10 Saker att se och Göra på Santorini

Vandra från Fira till Oia

För att njuta av Santorinis vackra kust till fullo så ska man vandra leden från Fira till Oia. Från Fira till Oia finns det många platser att stanna på för att ta minnesvärda och vackra bilder.

Det är bäst att promenera lite senare under dagen, då värmen har sjunkit samt att man är precis i tid för att se solnedgången. Se till att ha med bra skor och en stor flaska med vatten, då terrängen kan vara brant och stenig.

Vinprovning

På Santorini finns det många företag som erbjuder vinprovning. Santorini Wine Adventure Tours är ett av de bästa företagen som tar med dig på en härlig dag med besök på vingårdar, historia och så klart en vinprovning. Till vinet serveras även tilltugg, så som kallskuret, ostar, bröd och oliver.

Hemsida: www.winetoursantorini.com

Amoudi Bay

I staden Oja ligger denna mysiga lilla fiskehamn som är ett måste att besöka ifall man har några timmar över. Amoudi Bay är en perfekt plats för att bada och äta lite god mat. Här kan man hoppa från klippor och bada i det kristallklara vattnet. Efteråt kan man slå sig ner på en mysig restaurang och beställa in alla möjliga delikatesser från havet.

Amoudi bay

Skaros Rock

En vandringstur upp till Skaros Rock är inte något man vill missa. Väl uppe på toppen möts man av en fantastisk utsikt som får de flesta att tappa hakan. Uppe vid Skaros Rock får man inte heller missa att strosa runt bland de gamla ruinerna och titta förbi vid kapellet som erbjuder en makalös vy över havet.

Metaxy Mas Tavern

Lite längre in på Santorinis landsbygg ligger den mysiga restaurangen Metaxy Mas Tavern. Metaxy Mas Tavern serverar utsökt traditionell grekisk mat som dessutom är väldigt prisvärd. Det är helhetsupplevelsen som kommer göra ditt restaurangbesök oförglömligt, den goda maten, den trevliga personalen, den mysiga atmosfären och den fantastiska utsikten är alla bra ingredienser för en toppenkväll.

AdressExo Gonia, Pyrgos 84700, Grekland

Ancient Thera

Ancient Thera är en gammal grekisk by med en mycket fascinerande och spännande historia. Här kan man promenera runt bland de gamla ruinerna och bland annat titta på de gamla teaterna och de häftiga gränderna. Historian är inte det enda som lockar besökare, även den makalösa utsikten som man kan se i alla vädersträck är en populär anledning.

Om man har planerat att promenera upp till toppen, tänk på att vägen är smal, krokig och ansträngande. Ett tips är alltså att ta med bekväma skor och en flaska med vatten.

Ancient thera

Santorini Sailing

Något man måste göra när man besöker den Grekiska ön, är att uppleva Santorini från havet. Santorini Sailing erbjuder härliga dagsutflykter som tar med dig till öns olika delar och platser. Detta företag erbjuder organiserade och roliga utflykter där personalen bjuder på sig själva och underhåller sina gäster. Här kan man koppla av, sippa på drinkar, äta grekiska rätter, umgås och uppleva Santorini från en annan synvinkel.

Palia Kameni Cocktail Bar

Staden Firas egna lilla pärla är en bar som heter Palia Kameni Cocktail Bar. Från denna mysiga bar har man en fantastisk utsikt över havet. Baren är en väldigt romantisk plats som passar perfekt för att dricka utsökta drinkar, äta färsk frukt eller för att titta på den magiska solnedgången.

Open Air Cinema Kamari

Open Air Cinema Kamari är ett lite mysigare och annorlunda alternativ för en kvällsaktivitet. Open Air Cinema är en utomhusbiograf som ligger under bar himmel. Titta på en film under stjärnorna och njut av den mysiga atmosfären. Filmerna som visas varierar mellan gammalt och nytt.

Se solnedgången i Oia

Något som man inte bör missa när man åker till Santorini är att se den magiska solnedgången i Oia. Se när solen går ner längs havshorisonten samtidigt som den lyser upp himlen i vackra färger. I närheten finns flera restauranger med en underbar utsikt över havet, så ett bra tips är att fullborda kvällen med en romantisk middag i solnedgången. Men var beredd på att många vill ha ett bord, så boka i god tid!

Santorini

Lämna en kommentar