10 saker att se och göra i München

Oktoberfest

Tycker man om fest och framförallt öl, så bör man åka till München någon gång i slutet av september/början av oktober. Det är nämligen då som den årliga ölfestivalen Oktoberfest håller hus.

Oktoberfest är världens största ölfestival som arrangeras i München med flera miljoner besökare. Till festivalen bryggs ett särskilt oktoberfestöl som sedan serveras i stora enliterskannor i de olika tälten.  Hit kommer folk för att dricka god öl, njuta av trevligt sällskap, träffa nya människor och ha en riktigt roligt tid under festivalen.

Marienplatz

Mitt i centrala München ligger Marienplatz, som är hjärtat av gamla stan. På torget är det konstant liv och rörelse och det finns mycket att se och göra. Här ligger flera vackra byggnader, där bland annat rådhuset är en stor attraktion tack vare byggnadens fantastiska arkitektur. Förutom vackra byggnader så finns här även en hel del roliga butiker, trevliga restauranger och mysiga caféer att besöka.

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt är en trevlig marknad som ligger endast ett stenkast från Marienplatz. Marknaden säljer många fräscha och bra råvaror, så som; frukt, grönsaker, kött och ost. Här finns även en del trevliga restauranger, så ifall man inte tänkt att köpa med sig nått så kan det ändå vara värt ett besök för att äta en god bit mat och dricka en öl.

Viktualienmarkt

Deutsches Museum

Är man intresserad utav tekniska och naturvetenskapliga föremål, så är ett besök på Deutsches Museum ett måste. Museets olika utställningar specialiserar sig inte på något särskilt, istället har man föremål med allt ifrån gruvbrytning till atomfysik. Museets 100 000 olika föremål, varav många viktiga och originella, gör Deutsches Museum till ett av världens viktigaste museum inom denna kategori.

Hellabrunn djurpark

Hellabrunn djurpark är ett trevligt geo-zoo som passar hela familjen. Att det är ett “geo-zoo” betyder att de har djuren i sina naturliga habitat. På Hellabrunn finns ett flertal olika djur, så som elefanter, isbjörnar, apor, sköldpaddor och krokodiler. Runt om i parken finns det gott om matställen, men det går även bra att ta med sig egen matsäck.

Nymphenburg slott

Nymphenburg slott bjuder på vacker arkitektur, konstverk och antika möbler. Slottet är omgivet av en stor park som är minst sagt naturskön med dess grönska och djur. Vid slottet finns dessutom en väldigt trevlig resturang/café där man kan stanna för en fika/lunch och njuta av det vackra miljön.

nymphenburg schloss

Asam’s kyrka

Denna lilla kyrka är ett stort måste för dem som är intresserade av barock arkitektur. Asam’s kyrka är verkligen en kyrka utöver det vanliga med alla dess målningar, konstverk och detaljer. Entrén är gratis.

Mike’s Bike Tours

Mike’s Bike Tours bjuder på en mycket trevlig guidad tur där man får uppleva staden från en cykel. Guiderna är vänliga och roliga och kommer ta väl hand om dig och resten av sällskapet. Mike’s Bike Tours tar med dig till stadens bästa turistattraktioner och sevärdheter.

Englischer Garten

Den engelska trädgården är som stadens alldeles lilla egna oas av grönska. Känner man för att varva ner mitt i stadspulsen så är det hit man ska bege sig för lite avkoppling och ro. Hit kan man komma för att sola, bada, promenera, äta, surfa, mata ankorna eller bara slappna av.

Fotboll

München är hem åt två av Tysklands mest anrika fotbollslag – Bayern München och 1860 München. För fotbollsintresserade behöver Bayern München knappast någon närmre presentation då laget har varit dominerande i Tyskland och världen de senaste decennierna. Gillar man fotboll är ett besök på Allianz Arena ett måste. Arenan är nästintill alltid fullsatt och både atmosfären och stämningen är helt magisk.

Bayern-Munich

Lämna en kommentar