer än bara platser från filmen, man visar även stadens populäraste attraktioner och platser. 

FlyTandem paragliding

För de äventyrslystna kan vi avslöja att Salzburg har den ultimata äventyrsupplevelsen. Testa på skärmflygning i stadens natursköna områden och upptäck Salzburg från fåglarnas perspektiv. Väl uppe i luften kommer möts man av en magnifik utsikt över landets vackra landskap.

FlyTandem’s instruktörer är otroligt professionella och trevliga och de kommer få dig att känna dig lugn och trygg samtidigt som du flyger över landskapet. Ett tips är att betala lite extra för att få en video och bilder från äventyret, något som kan vara kul att visa upp för vänner och släkt.

Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn är en bra dagsutflykt om man gillar skidåkning, vandring och alla som älskar en vacker utsikt. Ta någon av liftarna upp till toppen och välj själv hur du tar dig ner, antingen via skidor eller vandring längs berget. Gör gärna ett stopp på någon av restaurangerna som ligger här och njut av det vackra landskapet.

kitzsteinhorn

Lämna en kommentar