10 Saker att Se och Göra i Málaga

Málaga är den största staden på Costa del Sol, eller Solkusten som man säger på svenska. Det är en historisk stad med många sevärdheter samtidigt som man har nära till stränder och berg. 

Här nedan kan du se tips på saker att göra och sevärdheter i staden, som passar oavsett om du stannar en vecka eller tre dagar i Málaga

Museo Picasso Malaga

Malaga är födelseplats åt konstnären Pablo Picasso, och därav finns det också många saker att se och göra i samband med konstnären. Museet Museo Picasso är tillägnat den fantastiske konstnären efter hans egen önskan om att få ställa ut sin konst i staden. Museet har en avundsvärd siffra samlingar, och har mer än 230 objekt som är en levande hyllning av åtta decennier av hans konst. Casa Natal som är Picassos födelseplats ligger vid Plaza de la Mercado och har varit öppen för allmänheten sedan 1988.

La Alcazaba

La Alcazaba är känt som Malagas viktigaste historiska landmärke. Denna stora moriska fästning ligger på toppen av en kulle och har en fantastisk utsikt över Malaga stad. Fortet har en spännande historia bakom sig och är redo att utforskas av allmänheten. Missa inte det lilla arkeologiska museet med dess moriska keramikutställningar.

Malagas katedral

Malagas imponerande katedral är belägen bland vackra trädgårdar och har en härlig uteplats där man känner doften från apelsinträden. Katedralen byggdes mellan 1528 och 1782 och står idag på platsen av den forna moskén. Katedralen har ett museum med en samling av religiösa föremål som omfattar en period av fem århundraden.

Catedral de Malaga (1)

Mercado Central de Atarazanas

Strosa bland stånden vid Malagas Mercado Central de Atarazanas, som ligger i närheten av Malagas gamla stadsdel. Här finns allt du behöver för att laga en utsökt spansk måltid. Färska råvaror så som fisk, skaldjur, kött, frukt och grönasker är något som det finns mycket utav, men även varor som kryddor och olivoljor. Detta är ett perfekt ställe för att äta en enkel och lokal måltid, exempelvis färska och utsökta tapas tillsammans med en god kall öl.

Malagas stränder

Eftersom att Malaga är huvudstaden i Costa del Sol provinsen, förväntar sig de flesta fantastiska stränder, och det är precis vad staden har! Malaga bjuder på miltals långa vackra sandstränder att utforska, där många ligger längs med strandpromenaden av Pablo Ruiz Picasso, som även är kantas av barer och restauranger. El Palo, La Caleta och La Malagueta är bara några av de många bra stränder som staden har att erbjuda.

Teatro Romano

Vid foten av fortet Alcazaba, ligger Malagas äldsta monument, den romerska teatern. Teatern upptäcktes år 1951 när man byggde Casa de Cultura, som senare rivdes för att skydda och bevara teatern. Teatern öppnade igen för allmänheten år 2011 och idag erbjuds ett flertal föreställningar som hålls under bar himmel.

Teatro Romano Malaga

Muelle Uno

Behandla dig själv med lite shoppingterapi på utomhuscentret Muelle Uno. Köpcentret är beläget nere vid kusten i staden och har en fantastisk utsikt över området Quay One som ligger vid Malagas hamn. Muelle Uno erbjuder ett flertal butiker som säljer märken så som Lacoste, Diesel, Levis och Timberla. Man har även ett bra utbud av restauranger om man blir hungrig eller sugen på något gott.

La Concepión Botanic Garden

Malagas La Concepión Botanic Garden anses vara en av de bästa och vackraste botaniska trädgårdarna i hela Europa. Här finns en fantastisk blandning av fåglar och grönskande växter. Trädgården skapades i mitten av 1800-talet av ett aristokratiskt par, Jorge Loring och Amalia Heredia. Parken köptes sedan av Malaga stad 1994 och öppnades upp för allmänheten. Ett besök till La Concepión Botanic Garden är en perfekt plats för den som vill njuta av en lugnande oas av grönska.

Puerto de Malaga

Puerto de Malaga är en mysig plats att strosa runt på med alla sina barer, restauranger och butiker som har en härlig utsikt över havet. Längs med Puerto de Malaga kan man även köpa biljetter till de arrangerade båtturerna som tar dig ut till havs runt hamnen och bukten. När du köper dessa biljetter, gå först runt och jämför vad de olika företagen erbjuder så att du inte drar en nitlott. Från hamnen är det lätt att ta sig in till stadens centrum och till stranden Malagueta beach, som ligger precis intill.

Caminata por el rio Chillar

Gillar man att vara ute i naturen och äventyr måste man vandra Caminata por el rio Chillar. En 3-4 timmars vandringstur genom vatten, klippväggar och den vackra södra spanska naturen. För att gå denna led behöver man ha ett par bra skor, minst 2 liter vatten per person och en liten matsäck var. Längs med vägen finns det som tur är även en hel del palmer som ger skugga där man kan vila sig.

Caminata en Malaga (1)

Lämna en kommentar